🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 3 (30.09 - 09.10) 🎭

• 13 782
  • 357
  •   18
Отговори
# 285
Ами  няма как да  работи, Колко човека ще са включени? двама най-доверени (като Жоро и Мирела)? 4, 6? И всички щитовете ще са между тях? 10? И все праведни? Най-ефективното е просто да се мълчи или действа индивидуално. Всеки опит да се създаде система под носа на предателите само ги улеснява а защитените ще са си защитени но от щитовете а не от стратегията

# 286
  • España
Не мисля, че Владо ще го “отнесе“, не и на кръгла маса.
Ако Невена и Бачорски мислят, най-логично е да го убият. Ама надали.
Предателите само могат да са доволни , че останалите не се подчиняват на “правилата” на Владо  и той респективно няма как да сформира група около себе си , защото той на принципа на “аматьора-начинаещ”( разбирай , който хал-хабер си няма къде е попаднал) , без да иска на кръглата два последователни пъти уцелва предатели !
Иначе …и за мен е логично Неве и Бачора да стрелят по него - да го елиминират по един или друг начин .
Между другото , сега тъкмо си пуснах първия епизод , Даяна буквално спаси Бачорски от преждевременно напускане ….той дали ще си спомни това ?

Между другото , , изтеглих си “Десет малки негърчета” , че ми се дочЕте … отново….

# 287
  • Другата България
Не мисля, че Владо ще го “отнесе“, не и на кръгла маса.
Ако Невена и Бачорски мислят, най-логично е да го убият. Ама надали.
Предателите само могат да са доволни , че останалите не се подчиняват на “правилата” на Владо  и той респективно няма как да сформира група около себе си , защото той на принципа на “аматьора-начинаещ”( разбирай , който хал-хабер си няма къде е попаднал) , без да иска на кръглата два последователни пъти уцелва предатели !
Иначе …и за мен е логично Неве и Бачора да стрелят по него - да го елиминират по един или друг начин .
Между другото , сега тъкмо си пуснах първия епизод , Даяна буквално спаси Бачорски от преждевременно напускане ….той дали ще си спомни това ?

Между другото , , изтеглих си “Десет малки негърчета” , че ми се дочЕте … отново….
Бачорски е с такова голямо его, че според мен отдавна е забравил за Даяна.
А и все пак това е игра, не е и длъжен да ѝ благодари с нещо, каквото и да е то.
В тази връзка Жорката беше един от хората, които пълнеха колбата на Коджабашев и се радваха, че го върнаха в играта, ама той беше един от първите, които го заподозряха и дори гласува за изгонването му.

# 288
Diavolo , благодаря за чудесното оформление на темата.

Много ми хареса епизода снощи. Повечето неща сте ги написали. Жорката сам се надигра, очаквах повече от него. Не съм го гледала в други формати, но от мненията на съфорумци, които са го гледали останах с впечатление, че е добър стратег. Но направи няколко грешки, които му костваха изгонването.

Радвам се, че Неве "влезе в час". В началото си личеше колко не ѝ е присърце ролята на предател.

Бачорски засега добре си плете кошницата, да видим докога. Няма да се изненадам ако той е победител, макар че никак не искам.
Относно това дали се споменава неговото име за предател. Още в първия епизод дадоха разговор между двама участници (за съжаление не запомних кои бяха). Единият каза, че подозира Бачорски, другият отговори, че е прекалено предсказуемо да е той.

# 289
  • Другата България
Е те нека още да го подминават, щото е “прекалено предсказуем“......

# 290
Доста силен епизод. Много любопитна беше битката на предателите в социалната игра. Георги за мен сбърка като взе щит, понеже така допълнително се наби на очи. Да, Неве и донякъде Бачорски го атакуваха, но без този момент,  може би щеше да има няколко гласа по-малко срещу себе си и съответно, шанс да остане. След като знаеше че е мишена, трябваше да се покрие малко и да играе за групата.

Най-голямата му грешка според мен, както вече писах, беше в миналия епизод. В момента, в който Бачорски искаше да маха Неве, а след това Гъмов, той трябваше да говори с нея. Дори да не споменава неговото име, можеше да каже как има настроения срещу нея и той ги е отклонил. Така щеше да спечели доверие там и опции да играе и с двамата предатели. Вместо това, той беше гласа на разума, за което получи мишена на гърба.

Озадачен съм малко от поведението на Мирела в колата и след това. Когато всички целеха Георги, тя имаше няколко логични опции. Едната е, да се присъедини към тях и да го гласува. Втората е, да се прави че е с тях и да му каже, опитвайки да го спаси. И тук дори не е толкова важно, дали той е предател или не. Ако е и те пази, това хич не е лошо. Да не говорим, че тази игра е на цифри. Накрая тя хем половинчато му каза, хем не се застъпи по-сериозно за него, в опит да го спаси. Върха беше, като не гласува Гъмов, а хвърли безсмислен глас в нищото.

Победител от епизода излезе Бачорски, което за мен е странно. Да, Неве свърши трудната работа, но двамата с Гъмов бяха нападнати от Георги, а освен това Бачорски отблизо видя колко е опасна. Казвайки това, неговата игра е доста хаотична и ще видим как би продължила.

Относно избора на предателите, тук май за пръв път, бях съгласен с Бачорски стратегически. По-логично е просто да бяха убили. Точно след като двамата сготвиха Жоро, да вкараш нов човек е мега опасно. Особено, ако е присъствал на техните манипулации, той просто не трябва да им вярва грам. Ако пък им откаже, това е празен ход. Аз лично бих убил 1-2 пъти и едва тогава, ако имам опцията, бих вербувал.

Малко кофти ми е като зрител за Георги, защото видимо беше много надъхан и адекватен. Според мен и на самата кръгла маса се защити добре и доводите срещу него не бяха толкова силни, но не съумя да събере подкрепа. Според мен това беше така, защото дори бидейки заплашен през деня, той говореше в малки групички, вместо буквално да обиколи всички и да каже как Гъмов и Неве го нападат, точно след като се е целел в него. Това можеше и да го спаси, ако имаше време с хората да изложи тезата си.

# 291
  • Другата България
За мен гласът на Мирелката не е в нищото - напротив, толкова ѝ позволява “русата“ главица.
Там конкуренцията е на друго ниво - инфлуенсърство, ергени, моми, мигли....сещаш се какво имам предвид.
А и ако не се лъжа, Ана-Мария гласува именно за Мирела и я сочеше за предател, сега Мирелката просто ѝ го “връща“, тя не знае какво друго да прави.

# 292
Споделям нещо, което Господарят на имението е публикувал във ФБ.
https://webcafe.bg/onya-deto-ne-go-triyat/traitors-igra-na-preda … d8F4B73RtcGAaVkzQ

в статията пише, че оригинала е американски, но е нидерландски. нали така?

Последна редакция: ср, 01 окт 2025, 20:05 от #RAngelova

# 293
Георги май беше решил да отстрани Неве на 2-3 хода, първо отпада Гъмов и после почва с наратива, че само един от актьорите е останал и са длъжни да проверят Неве, изобщо не си представяше, че ще го бутнат на 1 ход. То и те не си го представяха, просто им се появи добра възможност, но не и твърде случайно, все пак двамцата избраха колата на тренера.

Надкаст е излязло след малко ще го пусна:

# 294
  • Другата България
Въртят се клипчета в нета, гледам ги, за финала на епизода.
Едни всенародни тържества, пият, прегръщат се, поздравяват се, подскачат, мазнят се един на друг /Бачора на Владо Николов особено очеизвадно, и на Владо му растат ли растат...ушите/.
Та, това правило ли е някакво?
Като се отстрани предател да се празнува?
И какво по-точно - вярата на всеки един поотделно, че ако не е бил той, това да не се е случило? Blush
Та нали остават още двама и всеки един от радващите се може да не оцелее до сутринта?

# 295
  • София
И на мен ми е супер странно на какво толкова се радваха, сякаш са спечелили финал на Шампионската Лига. В действителност на толкова ранен етап е супер прецаквация да ловиш предател, защото така правиш пълен reset на всичко случило се досега и почваш наново да гадаеш

# 296
  • Другата България
И на мен ми е супер странно на какво толкова се радваха, сякаш са спечелили финал на Шампионската Лига. В действителност на толкова ранен етап е супер прецаквация да ловиш предател, защото така правиш пълен reset на всичко случило се досега и почваш наново да гадаеш
Именно, и според мен хич не беше за радост, ама викам си - аз явно нещо не схващам, нали съм от негледалите чуждите формати.....
Сега всичко /им/ започва наново, особено ако се избере трети предател веднага.

# 297
  • На морето!
Идеята епизодите да са 2 седмично е да виждаме повече какво се случва през деня в имението, по колите и по време на игрите, както и да чуваме повече аргументация вечерта на масата.
В момента ние като зрители не можем да следим нишката от позицията на Праведните, защото виждаме само Предателите и техните взаимоотношения с останалите.

Иначе предаването е супер, личните отношения надделяват над стратегиите, но както казах, виждайки само едната страна в цялост, трудно ще можем да разберем защо Тино, Онцова, Ева, Коджабашев и останалите невидими гласуват така.

# 298
  • Stockholm
Жорката загуби, просто защото не е психопат, а Предателят трябва да има психопатичен, нарцистичен профил, за да спечели.

Относно "тъпи цивилки", да, подкрепям. Нищо не пасва по- добре на  голяма част от участниците от тъпи цивилки.

Според мен ще изберат Ана- Мария за трети Предател. Това си го разсъждавам въз основа на нейните собствени думи, че актриса я е лъгала много дълго време. Значи са играли партия с Неве и е била прецакана, не знам вече като тъпа цивилка или като Предател. Но понеже и Бачо и Неве си имат приказка с нея може да я поканят и тя е една от малкото, които няма да откажат.

Глория не ми харесва нито в това, бнито в другите предавания, в които участва. Дори изобщо не разбирам защо е там.

И последно и най- важно. Убедена съм, че Бачорски ще спечели. Но има едно голямо НО. Няма да спечели като мръсен подлец, а ще извърти нещата така, че и зрителите да го харесат и дори обожават. Може да си дари награта или да направи някое голямо благородно дело, за да изчисти образа си от вродената си психопатия.

Прогноза- Следващият убит сигурно ще е Владо. На Бачо стратегията отначалото, която за съжаление Жорката не последва, да чисти храта с влияние, си продължава.

Усещам също, че Неве дълго ще се съпротивлява, но Бачо ще я сготви задължително. Практически той може да сготви всички. И ако едно съмнително парвеню може да изманипулира всички адвокати, актьори, артисти, илюзионисти, журналисти и т.н. то не протестирайте на това, че ги наричаме тъпи цивилки.

# 299
Пуснах "Маските падат" преди малко и споделям бързи впечатления:

Добре го бяха направили и наистина явно ще ходят отпадналите там. Допадна ми и че Владо е там и участва в дискусията, както и че разкриха някои неща от ежедневието на участниците.

Макар че го каза на шега, хич не съм надъхан, ако от сега гласят и потенциален сезон 2 да е с известни. Като са ни малко стеатегическите риалити играчи, поне да пуснат фенове.

Иван сподели интересни неща и най-вече че идеята му е да играе с Бачорски, знаейки че е предател. Това за мен е най-добрата тактика, а именно да разкриеш един от "лошите" и да се залепиш за него, правейки се на наивен за ролята му. Проблемът тук беше, че той директно му каза, което не се прави. Да, може Неве да го е предложила, но никой няма да държи до края, някой който го е разкрил.

Тома и Мира видимо не бяха с цел да играят стратегически, като в групата има още не малко подобни образи. Той ми е симпатичен като певец, но е безумно да заемаш място в каста, ако толкова не се целиш в победата.

Основен минус на тези 30-40 минути беше, че не се следваше британската версия. Там, отпадналите ги събират в една стая, след излизането им и те предполагат кои са предателите, след което им разкриват истината и виждаме автентичната им реакция. Тук, те вече са гледали епизодите и тази искреност се губи, като вероятно са премислили какво да кажат.

Общи условия

Активация на акаунт