Тренировки в домашни условия - 125

• 24 086
  • 441
  •   1
Отговори
# 435
Много слаб месец ми беше януари откъм силови тренировки, силно наблегнах на ежедневна йога, сега се чудя как да жонглирам всичко което искам да правя, а времето не стига.

Започвам броенето на седмиците отначало. Януари го броя активен йога месец, йогата ми се услади много и не искам да я намалявам. Хип флексорите ми не са същите, ходилата ми се държат като длани. Не мога да ги позная.
Всъщност, следвам протокола на Ваня от септември насам, само висенето ми е спорадично. И това ще гледам да оправя.
В 7 съм на екран, приключвам работа в 19:30. Тренировка от 20:00. Това е вторник за мен. Ако нещо отпадне, ще вкарам тренировчица или разходка, според зависи.

Вчера пудовка с Каролин:
Хареса ми много. Purple Heart

# 436
  • София
Времето наитина не стига..
За днес UFC Fit - Cardio Cross Train.  Попрограма трябваше и корем, но станах по-късно умишлено. Чувствам се изморена и реших да поспя още 20 мин.
 Важното е да има поне 30-40 мин на ден движение, както е написала и  Агента по -долу.

# 437
Здравейте! Бях решила да се пробвам с Fuel - ами не, не го мога това нещо и се върнах към IRON, която ще я правя за трети път (първият не я довърших, обаче). Днес ден 7 за горна част на тялото. Всичко изпълних с 2 х 5 кг в диапазон от около 9-10 повторения, което за мен е постижение, защото тези кг ми идват тежички. Реших, че този път няма да спазвам времевото ограничение за изпълнение, а ще засичам брой повторения с цел увеличаването им след време. А така ми се удължи и времетраенето на тренировка. Понеже вдигнах килограми и брой повторения, по някое време се уещам, че съм доста уморена и не мога да довърша тренировката. А понякога и времето ме притиска, защото тренирам, когато детето ми спи. Дали е ОК, ако в такива случаи я разделя на две и по-нататък през деня я довърша?

Благодаря на потребителя, който беше посочил видео с упражнения за мобилност на раменна става! Като ги правя редовно, нямам проблеми, хрускане и пр.

# 438
Green arrow като спомена мобилност, много харесвам ето тази кака, не знам дали някой друг я следва също. Има много хубави видеа
https://youtube.com/@julia.reppel?si=qmq3sVLPR9oOvzuf

# 439
Реших, че този път няма да спазвам времевото ограничение за изпълнение, а ще засичам брой повторения с цел увеличаването им след време. А така ми се удължи и времетраенето на тренировка. Понеже вдигнах килограми и брой повторения, по някое време се уещам, че съм доста уморена и не мога да довърша тренировката. А понякога и времето ме притиска, защото тренирам, когато детето ми спи. Дали е ОК, ако в такива случаи я разделя на две и по-нататък през деня я довърша?

Green Arrow, по-добре се придържай към времето за изпълнение и не бързай да вдигаш броя повторения.
Работи с правилна техника и плавно темпо. Не разтегляй времето излишно.  Разделянето на тренировката на две няма да ти донесе никакви позитиви, даже напротив. Тъкмо ще си вработила мускулите добре и ще спреш, пък после пак ще активираш същите мускули.... Двуразовото трениране е чудесно, но само когато са различни дейности, например кардио сутрин и силова следобед.

Днес почивам от тренировки. Сутринта направих 45 мин. стречинг и мобилност с Marrie Steffen.
Напоследък не съм в оптимална форма. И храненето не е ок, и с тренировките май съм влязла здраво в рутината, все пак 4.5 години съм само и единствено с Карълайн.
Запазих си час за консултация с Белчо Христов следващата седмица. Обмислям 3 или 6--месечно членство в клуба му. Имам нужда от различен поглед.

# 440
Ветрена наистина човек понякога има нужда от промяна. Не бях чувала за Белчо, но аз не съм в България 😊 Ще ми е много интересно какъв му е подходът на хранене, особено като се има предвид, че менопаузата внася допълнително усложнение в картината.

# 441
  • Bristol
Един от нередовните да се включи 😁
Отметнах ски почивката за този сезон. 6 дни не ми стигнаха, но физически не издържам дори 6 дни да карам. С "дечурлигата" се юркам от сутрин докато затворят лифтовете. Добре, че е мъжът да ни прибира с колата, когато затворят лифтовете и не можем да стигнем до стартовата точка.
Този път с колената нямах проблем, краката ми издържаха, но тъй като правех рядко почивки, буквално не ми стигаше въздуха. Уж наблягам на кардио като спортувам, колело и тичане. Чудя се, дали е заради височината на която карахме, редовно се качвахме над 3хил метра, комбинирано с продължителността 🤔 реално като тичам и спортувам в къщи е за около 40мин, само с колелото е по няколко часа.
Както споменах преди, за разнообразие сменям Хедър със Сидни. Този месец пуска само нови видеа тя. Харесва ми като бърбори, това ми липсваше при Хедър, но загрявката и разтяганията на Хедър са по-добри. С Хедър обикновено ползвах тежестите, които тя ползваше в програмите си, при Сидни съм на половината на нейните 🤣
Отчет даден!
Да знаете, че ви следя редовно, нищо че рядко пиша. Крада си идеи и сте моята  мотивация също 🤗
Скрит текст:
Една снимка от планината, доста сняг валя и два дни не смогнаха да обработят пистите, та два дни, както синът каза, все едно офф пист карахме 🤪

Общи условия

Активация на акаунт