🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 3 (30.09 - 09.10) 🎭

• 33 180
  • 836
  •   16
Отговори
# 795
  • София
Пак да се върнем на разликата между известни и "известни" личности.
Аз поне този сезон не виждам някакво логично оправдание което да не се опира на шуро-баджанашки принцип за присъствието на поне 80% от настоящия каст. С какво едните известни са по-добри от други такива?

Хайде да кажем все пак някои имена:
- Венци Венц е взет единствено и само защото другата му "половинка" е по другия канал
- Мая вече изкара един курорт на разноски на БТВ, сега спокойно кара втори и така най-вероятно ще си го откара до самия край, няма никакво съмнение в това. Ама тя била "идеална" за този формат. Ми защо досега сме я видяли 5 пъти общо да влезе в кадър и да чуем само един синхрон от нея. Защо толкова я пазят от това да се включи в играта.
- Братленцето (Анна-Мария) същата. С какво е по-добра от другите 15 ергенки от нейния сезон, че да намери място в този каст (аз знам, ама по-добре да не казвам).
- Мирелка - освен да покаже малко външност, какво друго търси? А, да вярно, беше гадже там на някакъв, ама за беда него все пак другата телевизия успя да го прилапа.
- набор от актьори и актриси: то в България талантливи актьори с лопата да ги ринеш, ама точно тези имена много силно се съмнявам да са били съвсем случайно избрани. Имало е май списъчета и за първия сезон.
- да добавим още десетина бивши настоящи бъдещи кадри на същата тази телевизия, които са почти толкова интересни, колкото да се гледа съхнеща боя, но все пак нали са "наши" хора, защо да не им дадем още малко поле за изява, че колко хора още не са се насладили на тяхното присъствие от всяко ъгълче на екрана.
- Обаче имаме участничка, която иска да ходи на световно първенство по предатели. Уау, Евала, како Joy
- Бачорски - той поне прави нещо и играе някаква игра там, но поначало в присъствието му изобщо във формата явно прозират дълги и широки бизнес линии
- Владо Николов е най-нелепия участник ever, обаче все пак е доказан спортист. Защо обаче при 25 човека каст е единствен такъв. За сметка на това поне 10 участника имат разни подкасти, нищо че не могат да вържат две приказки като хората.
За край: а да, съвсем забравих Българският зрител все пак иска да гледа по-малко стратегии и повече Big Brother, та затова. Аз след 5 епизода мога да кажа че съм много разочарован от представения продукт и вече се усещам че особено вчерашния епизод (който го гледах днес) следих така между другото. Щом най-интересна част от епизода беше играта и това кой ще вземе щит, значи смятай колко е сполучлива останала част от формата: едни хора си говорят (ама нас ни показват само от тук от там и после се чудим, ама кога се рабраха за това или онова, кой му пука), един селски тарикат през 80% от времето ръси всякакви глупости на синхрони и накрая на кръглата маса се говори всичко друго но не и някакъв смислен аргумент и се броят едни гласове, които само някой с много нестандартно мислене може да навърже.
За мен всичко това е пряко следствие от това, че хората са събрани по всякакви други критерии, но не и това доколко са подходящи точно за този формат (да разбирам липсата на опит, но дори и това не оправдава такова плачевно ниво на каста). За следващ сезон нека да има популярни хора, но първото и най-важно правило трябва е ДА НЯМА НИТО ЕДИН участник от друг формат (реалити или не) на същата или друга телевизия. Стига вече с това "риалити звезда": нито са от риалити, нито пък са звезди.

# 796

Ако е така, може би няма да е Невена, а съмненията ще паднат върху съвсем друг човек. Може би ще вербуват нов предател, който наистина ще обърне играта.

# 797
Иначе една градивна критика - според мен БТВ могат да помислят малко над монтажа. До сега във всичките епизоди отпадащия от кръглата маса е предизвестен и почти няма голямо напрежение кой точно ще е.
Вчера основно чувах името на Гъмов и ни се обясняваше на дълго и шороко защо точно той е заподозрян, докато при Анна-Мария беше доста по-слабо (може би пък аз вече съм свикнал твърде много с монтажите)

И аз това го казвам няколко пъти, но тук имаше много недоволни от уж изненадващото отпадане на Тома, как трябвало да има само 1-2 сюжета в епизод, ами ето, вече има.

Аз пък не разбирам това желание да се излъчват часове наред разговори от диваните. Хора, нашата версия е близо два часа - двойно повече от чуждите, трябва ли да е 3-4 часа? Как успяват чуждите версии в рамките на 50-60 минути епизод да покажат максимално интригуващото? На мен в техните игри разговорите от замъка са ми най-досадни и протяжни, винаги са някакви безкрайни обяснения за някоя глупава ситуация отпреди 5 дни, която все така и не могат да разрешат и я чепкат до втръсване. Виж, за повече време от кръглата маса съм съгласен.

# 798
Аз не разбирам защо Владо отнася толкова хейт. На мен пък ми е симпатичен с наивността и праволинейността си. Със сигурност стратегията му не е най-адекватната за играта и ако бяха 20 Владовци нямаше да се получи нищо, но смятате ли че ако бяха 20 Бачорковци щеше да е перфектният кастинг? Именно сблъсъкът на различни характери, стратегии, философии прави играта велика.
И защо ако някой се позове на морала, колективността, солидарността по презумпция веднага се приема че е лицемер и се готви за политик? Това е точно в духа на "свестните у нас смятат за луди"

# 799
То няма лошо да се позовава, но той го направи избирателно, за хора, които той си е избрал, и ако някой откаже - това не било мъжко? Изобщо не е ОК това. Завършен популист е за мен.

# 800
Ако е така, може би няма да е Невена, а съмненията ще паднат върху съвсем друг човек. Може би ще вербуват нов предател, който наистина ще обърне играта.
Неве си каза, че не е очаквала да има толкова много гласове срещу Гъмов и затова е гласувала така. Цял ден умишлено я държаха настрани от разговорите за него, защото са си близки и най-вероятно са подозирали, че тя е под влияние на “предателя”. Не мисля, че Неве е в опасност, освен ако Бачорски не си изиграе много добре картите другия епизод.

# 801
Те и да го направят с "нормални" участници, не е сигурно, че ще са наистина нормални хора и че ще има отворен кастинг процес. Знам, че сигурно вече ви писна да се споменава Сървайвър: Скрит Идол, но това е добър пример за формат с уж, нормални хора, които се оказаха почти всички с връзки и май кастингът не е бил особено отворен. Ванко беше фитнес треньор на Иван и Андрей, Зоран е режисьор в сериали на БТВ, Кари е спортистка дето само след три месеца беше и водеща на спортните новини в БТВ, Денис актьор в малки роли отново в продукции на БТВ и т.н., та технически нито един от тях не беше популярна личност, но и не бяха случайни хора. В допълнение целият каст беше от София. Сезонът го спечели режисьора на продукции в бТВ.

Аз като чуя регулярни участници си представям, че ще имаме продавач в Кауфланд, чистач, учител, автомонтьор, пожарникар, събрани от различни градове, но тук по-скоро кастингите се правят в София и се избира между фризьорката на Венета Райкова, бодигарда на Азис и зъболекаря на Иво Аръков Grinning

# 802
Аз не разбирам защо Владо отнася толкова хейт. На мен пък ми е симпатичен с наивността и праволинейността си. Със сигурност стратегията му не е най-адекватната за играта и ако бяха 20 Владовци нямаше да се получи нищо, но смятате ли че ако бяха 20 Бачорковци щеше да е перфектният кастинг? Именно сблъсъкът на различни характери, стратегии, философии прави играта велика.
И защо ако някой се позове на морала, колективността, солидарността по презумпция веднага се приема че е лицемер и се готви за политик? Това е точно в духа на "свестните у нас смятат за луди"
Точно.
На мен Владо не ми харесва като играч в предаването, но е факт - той е първият гласувал срещу двама от тримата предатели, било то и по грешните подбуди. Има динамика и конфликти. Ще направя паралел с друго предаване, което върви в момента - Къщата на инфлуенсърите, което е скучно почти от самото начало, защото образите са твърде еднакви и единствената динамика е да се скарат с различния човек. Докато тук Владо дърпа в една посока, Бачорски в друга, Оля в друга и има разнообразие.
За мен кастингът е перфектен предвид обстоятелствата - първи сезон е, мнозина са отказали, публиката не е свикнала на такива предавания. Ще мине време и ще се ошлайфа още повече, тук не сме Великобритания или САЩ да думкаме по 10+ риалитита на година. Тук сумарно за всичките години игровите формати едва ли надхвърлят 10, а в повечето се прокламира точно игра на сила и чест, което е противоположното на добрата игра в Трейтърс.

Отново ще дам примера за Игри на волята - то е такъв хегемон, че решават да правят сезон с двойки - правят. Решават да правят племе с лекари - правят. Я обаче да бяха пробвали в първи сезон да направят нещо подобно? Нека се натрупа материал и ще стигне слуха до продавачките от Кауфланд и автомонтьорите, ако го направят сега на кастинга ще са 80% уонъби инфлуенсъри.

# 803
Явно българският зрител е много взискателен. Защо пък не?
Съгласна съм, че трябва да ни се показва повече какво се говори на Кръглата маса. Прави впечатление във всеки епизод, че се акцентира на двама-трима и следва писането на името.
Със сигурност има проблем с монтирането. За екипа, който го прави е важно едно (моля ви, Бачорски не е толкова хубав, че постоянно да ми го навирате Joy ), а за нас зрителите - друго. Как ще се разберем? Да не би да има VIP услуга - платено екранно време? (шегувам се, но отстрани така изглежда)

Последна редакция: ср, 08 окт 2025, 17:13 от #RAngelova

# 804
На мен ми се иска да има синхрони с абсолютно всеки и предположенията им преди или след масата относно самоличността на предателите ..и съответно да разкажат някоя  случка, която им е променила мнението или пък "еди кой си ми каза, а аз му вярвам ,че човекът Х е предател " или пък "нямам никаква идея"

# 805
Още кандидати за сезон 2 Joy

# 806
Ооо, със сигурност ще има тълпа от желаещи селебритис кой за слава, кой за тръпка, и ще напълнят няколко сезона, преди да се престрашат бТВ с неизвестни стратези. И, нищо чудно да направят версии по двойки, нищо няма да ме учуди. Но, ако вземат Мартин Елвиса, да вземат и Рупецова, и Виолета, да не го остават сам Joy Интересно ми е обаче, и това не е спойлер, а мое си размишление, ако накрая спечели Бъч, дали народната "любов" няма да разклати интереса към предаването?! Някак си на фона на общото нежелание да не се споменава неговото име дори като възможност за подозрение, къде заради коалиции, къде заради страх или от липсата на мисъл правят ходът на играта много предвидим. Според мен Неве скоро е аут, Бъч си взема Мая или Оля и така си карат до края, освен ако някоя от двете не успее да го сготви...Не знам, ще видим. И, да завърша положително- най ми харесват включванията на Карамазов като дяволит съблазнител на тезгяхчето с напитки и щитове! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 807
Туджаров в обзорите обаче малко бърка правилата и събитията от чуждите сезони. Тръгва да говори за вербуване лице в лице и дава пример с обикновено убийство, което просто бяха решили да го направят лице в лице с предателите. Тогава бяха двама и те отидоха при праведния да му кажат, че е убит в една църква, но нямаше предложение за вербуване. Вербуването лице в лице е, когато е останал 1 предател.

# 808
Дотук гледах два чуждестранни сезона /различни държави/, и в двата случая спечелиха праведни. Та ми стана интересно по принцип какви са вероятностите и попаднах на:
Winner numbers: 68 Faithful winners, 56 Traitor winners (34 Original Traitors, 22 Recruited Traitors)
(Unauthorised franchises: 1 Faithful winner, 2 Traitor winners)
https://thetraitors.fandom.com/wiki/List_of_Winners

Чакаме ние наш сезон, а то вече имало даже и българин-победител - в третия валонски (Белгия).
Сега прочетох повече за момчето - джудист, състезаващ се за Белгия, печелил е сребро наМладежките олимпийски игри. Говори си български, идва си в България - БТВ трябва да го поканят да разкаже, би било интересно.

Те сигурно са прочели публикацията ти!

https://www.btv.bg/shows/predi-obed/videos/koj-e-balgarinat-kojt … li-v-belgija.html

# 809
Елвиса и Рупецова много се съмнявам да ги видим отново заедно в риалити. Виолета може и да се навие. Обаче те двамата ще са сигурни противници, дори да са от един лагер. А и още една звезда с голямо его, която да ръководи парада, не ми се гледа.
А дано направят и сезон с неизвестни лица.

Общи условия

Активация на акаунт