🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 3 (30.09 - 09.10) 🎭

• 13 600
  • 355
  •   6
Отговори
# 270
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Какво ще рече цивилки?
Има си хубава дума като Праведни и не разбирам защо трябва да се използват други думи,при това измишльотини.

Не е вярно,че приятелските групи не дават наклон на играта. Същите тези вчера заговаряха и гласуваха срещу Жорката.
Гъмов и Неве никога няма да се гласуват един друг. Жорката хубаво насочи вниманието срещу Неве като жената,която използва Гъмов за оръжие да атакува и да се крие зад гърба му,но си мисля,че никой на масата не обърна внимание.

Тино,Венци и Йордан се се групирали така като гледам. Йордан каза,че срещу останалите няма да гласува,защото категорично им вярва.

Бачорски пък влязал там с една свита кралски шутове и още отвън си е оплел кошницата,за да стигне далече. Бачорски (ако предателите не го изиграят и задължително трябва да се пробват) го виждам на финал. Няма кой да го бутне. Половината хора са негови хора, а неудобните ще ги махне на конклав.
Уау,колко непредвидимо,дами и господа.Ще ни дойде като гръм от ясно небе. Laughing

Типичен балкански тарикат е Бачорчето. Как каза "Аз имам ангажимент към Владо.Изпълнявам го. " Тоест,аз нямам мнение,невинен съм като росна китка цвете. Каквото кажат другите,това правя.  И сега с изгонването на Жорката,всички ще се насочат към Владо като човека,от който уж е започнала атаката към Георги.

И как останалите знаеха,че има 4 щита,за да сметнат по ред на излизащите кой ги е взел?  Защо 4,защо не 1 или 2 или 3? Rolling Eyes

# 271
Страхотен епизод беше! Нямам търпение за другата седмица вече.

Относно Владо Николов - и снощи писах, но наистина много тъпо изказване от негова страна за щитовете. Той ясно си заяви, че не ги смята за предатели тези със щитовете, а просто защото ги е подразнило, че са ги взели. Чудно ми е кога на някой от праведните ще им светне, че тези щитове се взимат и се мълчи за тях, за да не разбират предателите кой е със щит??? А те вместо това един през друг питат "кой взе щит" и почват да правят сметки на всеослушание...

Имам въпрос към запознатите с други сезони - ако предателите сега не решат да вербуват трети, а да убият някого, могат ли например на следващия или по-следващия конклав да решат, че искат да вербуват някой? Или вербуването може да стане само непосредствено след прогонването на предател?

# 272
Дяволо
на 5 въпрос липсва опция - нито един
на 7 въпрос липсва опцията - не прелъстяват никого

# 273
От самото начало вкъщи си мислим, че Бачорски си е платил да влезе като предател и си е оплел кошницата предварително с негови хора. Не вярвам изобщо друг да спечели. Човекът има достатъчно влияние и пари, явно е искал да се изкефи и да направи добра телевизионна роля в образа на манипулатор.

# 274
  • España
Аз чак сега успях да изгледам снощния епизод и няма как да не започна с това :
Първо действие : наш Гъма , заровен “като прасе в тикви” между двамата предатели :
,

Последно действие : “Ловец на глави “ нашичкият ….ти да видиш…. 😂😂😂….хванал бил ….амаааааа….третия !

Доообрееееее…..нещо ….”Два диоптъра далекогледство”….?!

Неве мноого ловко плъзна аверчето си , знаейки силните и слабите му страни , за да се оттърве от единия от съзаклятниците си в кулата . Иначе ….и на нея , и на Бачорски им беше все тая чия предателска глава ще падне , стига да не е тяхната . Жорката  даде фира именно заради младежката си самоувереност и необиграност ….плюс лошо стечение на обстоятелствата през деня . Обаче пък ….на изпроводняк даде хубава насока на праведните : да се огледат в най-близките хора на “ героя на кръглата маса” , дано да са го чули !  Ако успеят да си отговорят дали това беше победа на праведните или “братоубийствен” ход на предателите ….ще си наредят картинката !
Кого биха вербували предателите , хич ме няма по прогнозите , бих казала , в рамките на шегата и самоиронията , Гъмов , само , защото в началото го отбелязах като първи завербуван предател ….и аз нещо да позная все пак 🥴!
Обачееее….сега , като си препрочитам старите постове се оказва , че и за Неве съм познала ….да не ми се надяваш ….и нещо друго ….Аз съм единият от тримата харесващи Глория още преди и по време на старта ( наблюдения на база участието и в “Кой да знае”) . После и се ядосах заради хаотичността  и споделянето на подробностите около писмото ( трябваше да си зададе въпроси около нескопосаното обяснение на Неве , а не да я отхвърля на “1000 %” ) , а и да си затрае и да се поослуша  беше най-добре ! Снощи пак ми се реабилитира в очите ….абе ….сладка шматка ( в добрия смисъл на думата) е тя ….ако обере емоционалността и хаоса и засили мисловния процес , който не и липсва ще стане един аналитичен и успешен праведен ! Предател не…
И Неве,  и Бачорски имат доста силно его , така че при евентуален избор на нов предател ще търсят компромисен вариант тип “удобна пионка” - човек , не от близкото обръжение на единия или другия ….например : Искра; Ева ; Антон…. ( в анкетата съм посочила Искра и Дани Петканов …).
Анна -Мария е мислещ участник , но има някакъв момент на самоизтъкване ….сякаш да се покаже в “най-интелигентната си страна” , определено се опитва да играе играта , ама ей на….обърка Даниеловците 😉!
Между другото, как би било в мъжки род “голяма бяла птица”, че имам няколко кандидата за това определение ?!

# 275
@Поточе има отговор в мнение #244
@peaches_m има отговор в мнение #192
Blush

# 276
Добре, де, ако са гледали други сезони участниците ще знаят, че ако няма убит сутринта, ще има вербуван през нощта???
Аз разбрах, че само ако вербувания не се съгласи да стане предател, тогава няма убийство.

# 277
  • Другата България
От самото начало вкъщи си мислим, че Бачорски си е платил да влезе като предател и си е оплел кошницата предварително с негови хора. Не вярвам изобщо друг да спечели. Човекът има достатъчно влияние и пари, явно е искал да се изкефи и да направи добра телевизионна роля в образа на манипулатор.
Точно защото всичко “крещи“ Бачорски победител, аз не вярвам, че това ще се случи.
Не, че самия Бачорски не играе играта както трябва и не, че останалите праведни не му помагат за това.
“Помагат“ имам предвид, за момента вярвам, че това, че никой не го подозира е резултат именно от една страна на неговата добра игра, и от друга - на тяхната “слепота“.
Обаче, ако още в един епизод абсолютно никой така и не го заподозре, ама така пък изобщо да не се подхвърли името му....ще се замисля и аз.

# 278
Поредното супер нелогично убийство, този път на Боби. Защооо?

Глория е източила мозъка на Владо Николов през нощта и на играта има по-адекватна стратегия от него. То да беше само това... Тренера избива всичката риба в морето на логиката, искайки да гонят онези със щит, защото Предателите няма да могат да ги убият Joy

Отново Глория предлага готина стратегия - онези със щитовете да казват, че нямат, а тези, които нямат, да твърдят, че имат. В конкретната ситуация беше неприложимо, но по принцип е добра идея.

Георги е отстрелян, напълно закономерно.

На мястото на Бачорски и Неве не бих вербувала. За какво ми е още един конкурент, та да мисля как да се отърва и от него и дали няма да ме издаде. Освен това, колкото по-малко са Предателите, толкова по-малък е шанса да се хване някой... но това зависи повече от други фактори. Освен това са и доста назад с убийствата, да губят сигурно такова за несигурен сподвижник, не си струва.

Не знам дали от Продукцията им оказват влияние по този параграф, за мен лично е неправилно да вербуват.
Ахаха, Невето как се опита да преговаря за Гъмов, та да могат да станат двама срещу един. Добър опит, кака Joy

# 279
Изгледах епизода. Съгласен съм с Анна-Мария, че си беше чиста случайност - да се падне Георги сред първите отворили сандъка с щитовете и оттам да вдъхнови Владо за общо взето много глупавата идея да трепят хора с щитове. Предателите само свършиха малко повърхностна работа въз основа на тази случайност - ако не беше такъв шанс, нямаше да го могат да го изгонят никак. Освен че и Анна-Мария го каза, някой тук писа нещо в дух - че играят на случаен принцип, разчитат на шанс и т.н. Радвам се, че започва да се вижда нещо, което написах още в най-първата тема и за което получих много плювки - а именно, че в тази игра стратегиите са само геймърски фантазии, основното е пълна случайност и както може да спечели Бачорски, така може да спечели и Мирела.

Радвам се, че бях прав и за Неве, че майсторски изиграва нещата като актриса, а само преди два епизода тук се пишеше за нея как правела гаф след гаф.

Не съм съгласен обаче, че епизодът трябва да е само с една сюжетна линия - беше много предсказуема кръглата маса и така продуктът губи добавена стойност. Да се дават американските риалита за пример е неуместно - американската аудитория не може да осмисли няколко сюжета, там нещата трябва да са прости и праволинейни, и филмите им са такива, и въобще няма нужда точно те да са пътеводна светлина. На някои не им хареса как изгониха Тома без подготовка, на мен пък не ми харесва да знам кого ще изгонят преди да са седнали.

Относно вербуването - могат да го направят във всяка следваща вечер. В такива ситуации правилната тактика е да преспят една вечер и да премислят кого искат да вербуват, а не там за 5 минути под стрес да решат докато Карамазов стои на вратата и чака.

# 280
В промото Антон казва " не праведните хванаха предател, предателите сами го елиминираха". Много важен извод дано го чуят. Но е много вероятно да го отнесе Владо, щото той пръв започна атаката.

# 281
  • гр. Шумен
Добър епизод, хареса ми. Добра игра от Неве 💙 но се изненадах, че Бачорски игра с нея. Ти да видиш. Георги Янев няма да ми липсва, добре че той е първият отпаднал предател.
Интересно дали ще има нов предател сега. Защото ако Неве и Бачорски са предложили на някого, той/тя нали може да откаже. Та ако откаже, предполагам си оставам двамата засега. Тука ми е малко мъгла. 🤷‍♀️
Тази Глория няма ли да се маха вече? Изобщо не ми допада. Аз по принцип не я харесвам, а пък от снощния епизод вече ми стана абсолютно антипатична. 😑
Може би щеше да е по-добре ако тези щитове не бяха уповестявани. И затова ще виждаме повече моменти като този снощи. 😅
Чакам с нетърпение следващият вторник. 😎

# 282
  • Другата България
Не мисля, че Владо ще го “отнесе“, не и на кръгла маса.
Ако Невена и Бачорски мислят, най-логично е да го убият. Ама надали.

# 283

Отново Глория предлага готина стратегия - онези със щитовете да казват, че нямат, а тези, които нямат, да твърдят, че имат. В конкретната ситуация беше неприложимо, но по принцип е добра идея.

Много харесвам Глория но точно тази идея не става. В смисъл - звучи умно но как се реализира? За нея знаят само всички праведни (за вчера трябваха поне осем) и нито един от предателите?   Значи ги знаем кои са. Ако не съвсем ги улесняваш - крещиш че имаш щит - значи нямаш - готов си нощес. А самите предатели със щитове какво правят?

# 284
Дори и някой от Предателите да знае за стратегията, то той пак трябва да действа спрямо нея, иначе ще се издаде. Със сигурност ще има убийство, но на друг и защитените ще останат такива. Пък ако няма Предател, който да е наясно със схемата, е възможно празно убийство, което също може да е улика. И колкото по-малък е кръга запознати и сигурни хора, толкова по-успешна ще бъде реализацията, естествено.

Общи условия

Активация на акаунт