🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 3 (30.09 - 09.10) 🎭

• 18 629
  • 440
  •   15
Отговори
# 330
Коя е Яна?

# 331
Според мен беше добър ход да жертват Георги. Той беше станал съмнителен на немалко хора. Неве също. И можеше в един момент да ги издумкат набързо един след друг. Сега Неве временно излезе от подозрение. Освен това им предлагат и нов предател да се включи, а според мен немалко биха се съгласили. Един Петканов например със сигурност. И без това си е верен на Бачорски.

# 332
  • Другата България
Аз оправдавам Жорката за грешките, които е направил, дори не мисля че той реално е виновен с нещо. Кой да очаква, че толкова рано Предателите ще се обърнат един срещу друг. Това е дори анти-стратегия и според мен не ги чака нищо добро, макар че Бачорски държи силни карти с коалицията си от Праведни.

По принцип няма единодушие какво е успешна стратегия, но това да махнеш един от своите толкова рано и да си на нож с другия си е грешка отвсякъде. Да интересно е да се наблюдава като шоу, но не мисля, че е печелившо в дългосрочен план
Според мен от продукцията са разчитали именно на това, избирайки точно тези тримата за предатели.
И не, за момента не говоря и дори не намеквам за сценарий или нещо подобно, напротив - добра работа на психолозите с това да поставят именно Бачора като предател, един вид “главен“ предател. Втори добър избор с Невена, Жорката също добро попадение, но и при него голямо его, съчетано с голяма уста. Трио, което предполага раздор. И той се получи.
Добра работа на екипа.

# 333
Аз оправдавам Жорката за грешките, които е направил, дори не мисля че той реално е виновен с нещо. Кой да очаква, че толкова рано Предателите ще се обърнат един срещу друг. Това е дори анти-стратегия и според мен не ги чака нищо добро, макар че Бачорски държи силни карти с коалицията си от Праведни.

По принцип няма единодушие какво е успешна стратегия, но това да махнеш един от своите толкова рано и да си на нож с другия си е грешка отвсякъде. Да интересно е да се наблюдава като шоу, но не мисля, че е печелившо в дългосрочен план

Защо мислиш така? В чуждите сезони си е съвсем нормална практика и се случва горе-долу по същото време.
Доколкото съм чувал, неслучайно избират трима предатели, защото тройката се счита за изначално нестабилна (нещо като нашия виц "чета с предател") и предполага раздори.

# 334
  • София
Имам 3 предположения, без да съм гледала каста:
1. Силвия - защото тя много 'ревеше' за вземането на щитовете.
2. ДаЯна - съкратено Яна
3. Ева - женско име с 3 букви - Яна

# 335
По-късно е трейтър срещу трейтър обикновено, освен ако някой от предателите не е много зле, или пък не хванат някой случайно на първа маса (защото е гледал един как си, пил вода, не пил вода и прочее след като свалили маските)

# 336
Охх да, извинете, Ева имах предвид. Редактирах се. Доколкото помня точно тя в колата истерично  настояваше да си кажат за щитовете. Ако съм я объркала с друга извинявам се. Не ги познавам тези личности и още им бъркам имената

# 337
Коментара ми беше за Ева, още от първия епизод тя беше споменала, че се съмнява в Бачорски и смятам, че е доста аналитичен играч с добър нюх.
Това с щитовете на някои им идва по-късно как трябва да го играят, защото нямат опита и трябва време да влезеш в играта. Дори си мисля, че на опитните играчи им трябва малко време да се окопитят.

Жорката имаше доверие на Бачорски заради разговорите им и по-скоро в главата му беше, че той по-скоро би предал Неве, отколкото него. Надигра си го в тази ситуация, но теорията ми е, че по принцип на този етап това е лош ход за Бачорски и Неве в дългосрочен план. Ако можеш да обърнеш вота към друг е по-добрия вариант.
Аз лично в много краен случай бих се обърнал срещу друг Предател

ПП: По принцип е прието като масово мнение в световен мащаб, че предателите се обръщат един срещу друг на доста по-късен етап на играта, защото реално така губиш човек, който може да манипуира и да има своя социална група, която да влияе на играта.
Тук виждаме малко лош пример за Предатели. Съгласен съм с Merri_An, че психолозите са си свършили работата да изберат точно тези.
Обикновено Предателите играят заедно за общото благо (поне до един по-късен момент).
Пресния пример е Босън Роб, който в последния сезон тръгна срещу друг предател и една или две кръгли маси по-късно той беше елиминиран.
Тук очевидно няма да стане така, но пак не мисля, че сега беше времето и по-скоро Бачорски го прави за шоуто и фойерверките както той казва

Последна редакция: чт, 02 окт 2025, 13:20 от outcast

# 338
Дотук гледах два чуждестранни сезона /различни държави/, и в двата случая спечелиха праведни. Та ми стана интересно по принцип какви са вероятностите и попаднах на:
Winner numbers: 68 Faithful winners, 56 Traitor winners (34 Original Traitors, 22 Recruited Traitors)
(Unauthorised franchises: 1 Faithful winner, 2 Traitor winners)
https://thetraitors.fandom.com/wiki/List_of_Winners

# 339
Ок, съгласна съм, че в началото много, които нямат опит  не се сещат как да реагират, но не е ли по-стратегически да са по-обрани докато се ориентират, а не да кудкудякат като кокошки. И това, че някой е интуитивен не го прави добър стратег.  Аз също не знам никакви правила, нито съм гледала други формати, но когато Ева се развика истерично в колата ми светна червена лампа, че такова поведение не е подходящо за подобна игра където трабва да се превърнеш в очи и уши и по-малко да говориш...

Последна редакция: чт, 02 окт 2025, 13:32 от pandorina

# 340
Лош ход за Бачрски е, ако иска да печели играта, ма той май не иска.
За Неве е добрият възможен ход, иначе щеше да излети тя, ти какво би направил на нейно място, Ванка?

# 341
Дотук гледах два чуждестранни сезона /различни държави/, и в двата случая спечелиха праведни. Та ми стана интересно по принцип какви са вероятностите и попаднах на:
Winner numbers: 68 Faithful winners, 56 Traitor winners (34 Original Traitors, 22 Recruited Traitors)

Чакаме ние наш сезон, а то вече имало даже и българин-победител - в третия валонски (Белгия).

# 342
Чакаме ние наш сезон, а то вече имало даже и българин-победител - в третия валонски (Белгия).

Хич не бях забелязала, пускам си да гледам. Тъкмо се чудех с кой сезон да продължа.

# 343

По-интересна е горната статистика за брой сезони спечелени от праведни и предатели
25 Faithful wins (Праведни), 36 Traitor wins (Предатели), 1 Shared win, 1 no winner
(Unauthorised franchises: 1 Traitor win, 1 Shared win)

За момента предателите водят в статистиката със спечелени сезони.

# 344

Сега прочетох повече за момчето - джудист, състезаващ се за Белгия, печелил е сребро наМладежките олимпийски игри. Говори си български, идва си в България - БТВ трябва да го поканят да разкаже, би било интересно.

Общи условия

Активация на акаунт