Кралски работи и клюки - октомври 2025

• 70 749
  • 1 098
  •   1
Отговори
# 795
  • София
Какви? То не е обвързано със земя и доходи.
Кога е получил пари от тръстове на Чарлс?
Получаваше, от доходите на Корнуол (от Чарлс), докато беше работещ, както и Уилям.
Никога не съм чувала Чарлс да е направил тръстове на синовете си.

# 796
Много се надявам процесът да е при открити врати и имената на жертвите да са анонимизирани. Но да се покаже наяве цялата ''прелест'' на Метте-Марит и Хокон като бъдещи крал и кралица. Може би този процес наистина ще доведе до края на монархията в Норвегия, ако всички неща лъснат на слънце.

В книгата се споменава и че Мариус има тесни връзки с три от най-големите картели за наркотици в Европа - Фокстрот в Швеция, един марокански и един ирландски. Източник от тези среди казал на авторите на книгата, че е абсурд Мариус да се е издържал само от тия 20 хиляди крони месечно от Метте-Марит и Хокон. Мариус е живеел супер луксозен живот с огромни разходи, почивки, яхти, скъпи ресторанти, дрехи и този начин на живот 100% се е финансирал с продажба на кокаин и с вербуване на нови ''клиенти''. Тоест картелите са му плащали да намира нови дистрибутори и ползватели на кокаин. Най-гадното е, че полицията е знаела за тези му действия без да се предприеме нищо! Чадърът над Метте-Марит, Хокон и Мариус е явно много, много широк. В средите, в които Мариус се е движил от ранна младежка възраст, е много разпространено да се правят сексуални видеа на жени, които да се разпространяват между другите членове на средите, жените да се наричат ''bitches'' и да се отнасяш зле с тях.

В книгата има и много за Метте-Марит и Хокон и то неласкави неща. Но не намирам точно какво за тях. Явно като купя книгата и прочета, ще ви напиша, ако някой не ме е преварил.

Колкото повече чета, толкова повече ми се повдига и от него, и от майка му, и от Хокон, и от всички, които са опъвали чадъри над тях.

Последна редакция: вт, 21 окт 2025, 21:50 от Fenris

# 797
Не съм чела официална статистика за чистия "Катрин" ефект върху икономиката,но съм виждала как носена от нея дреха се изчерпва в сайтовете на компаниите за часове. Също толкова бързо изчезна сладкото на Чарлз от сайта на Хайгроув,след като другата му снаха пусна своя продукт отвъд океана.

# 798
След като ефекта Кейт е толкова интересен, оставям малко информация.
Ако някой може да покаже за друга кралска особа подобни данни, ще е интересно.

Изследване на Brand Finance за 2015 г. отчита, че само „ефектът Кейт“ е оценен на около £152 млн за годината — част от общата стойност на монархията за икономиката. 
Когато Кейт носи дреха от марка, тя често се разпродава „минава“ почти веднага онлайн или във физически магазини („sell-out phenomenon“).
Марките, които преди това са били с по-ниска известност, придобиват глобална видимост — например чрез медиите, блогове, социални мрежи — благодарение на избора ѝ. 
От страна на конкретни марки, например: марката Reiss съобщава, че след като Кейт носи дреха на тяхната марка, продажбите и операционната печалба се удвояват (виждаме увеличение от ~£4.3 млн на ~£8.5 млн) през 2011 г.
При друга марка — Alexander McQueen — се съобщава за увеличение на печалбата с ~27 % след неин избор да носи техен дизайн. 

Последните няколко години източници като Grazia Daily и Brand Finance описват, че „ефектът Кейт“ носи приблизително £1 млрд годишно допълнителен принос към британската икономика.
Това включва:
директни продажби на модни марки,
туристически интерес към британската монархия и култура,
рекламна стойност за „Made in Britain“ продукти и по-широк медиен ефект.

# 799
Какви? То не е обвързано със земя и доходи.
Кога е получил пари от тръстове на Чарлс?
Получаваше, от доходите на Корнуол (от Чарлс), докато беше работещ, както и Уилям.
Никога не съм чувала Чарлс да е направил тръстове на синовете си.
Предполагам се губи нещо в превода. След интервюто при Опра, където Хари се оплаква, че баща му му е спрял парите говорителят на Чарлз веднага каза, че няма такова нещо и че Чарлз му е дал значителна сума пари след Мегзит. Работещ, неработещ не е оставал без пари от баща си

Последна редакция: вт, 21 окт 2025, 22:59 от FreesiaR

# 800
  • София
А не каза ли говорителят, че са преведени пари за времето, когато бяха в период на обмисляне и още бяха работещи? Имаше нещо за тримесечия, финансови години.
Може да потърсиш...

Сладкото на Мегън не се изчерпа също? Ама доводите бяха, че не сме знаели какво е количеството, сигурно били десетина бройки.
На Чарлс знаем ли колко?

Последна редакция: вт, 21 окт 2025, 23:39 от Lana

# 801
Не знам,Лана,не съм данъчен,но американския продукт се задържа доста след британския,пък Чарлз произвежда от десетилетия,едва ли е затворил пет бурканчета.

# 802
Извинявам се, ако е коментирано - може да съм пропуснала поста. Но сега чета, че Уилям иска да изгони Андрю от жилището, където живее безплатно. Андрю пък заплашил, че ще стъжни живота на Кейт и Уилям. Андрю имал договор да живее в това жилище, който трудно ще се оспори и който дава право на Андрю и семейството му да живеят там до 2078. Други неща, които Уилям планирал е да не го покани на коронацията си, както и на погребението на Чарлз.

Кофти, че родителите поставят такова петно върху дъщерите си.

# 803
  • Glasgow
Не е точно безплатно, дължи наем, който не е плащал от 20г (или подобен период), но пишат, че преди да се нанесе това жилище е било негодно за обитаване и за отдаване на свободния пазар, затова опции са били да настанят някой роял там, който да го стегне и да поддържа и е инвестирал 5 млн преди да се нанесе. Интересно ми е като не плаща наем на персонала кой плаща, не намирам информация.
Имотът изглежда доста голям, 30 стаи имал

# 804
Леко настръхнах от "погребението на Чарлз" и не смятам да е вярно ,не им е в стила да коментират по този начин.
 Да се оправят с именията си, зависи чия е собственост. Пък и  с какви пари е ремонтирал. Бавно става ,но ще му измислят начин. Зависи и колко  от  гафовете му меко казано ще излязат още. Едва ли е само  непълнолетната, тя няма достъп до "ваната" информация да я изкара, нито доказателства на нейното ниво  и не е сред живите . Нито пък вярвам да е купувал оръжие,  не е негова работа , на правителството  е ,на на роял, виж да участва в трафик е по-вероятно, за пари. Не за държавата.  Ама пък шпионин  е. Като спрат парите, ще го видят какво представлява ,жалко ,че има минало на военен , на нормален , ама не  е.

# 805
Наградата Earthshot обявява набор от глобални звезди, подкрепящи нейната Нощ на наградите 2025 г., включително изпълнения на Anitta, Gilberto Gil, Kylie Minogue, Seu Jorge и Shawn Mendes, както и представяне на трейлър на „екшън герой“ от Matthew McConaughey.
Нощта на наградите 2025 е кулминацията на The Earthshot Prize Summit – тридневна програма, включваща събития на високо ниво, двустранни срещи и Impact Assembly – в Рио де Жанейро от 3 до 5 ноември, където петима от финалистите на Earthshot 2025 ще спечелят £1 милион.

# 806
Премиерът Росен Желязков разговаря с Негово Величество крал Чарлз III по време на кралския прием, организиран по повод Срещата на върха в рамките на Берлинския процес, която се провежда в Лондон днес, съобщиха от Министерския съвет.

Желязков отправи покана към крал Чарлз III да посети страната ни отново, което ще допринесе за задълбочаване на двустранните отношения и приятелството между България и Великобритания.

Британският крал и министър-председателят Киър Стармър посрещнаха на приема още няколко от лидерите на държави от Западните Балкани, сред които премиерите Еди Рама на Албания, Албин Курти на Косово, Милойко Спаич на Черна гора и Християн Мицкоски на Северна Македония.

Тази година Берлинският процес има особено значение, тъй като се навършват 30 години от Дейтънското мирно споразумение, 30 години от геноцида в Сребреница, 50 години от Хелзинкския заключителен акт и 80 години от края на Втората световна война и създаването на ООН.

# 807
  • На топло

Не знам,Лана,не съм данъчен,но американския продукт се задържа доста след британския,пък Чарлз произвежда от десетилетия,едва ли е затворил пет бурканчета.

На сайта на Чарлз има огромно разнообразие от продукти, даже дрехи и бижута Heart Eyes
С удоволствие си поръчах мед, чаша и лъжица за мед, на адреса на хотела когато бях там.

Сега заглеждам една възглавница, в отдела home има невероятни неща Heart Eyes

# 808
Вчера говорихме за ефекта Кейт и как той влияе на британските брандовете.
Нека да разгледаме един от най-разпознаваемите и свързван с кралските дами от много години, а именно Катрин Уокър.
От Даяна до принцесата на Уелс, Катрин Уокър е оформила поколения кралска елегантност.
История за вечно майсторство, ненатрапчива мощ и модерна изтънченост - вплетени в самата тъкан на британската висша мода.
Наследство, което продължава да вдъхновява и днес.
Основана през 1977 г. в Челси, Лондон, Catherine Walker & Co се превръща в символ на британската висша мода - изискана, изработена по поръчка и вечна.

Над 1000 творения за Даяна,
принцеса на Уелс. Партньорството ѝ с Катрин
Уокър определя кралската изтънченост - елегантна, грациозна и незабравима.

Катрин, принцесата на Уелс често избира Катрин Уокър за държавни поводи, възпоменателни събития и кралски обиколки – моменти, които изискват дипломация и достойнство.
Всяка творба говори за приемственост, уважение и ненатрапчива увереност.

Карол Мидълтън избра бранда за кралската сватба на дъщеря си през 2011 г., както и за други кралски събития, отразявайки споделеното чувство за изтънченост и уважение към британското майсторство.

Вечният стил на Катрин Уокър продължава да оформя кралските гардероби в цяла Европа - символ на елегантност.

# 809
  • в сърцето на един мъж...
Ох, ми най-хубави са тоалетите на Катрин Heart

Да върнем малко темата в България - най-малкият син на Симеон, Константин Асен Видински се е разделил с жена си.

Двамата имат близнаци

Общи условия

Активация на акаунт