🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 3 (30.09 - 09.10) 🎭

• 33 034
  • 834
  •   17
Отговори
# 810
Владо изкушаващ играчите с Блъди Мери и Маргарита, “една жълтица и целия е твой” и отговор от някоя дама “цялата душа си давам за теб, дяволе”
Анкета моля от нашия Дявол, кой душа дава за господаря на мрака.😄

# 811
Ще го контрирам с пилешки дробчета и баница, и не знам тогава кой кого ще съблазни.  
Дано няма реконтра, че тогава вече става сложно. Joy

Скрит текст:
дано ни простят тези своеволия в темата Hug

# 812
  • Другата България
Скрит текст:
Пак да се върнем на разликата между известни и "известни" личности.
Аз поне този сезон не виждам някакво логично оправдание което да не се опира на шуро-баджанашки принцип за присъствието на поне 80% от настоящия каст. С какво едните известни са по-добри от други такива?

Хайде да кажем все пак някои имена:
- Венци Венц е взет единствено и само защото другата му "половинка" е по другия канал
- Мая вече изкара един курорт на разноски на БТВ, сега спокойно кара втори и така най-вероятно ще си го откара до самия край, няма никакво съмнение в това. Ама тя била "идеална" за този формат. Ми защо досега сме я видяли 5 пъти общо да влезе в кадър и да чуем само един синхрон от нея. Защо толкова я пазят от това да се включи в играта.
- Братленцето (Анна-Мария) същата. С какво е по-добра от другите 15 ергенки от нейния сезон, че да намери място в този каст (аз знам, ама по-добре да не казвам).
- Мирелка - освен да покаже малко външност, какво друго търси? А, да вярно, беше гадже там на някакъв, ама за беда него все пак другата телевизия успя да го прилапа.
- набор от актьори и актриси: то в България талантливи актьори с лопата да ги ринеш, ама точно тези имена много силно се съмнявам да са били съвсем случайно избрани. Имало е май списъчета и за първия сезон.
- да добавим още десетина бивши настоящи бъдещи кадри на същата тази телевизия, които са почти толкова интересни, колкото да се гледа съхнеща боя, но все пак нали са "наши" хора, защо да не им дадем още малко поле за изява, че колко хора още не са се насладили на тяхното присъствие от всяко ъгълче на екрана.
- Обаче имаме участничка, която иска да ходи на световно първенство по предатели. Уау, Евала, како Joy
- Бачорски - той поне прави нещо и играе някаква игра там, но поначало в присъствието му изобщо във формата явно прозират дълги и широки бизнес линии
- Владо Николов е най-нелепия участник ever, обаче все пак е доказан спортист. Защо обаче при 25 човека каст е единствен такъв. За сметка на това поне 10 участника имат разни подкасти, нищо че не могат да вържат две приказки като хората.
За край: а да, съвсем забравих Българският зрител все пак иска да гледа по-малко стратегии и повече Big Brother, та затова. Аз след 5 епизода мога да кажа че съм много разочарован от представения продукт и вече се усещам че особено вчерашния епизод (който го гледах днес) следих така между другото. Щом най-интересна част от епизода беше играта и това кой ще вземе щит, значи смятай колко е сполучлива останала част от формата: едни хора си говорят (ама нас ни показват само от тук от там и после се чудим, ама кога се рабраха за това или онова, кой му пука), един селски тарикат през 80% от времето ръси всякакви глупости на синхрони и накрая на кръглата маса се говори всичко друго но не и някакъв смислен аргумент и се броят едни гласове, които само някой с много нестандартно мислене може да навърже.
За мен всичко това е пряко следствие от това, че хората са събрани по всякакви други критерии, но не и това доколко са подходящи точно за този формат (да разбирам липсата на опит, но дори и това не оправдава такова плачевно ниво на каста). За следващ сезон нека да има популярни хора, но първото и най-важно правило трябва е ДА НЯМА НИТО ЕДИН участник от друг формат (реалити или не) на същата или друга телевизия. Стига вече с това "риалити звезда": нито са от риалити, нито пък са звезди.
Хващам се за тази част от поста ти, с която съм напълно съгласна, дори снощи писах доста емоционално, но бях много, много разочарована от видяното за поредна вторник вечер. А именно - нивото на праведните, или поне това, което виждаме ние. И не, не съм съгласна, че зрителя иска да гледа повече ББ - достатъчно такъв има в останалите формати и на двете ТВ. Точно зрителите на този формат искаМЕ да гледаме именно стратегии, мисъл, аналитичност, и ако може - последователност, да става ясно защо, откъде, кой и т.н. Продължавам да не мога да повярвам, че от всички присъстващи в “Бонония Естетейт“ за толкова време - 5 епизода=5 снимачни дни, никой, ама наистина никой дори не завъртя името на Бачорски в пространството, ей така, дори на шега никой не го направи. Снощи употребих думата “тъпи“, извинявам се за което, но колко трябва да си.....заслепен, ограничен в светоглед и разбирания за играта, колко трябва да НЕ следиш какво се случва, да не търсиш някаква връзка и зависимост между думи и действия на отделни персонажи, колко трябва да си зависим по някакъв начин от Бачорски, за да наблюдаваме това, което виждаме? Разбирам да са един, двама, трима, 5 човека, но по ягодите, те са всички, ВСИЧКИ! Изключвам тези, които са се разбрали предварително с него /много, много грозно, дори не знам как е допуснато това нещо, и дали от екипа на предаването са били наясно/, изключвам ратановите мебели от рода на Мирела и сие, ама останалите? Онцова била аналитична и разсъждавала кои са предателите - кога това, къде? Пред кого, с кого, какво се случи, след разсъжденията ѝ? А, сетих се - “убиха я“. И никой ли не се замисли КОГО е споменавала като вероятен предател? Или за “умрял“ или добро, или нищо? Къде отиде проницателността на Ева, така добре тръгна отначало, къде отиде Даяна /снощи дори я забравих/, тя също имаше някакви наченки на мисъл, дори и да си сбъркал веднъж - продължаваш, не се отказваш. Коджабашев също има някакви наченки на аналитичност, но той явно е приел стратегията “мълчиш или гориш“, за да пази себе си, да, ама това не е О100Г, там беше “ядеш или гориш“, разлика от Лом до Видин, въпреки краткото разстояние.
И накрая Невена...иска ми се да вярвам, че целенасочено играе така, както го прави, и че ще направи НЕЩО /каквото и да е то/, за да насочи останалите към Бачора. Уви, трудно ми е. Дано ме опровергае, дано!
Изключително разочарована съм и от Антон, поредния, който няма никаква идея къде е попаднал и защо, за какви предателства изобщо говори и пуска тези сърцераздирателни постове /не можах да пусна сълза, не се и опитах/? Той не харесва Невена и затова е анти нея, повечето от коментарите са му как изглеждала и как “предала“ милинкия Гъмов, и т.н., и т.н., това го кара да гласува за нея /евентуално/, какво тук значи някаква си игра, за която и той ще вземе хонорар накрая?
Много съм разочарована за момента, основно от каста. Или поне от това, което виждам от него. Ако е целенасочено, ако умишлено монтажа е такъв, че да ахкаме и въздишаме по гениалните ходове на Бачо - то тогава разочарованието ми следва да се насочи към други хора. За момента обаче съм склонна да вярвам, че именно каста е причината.

# 813
  • София
Мери, виждам и ти си им набрала като мен Blush
Само една вметка: това за "зрителя искал да гледа ББ вместо стратегии" беше иронично, като всъщност се опитах завоалирано да вмъкна намигване към едно реално изказване на човек считан за фактор в добре позната нам телевизия. И да вече се шушука, че втори сезон (който уж ще го има ама с БТВ знаем всичко е предпоследно) пак би бил само с покани.

# 814
  • София
Гледайки, цитираните тук, изказвания на интелигентния разследващ журналист и сравнявайки го с младока-инфлуенсър, реалити звезда - кой е по-интелигентен? Кой прави разлика между игра и реалност? Кой се сърди и обижда, че са го “предали” вНе се сърди, човече и прави генерални изводи какъв си в живота?… Е, съжалявам / но и се радвам/, че моето поколение губи 😜…

Как някои искат Елвиса в следващ сезон? ( Бачорски-2)

# 815
  • Другата България
Дидо, не точно съм им набрала, но мразя да съм в когнитивен дисонанс, вЕрвай ми! Blush
Снощи така се почувствах.
Дори ми мина през ума, че ако Мистър Гениалност /а.к.а Бачо със златната ябълка/ се изправи на кръгла маса и им каже директно: “Аз съм предател, отстраних Георги, сега и Невена съм подкарал“ никой от присъстващите няма да му повярва, вероятно звучи смешно, но аз наистина го мисля. Къде къде по-съмнителна е Ана Мария, или Тино например....
И това няма да е защото Бачорски е някакъв гениален стратег - да, пиша от епизод едно, че за мен добре се справя, добре играе, има последователност, има мисъл, гледал е други сезони, има представа за формата....само дето малко агресивен ми идва, и това май съм писала. Но колкото и добре да играе, прави грешки, издава се /снощи с това, дето си залага главата, че и бизнеса си подарява беше толкова очеизвадно....на никой не му направи впечатление, Петканов го гледа като все едно ще му предлага пръстен, Венци е част от пейзажа, Владо си гони популистките цели и изнася не по-малко популистки речи...../, как тези грешки остават незабелязани? Мистерия, поне за мен.

Иначе не знам за какво “намигване“ говориш, аз тази есен нямам време да се обърна, не гледам и не слушам нищо друго, не следя, само този формат ми е приоритет. Не искам да съжалявам накрая, но ако Бачо го спечели определено ще е така.

Последна редакция: ср, 08 окт 2025, 21:59 от Merri_An

# 816
Пуснах "Маските падат", но този път беше по-слабо.

Жоро обясни как е подценил по-скоро играта, отколкото конкретно някой от другите предатели. Смятал е, че е очевидно че с Бачорски имат общи цели и могат да стигнат напред и не е преценил разговора около билярдната маса, където обсъждаха махането на Неве. Отчита като грешка, че е изглеждал дистанциран от идеята, но нищо не каза, защо не се е пробвал да играе с нея.

Боби Лазаров също беше там, но не каза нищо кое знае какво. Чуди се, защо е бил супер заподозрян, с което мога да се съглася.

Интересно е, че Диляна Попова и най-вече Силвия Петкова, не са гостували. Не знам, дали има някаква причина или ги пазят за другия епизод, понеже иначе там трябва да е само Гъмов и то ще стане като интервю.

# 817
  • София
NB! Ще се получи много длъжко (и основното вътре не е мое), затова няма да цитирам изцяло и ще слагам в скрит текст. Кой каквото от нашата група тук е написал - си го знае бездруго. Да не пропусна да ви благодаря за мненията.
Пиша нещо като обобщен коментар към Продукцията! Ако щете - четете. Някога, когато пусках непускани любителски рок групи по радиото им припомнях едно правило: публиката на сцена не качва, но от сцена сваля. Е, за вас не важи - с рейтингите, базирани на няколко хиляди кутийки, интервюта и най-вече, че публиката пряко не ви плаща хонорарите, а продуктовото позициониране.

Може мнозина да се усмихват като чуят, че е "от "бгмама", но тук споделят стойностни хора и мнозина от тях - разбрано, подплатено с доводи и грамотно. Та... започвам от мнения (отзад - напред, че е по-лесно), които могат да са ви "екзотична" социална извадка". Където и да се е "преместило" мнението, линквам самия пост, та може да го прочетете.
Дори и отделни доводи да ви се сторят прекалено "капризни" - ние сме зрителите, пък и цитирам, понеже съм съгласен с повечето от тях: Кастът (сега и занапред).
Скрит текст:
Цитат: Пак да се върнем на разликата между известни и "известни" личности.
Аз поне този сезон не виждам някакво логично оправдание което да не се опира на шуро-баджанашки принцип за присъствието на поне 80% от настоящия каст. С какво едните известни са по-добри от други такива?

https://bg-mam.ma/p/1819191/50304530
... първото и най-важно правило трябва е ДА НЯМА НИТО ЕДИН участник от друг формат (реалити или не) на същата или друга телевизия. Стига вече с това "риалити звезда": нито са от риалити, нито пък са звезди.
Обаче:
Те и да го направят с "нормални" участници, не е сигурно, че ще са наистина нормални хора и че ще има отворен кастинг процес.
https://bg-mam.ma/p/1819191/50304607
Все пак, Трейтърс не е като за "всенародното воайорство" от ББрадър, ЕргенЯ, Свалки на екзотичен остров (подзагл. Без кекс, къде е любовта? Simple Smile). Лично от мен, давам ви целия си възможен аванс - все пак, дебют - ама поне следващото го направете като транспониран световен формат, а не като "Още реалити хонорари за нашите хора".
Скрит текст:
Абе трябва да взимат такива участници. А не разни делулута, артисти, музиканти и хроникьори.
Искам да гледам ходове, надлъгване и т.н.

https://bg-mam.ma/p/1819191/50302353
Значи това, което може да съсипе този як формат е ако има наговаряне отвън на Бачорски с някои хора да не гласуват за него дори да го подозират за предател. Ако има такова нещо - това ще е пълен срам и ще сме първите в света дето ще прецакат брутално една супер яка игра.
https://bg-mam.ma/p/1819191/50302376
Даже спестявам някои по-пиперливи мнения, да не се обиди нЕкой; всъщност, по-добре да се обиди, ама да се размисли сетне. Добре, имате суперпредателя Бъч! (Човекът си играе играта добре.) Ама на какъв фон?
Няма да стане с тези участници … Абсолютни плазмодии са, Мирелка, Глория (която всеки път “оревава орталъка” за вещо, все не е разбрана), Антон (с раздвоение на личността), Венци (той изобщо защо е там?), Тино, Йордан .. Даже и Ева.
https://bg-mam.ma/p/1819191/50302614
Едва на кой? епизод сме, а има мнения:
Иначе на мен играта на Бачорски не ми е интересна. То дори не е игра. В нормални обстоятелства, където има поне петима нетотално безмозъчни участници никога нямаше да мине.
https://bg-mam.ma/p/1819191/50302356
Стигаме до там, че търсим "под вола" повече от конспирация - търсим връзки и бизнеспланове. Ако на вас, продукционери, ви се струва възбуждащо, да знаете, че освен това е - загуба на доверие и поредните спекулации: Всичко това е България. Далавера и шуробаджанащина.
Скрит текст:
И на последно място - не ми се иска да вярвам, но не бих се изненадала и ако наистина има някакво участие /финансово/, за да играе главната роля.
Не искам, не мога да си представя и да повярвам, че може да има едновременно толкова.....да, тъпи и абсолютно неориентирани хора, и то всички до един от т.нар. цивилки. Трябва да има нещо друго, просто търся причина, различна от отчайващ каст.

https://bg-mam.ma/p/1819191/50301752
Извън каста. Монтаж, внушения от сценария; кой "води" играта (нали не щете да ви сравняват с едно реалити, дето сценарият - върти го, сучи го - все опира до едно бутане/влачене на варели по пясъците. За ваше съжаление, нашите мнения са и такива, обобщават направо:
Скрит текст:
Хахаха. Толкова са прозрачни. https://bg-mam.ma/p/1819191/50301847
Щото, не е вече само до каста, а до онова, което сте ни подредили да гледаме. И един енигматичен анонс от Кардинал Карамазов може да е всичко, даже и това:
Чудя се дали балканският казус няма да е, че накрая всички са на коалиции и уговорки останали и никой дори не се и опитва да хване трейтър а само св гърмят по популярност. Което ще бяха много от идеята на шоуто хаха. https://bg-mam.ma/p/1819191/50301854
Всеки там, край Дунава, може да си играе колкото може (отделно от онова "както му се иска" - резултатът преценяват зрителите. Но какво виждаме от екрана? Ами, каквото вие ни показвате; както сте го подредили, монтирали, заострили... Уинър Едит ли правите на Тутто ди тутти Трейтърс - т.е. наш Бачорски?
Тази му игра тотално чупи концепцията на предаването и дава лош пример за бъдещите предатели. Повече от ясно за мен е, че той дори не иска да печели на всяка цена, а просто иска да е основен образ, който да е нонстоп в центъра на действието. https://bg-mam.ma/p/1819191/50302366
Или накрая - вие си знаете - има страхотен туист и най-добре играещият, но досадил на драгия зрител (понеже вече е влязъл и в хладилника му и дори се появява щом отвориш опаковка с добавки за здрава простата), е разкрит и "заклан" от някой делулу от цивилките...
Кой какъв е или как го играе под Бабини Видини кули - си знаят самите те там (по групички, професии и кръгове), а ние виждаме онова, което вие ни поднасяте. Мислите ли, че 2-та часа седмично (вече) ни "размишляват" за нещо друго, освен за...
Скрит текст:
С всеки изминал епизод изглежда, че и този формат е “побългарен” и си карат по сценарий. Не може всичко да се върти около бачората, който дори не играе супер интелигентно , а ходи като цветарка, черви се и тн. И никой да не се усети. Или са тотални малоумн.ци вътре, или сезона е нагласен.
https://bg-mam.ma/p/1819191/50302596
Лично на мен не ми би било приятно, ако зрители - грамотно изказващи се - ме подозират в типично "балкански" сценарни шашмологии (няма как да не цитирам целия пост!):
Явно българският зрител е много взискателен. Защо пък не?
Съгласна съм, че трябва да ни се показва повече какво се говори на Кръглата маса. Прави впечатление във всеки епизод, че се акцентира на двама-трима и следва писането на името.
Със сигурност има проблем с монтирането. За екипа, който го прави е важно едно (моля ви, Бачорски не е толкова хубав, че постоянно да ми го навирате Joy ), а за нас зрителите - друго. Как ще се разберем? Да не би да има VIP услуга - платено екранно време? (шегувам се, но отстрани така изглежда)

https://bg-mam.ma/p/1819191/50304707
На мен ми се иска да има синхрони с абсолютно всеки и предположенията им преди или след масата относно самоличността на предателите https://bg-mam.ma/p/1819191/50304840
И понеже сте се захванали с нещо различно от онова из пясъците, нито като в къщата с розовата градина, или оная с ВИП-инфантилните..., да знаете, че всичко ни е важно и не малко от тия - гледащите точно това вашето, не са малограмотни:
Точно зрителите на този формат искаМЕ да гледаме именно стратегии, мисъл, аналитичност, и ако може - последователност, да става ясно защо, откъде, кой и т.н.
https://bg-mam.ma/p/1819191/50305476
Ами..., тъй - събрах ви, драги ни побългарители на Трейтърс, вс. това по-горе - не с критикарска злост, а защото дълго чакахме това, дето сега го направихте. Харесваме го (преобладаващо - но в тази тема - ДА) и ни се ще да е Топ ъф дъ Топс в ефира (това вас ще ви топли - а нас, като му се радваме и живеем с него поне вечер/ДВЕ седмично).
И ето, съвсем добронамерено (хм, в аванс за нататък) завършвам с мнение (цитат) на една "облачна дама", която харесва и сегашния ви каст...
Скрит текст:
... първи сезон е, мнозина са отказали, публиката не е свикнала на такива предавания. Ще мине време и ще се ошлайфа още повече, тук не сме Великобритания или САЩ да думкаме по 10+ риалитита на година. Тук сумарно за всичките години игровите формати едва ли надхвърлят 10, а в повечето се прокламира точно игра на сила и чест, което е противоположното на добрата игра в Трейтърс.
https://bg-mam.ma/p/1819191/50304626
И, наистина накрая, немили ми участници в масовката (без кавички; а даже натаманилото се за вас "тъпи цивилки" не е обида - а констатация - за играта, де Simple Smile), защо отидохте, какво щяхте да изпуснете, знаехте ли какво е "това"... ами, не е "панела" на Гала. Не е ББ, ИВ, Къщата на..., Розите за... Не е било за изпускане, тъй ви се е сторило. Или просто - платена ваканция. Мнооого олекнахте (ама само за някаква част от нас в тази тема), хич да не ви пука, де.

# 818
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Жалко,че и втори сезон ще е с популярни личности - приятелчета,баджанаци, приятели на приятели,бивши гаджета и тн.  Очаквам да има външни уговорки,както и сега има. Толкова си личи,че Бачора е влязъл там под ръка с още 4-5 шута на "краля" и ще си избута до финала.

Моите прогнози са финал : Бачорски,Петканов (за него имам големи колебания), Венци Венц, Мая и някоя заблудена,неориентирана статистка тип Мирела/Глория.

Той я играе играта,но защото има солиден гръб. Ако беше сам сред тълпата (примерно сезон само с обикновени хора от обществото), щеше да е по-нисък от тревата и да му треперят маратонките от страх,че ще го нарочан на Масата. А сега се е взел за голямата работа,ами да..с предварително оплетена кошничка отвън е много лесно.

# 819
Чакайте, никой никъде не е казал, че изобщо ще има втори сезон, а камо ли пък и вече да са наредили участниците от ВИП контингента.

# 820
  • на последния етаж
Досега се чудех как така никой не заподозря, дори не предположи, въобще не му мина през ума, че Бачорски може да е предател, а то договорки имало. Rolling Eyes

# 821
Аз наистина не мога да проумея как никой не се съмнява в Бачорски, той всеки ден хвърля име сред хората и те се закачат за него, те като се приберат по стаите не разсъждават ли над всеки… нито един не е казал неговото име, чак пък толкова добра игра от него не ми се вярва.

Последна редакция: ср, 08 окт 2025, 22:05 от alternativen

# 822
  • Другата България
Мисля и друго сме коментирали - Бачорски е прекалено очеизваден, за да е предател, в смисъл - много от участниците /вероятно/ си мислят - “не, не може да е той, чак пък толкова явно“...затова и минава между капките.
Така де, да речем има го и този сегмент, но това е формат, в който всеки следва да е заподозрян, да, добра работа на екипа да потупат точно него по рамото /допускам да е било изрично негово желание, за да е в центъра на събитията/, но по същата логика можеше да е всеки един. Защо например се чуха предложения за определено безличния фокусник /примерно/, с някакъв смешен мотив от рода на “добре умее да лъже и да манипулира, щото е фокусник“, а за Бачо, който подхвърля само разни имена и си залага бизнеса никой не предположи, да речем поради същата причина?
И друго се бях замислила - колко от праведните, или от участниците изобщо са гледали чужди формати и знаят, запознати са с концепцията на предаването? То не може само да му прочетеш Библията и да си вече пей, сърце, отивам на курорт и да прибера един хонорар, пък там каквото стане. Като ги гледам, май са пропуснали И този момент.

# 823
  • Разпиляна във въображението
Мисля, че името на Бачорски се завъртя, но трябва да гледам отново. Смятам, че ще му забият ножа. Приятелство, протекция, връзки - ако се вкарат яко в играта ще спрат да го мислят и ще му вдигнат мерника. Той е прекрасен за убиване - завъртял е интригите, отстранил е вече предател и някои ще пожелаят да си го закичат.

# 824
Почти ме отказахте да гледам снощния епизод. Мислех, че мога да понеса предварителни познанства и уговорки между участниците като много "български" елемент, ако поне предаването да се въртеше около интересен и симпатичен участник. Бачорски е всичко друго, но не и това.

Общи условия

Активация на акаунт