🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 3 (30.09 - 09.10) 🎭

• 12 619
  • 350
  •   25
Отговори
# 300
  • European Union
Жорката не е психопат, но има черти. Аз не бих могла да седна да хапвам, ако в мен са вперени очите на десетина мои гладни съотборници. А той си го правеше доста време (в първото му реалити). Та, не е чак такъв светец и невинно младо момче. И това си беше абсолютно негов избор, не някакво стечение на обстоятелствата.

# 301
Праведните са в патова ситуация. Ако не вземат щит Бачорски ще ги издумка на конклав, ако вземат Владо Николов ще ги издумка на кръглата маса, защото не са отборни играчи. Joy Много ми е забавен Владо Николов. Винаги по грешните причини стига до правилните изводи. Joy
Добре им се получи на Неве и Бачорски. Владо Николов им вдигна топката с тези щитове и нямаше как да не отбележат срещу Жорко - пишман стратега.

# 302
  • "Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите" О. Уайлд
Жорката не е психопат, но има черти. Аз не бих могла да седна да хапвам, ако в мен са вперени очите на десетина мои гладни съотборници. А той си го правеше доста време (в първото му реалити). Та, не е чак такъв светец и невинно младо момче. И това си беше абсолютно негов избор, не някакво стечение на обстоятелствата.
Той не само го правеше, той се наслаждаваше и му харесваше да се храни срещу гладни хора. Просто много си повярва и се взе наистина за голям стратег и разбирач на играта и не усети кога го сготвиха. Няма как така да се изцепиш на селски тарикат като Бачора и да очакваш да ти се размине. Просто машата Неве извади кестена Жоро вместо Бачорски, който по време на целия цирк на масата се беше спотаил и само гледаше и си правеше сметките за следващите ходове. Праведните са трагични просто. На база симпатии, харесванки и криворазбрана чест тази игра не се играе. Трябва хладен разум, контрол над емоциите, наблюдение, хитрост и тактика как да реагираш в дадена ситуация и да мислиш, и навързваш нещата.

# 303
Не мисля, че Бачорски ще е победител. Скоро ще го надушат и него.

# 304
  • Stockholm
Той не само го правеше, той се наслаждаваше и му харесваше да се храни срещу гладни хора. Просто много си повярва и се взе наистина за голям стратег и разбирач на играта и не усети кога го сготвиха. Няма как така да се изцепиш на селски тарикат като Бачора и да очакваш да ти се размине. Просто машата Неве извади кестена Жоро вместо Бачорски, който по време на целия цирк на масата се беше спотаил и само гледаше и си правеше сметките за следващите ходове. Праведните са трагични просто. На база симпатии, харесванки и криворазбрана чест тази игра не се играе. Трябва хладен разум, контрол над емоциите, наблюдение, хитрост и тактика как да реагираш в дадена ситуация и да мислиш, и навързваш нещата.
Може би над хиляда пъти е обяснено и от Жорката  и от други, че продукцията е имала като условие той да се храни пред всички, а не сам. Не си го е решил той. То се видя и в това предаване дали е безскрупулен егоист. Анализирайте го по-внимателно.

# 305
Сега видях нещо във ФБ, та ми светна следното - Билярда изяде главата на Янев.

# 306
  • "Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите" О. Уайлд
Може би над хиляда пъти е обяснено и от Жорката  и от други, че продукцията е имала като условие той да се храни пред всички, а не сам. Не си го е решил той. То се видя и в това предаване дали е безскрупулен егоист. Анализирайте го по-внимателно.
Знам, че продукцията е имала такова изискване, но това в някакъв случай не пречеше на Жоро да се наслаждава да яде пред гладни хора, анализирам достатъчно внимателно благодаря.

# 307
Не мога да си обясня къде е грешката и как в чуждестранните сезони за 12 епизода по 60 минути, или иначе казано за 720 минути развиват цялото действие без да се усещат липси, а на нас не ни стигат 12 (евентуално 11) епизода по 90 минути (общо 1080 минути).
Шансовете да хванат предателите още в началото са нищожни. Съотношението предател към праведен е грубо 1:6. Не го приемайте като спойлер, но обикновено към средата-края праведните започват да разкриват предатели, просто защото бройката на участниците е по-малка и чисто статистически шансът е по-голям. Така че в началото ролята на предател просто дава възможност да се задържи по-дълго, но далеч не означава победа и че няма да бъде хванат на предпоследната или последната кръгла маса, когато са останали едва 5-6 участници. Blush

# 308
  • Stockholm
Не мисля, че Бачорски ще е победител. Скоро ще го надушат и него.
Част от тях са го надушили, но стоят близо до него, за да не ги отсвири. Освен че им въздейства с чар, имам чувството, че дори ги е страх. Затова ще си кретат до него и той ще им реже главите, когато им дойде времето и така ще си стигне до финал  с някой от неговата свита. И когато спечели, ще направи някакво атрактивно благородно дело. Просто в момента така ми изглеждат нещата. Има пълен контрол над всички.

# 309
  • Другата България
Сис, кой според теб го е надушил?
Бачора?

# 310
  • Stockholm
Бачора?

Мая, Венци, Петканов, Коджабашев,  Ева, Мая, Антон и Ана Мария.

Глория да каже на прав път ли съм Joy

# 311
  • Другата България
Бачора?

Мая, Венци, Петканов, Коджабашев,  Ева, Мая, Антон и Ана Мария.

Глория да каже на прав път ли съм Joy
Blush
Доста надценяваш някои хора.
Но пък много ти се радвам на ентусиазма. Heart
Коджабашев до момента спи относно Бачорски, за Мая съм съгласна, че вероятно има подозрения.
Венци до момента не ми е по-различен от билярдната маса, в Антон вероятно /ако промото не е подвеждащо/ ще има наченки на мисъл. Ева ми остава загадка.
Но пък може и аз да греша, разбира се, и ти да си права. Според мен до момента Бачора доста успешно ги мотае /почти/ всички. Както казах, за това много помагат и хора като Владо Николов и Гъмов, които си вярват, че са едва ли не Холмс и Уотсън.

И за лека нощ от мен, един “Идеален мъж“ - Владо в пиесата на Оскар Уайлд, Народния театър, 27.09. Heart
Заглавието му пасва като ръкавичка.

# 312
  • Stockholm
Карамазов е човекът, който прави това  предаване качествено. Защото ако чакаха само на  Бачорски...

Харесват ми твоите разсъждения, Merri_An  . Не си споменала  Петканов, за който  гарантирам, че знае всичко. По тази причина не подкрепи Жорката, но въпреки това може да е следващият убит, рисковано е да стрелят веднага  по Владо.

Последна редакция: ср, 01 окт 2025, 23:17 от silsto

# 313
  • софия
Капитан Владо ако изобщо ще влиза в час сега е момента.
Подозирам че ще обсъждат точно казаното от Антон. Повечето от тях стреляха с халосни по Жорката - трябва да им е ясно, че предателите са хвърлили"свой" под влака.
Бате Владо така се е концентрирал в капитанската роля, че не знам ще започне ле да мисли, но все пак - трябва да му светне, че в колата е имало поне един предател. За себе си той знае, че не е посочил Жорката. Мирела също не е. Гъмов да речем го считат за сигурна цивилка. Остават явни двама заподозрени Невето и Бачи. И двамата не спряха да натискат за Жоро.
Верно че от дивана е лесно да се каже, ама елементарно ми се струва. За Владо. Да се сети. Ако не го убият де, щото и те са се сетили за същото. Направо светят и двамата предатели.
Хм, може пък Мирелка да се светне, какво стана в колата. Що пък не. Grinning
Ако стане нещо такова - ще изберат Неве.
Уххх, идеално за Бачора. И рано ще изнудва Grinning

Здрасти на Глория Hug тук те харесвам.
Една от любимите ми " тъпи цивилки" - аз с любов ги наричам така. Hug Другата ми любимка е Даянка.
Ан Мари си я харесвам отпреди.
Мая също ми е ок.
Иска ми се добра игра от тези 4 момичета - чакам да си харесам яки цивилки измежду тях точно Grinning  що ги харесвам и аз не знам.... ама това е положението, кефят ме Grinning
Edit
Предпочитам да останат праведни, вместо с Бачора.
С друг предател - може.

Да убиват Гъмов.
Хем не го трая, хем да пробва Неве с "объркващ ход" да спаси кожата. За пореден път. Но не вярвам, де, Жорето все пак я сложи на масата.

Капитан Владко - айде вържи две и две, де

Последна редакция: чт, 02 окт 2025, 00:59 от freespirit

# 314
За тези, които не са гледали чужди сезони и се чудят защо праведните празнуват като открият предател - да, така правят навсякъде, и моята реакция беше точно като вашата когато за първи път гледах играта. По начало концепцията на играта има пробойни и вербуването е една от тях - измислено е само за да се подсигурят 12 епизода за телевизионните нужди. В оригиналните игри Мафия и Върколак няма безкрайно нови предатели.

Но пък и не е правилно да не гонят предателите чак до края. Първо защото бройката на праведните ще падне значително и в един момент ще станат 3 предатели срещу 4-5-6 праведни, което е категорична победа за предателите. Имайте предвид, че за тези бройки е мислено математически - защо започват именно с 3-4 предатели, а не с 5-6 (понеже при 20 участници 5-6 предатели ще имат смазващо предимство, въпрос на математика е). И второ защото е съвсем друго нещо да откриеш кой праведен изведнъж е станал вербуван предател - там се променя поведението и имаш на база на какво да анализираш и сравняваш, докато първоначалните предатели не ги знаеш какви са били преди да ги изберат. И трето защото много праведни се надяват да бъдат вербувани за предатели по време на играта (не важи за нашите випове).

Също някой коментира как ни показват само Бачорски, Неве и Георги - абсолютно е така, забелязах че в последния епизод праведните почти нямаха излъчени синхрони. Това определено следва да се поправи.

Общи условия

Активация на акаунт