Препоръчайте закрит басейн в София

• 325
  • 14
  •   3
Отговори
Здравейте, прерових темите, но никъде не открих скорошни мнения за басейни в София. С наближаване на студеното време ми се иска да поплувам на закрито, но най-важното в чист и голям басейн. Ще се радвам на препоръки от посещавали скоро закрити басейни в южна или западна София, както и в центъра, но ако има и в останалите части на града, ще се радвам да споделите впечатления.

# 1
Едва ли са построили много нови големи закрити басейни. Аз съм ходила в Академик, знам, че и ТУ имат басейн някъде в Студентски град, в Пулс на бул. България също има закрит басейн.

# 2
  • София
Диана, Спартак, Българско школо, Баня Мадара.

# 3
  • София
Басейнът на ТУ (преди се казваше Октомври) е с олимпийски размери - 50 м, 8 коридора, никъде не стигаш дъното. Последно съм ходила там преди 6-7 г. и се сдобих с алергия - кожата ми се зачервяваше и сърбеше след плуване, а съм обикаляла какви ли не басейни и никога не съм имала здравословни проблеми. В Академик е 25 метров и по-мои проучвания е най-евтиният, но още не съм ходила там. В Спортната палата е същият като размери басейн. Някой ми хвалеше басейн Възраждане (не съм сигурна за името, в началото на зона Б-5 е). До НДК е Спартак. Има по знайни и незнайни училища и в някои хотели. Цените стигат до 35-40 лв на посещение, което според мен е доста скъпо.

# 4
Inergy, 12 лв. е свободното плуване. В мол Парадайс също има солен басейн, до него в Силвър сити също има. Към Бокар има.

# 5
Предполагам, че всички спазват хигиенните норми. Това по отношение на чист басейн.
Иначе набързо се сещам за Спортната палата, Академик, Диана, НВ тауър на Г.М. Димитров, в хотел Витоша в СГ, също и в новата сграда на Четвърти километър, в момента ѝ забравих името, като последният май е най-малък.

# 6
Басейнът на ТУ (преди се казваше Октомври) е с олимпийски размери - 50 м, 8 коридора, никъде не стигаш дъното. Последно съм ходила там преди 6-7 г. и се сдобих с алергия - кожата ми се зачервяваше и сърбеше след плуване, а съм обикаляла какви ли не басейни и никога не съм имала здравословни проблеми. В Академик е 25 метров и по-мои проучвания е най-евтиният, но още не съм ходила там. В Спортната палата е същият като размери басейн. Някой ми хвалеше басейн Възраждане (не съм сигурна за името, в началото на зона Б-5 е). До НДК е Спартак. Има по знайни и незнайни училища и в някои хотели. Цените стигат до 35-40 лв на посещение, което според мен е доста скъпо.

Това зачервяване и сърбеж на кожата обичайно не е заради мръсотия и зараза в басейна, а става, когато слагат прекалено много препарати, надвишаващи пределно допустимата концентрация на препарат за количеството вода в басейна.

# 7
Възраждане

# 8
  • София
Не съм ходила на басейна в ТУ от поне 5 години, водата беше чиста, но мнооого студена. Като валеше капеше от тавана тук-там, прозорците посчупени на места, съблекалнята в студен коридор и без отопление, баните са при басейна, т.е не са при съблекалните.

Има нов закрит басейн в Мусагеница - Веда, но не съм ходила.

# 9
  • София
Вчера гледах за Веда. Малък басейн с три коридора като тези по училищата. Ще го пробвам, че ми е до блока. Относно температурата на водата, за активно плуване трябва да е около 24 градуса май. Като спреш трябва да ти става студено. Топлата вода много натоварва сърцето и не е ОК. Нормална си е водата като температура в ТУ. Друг е въпросът, че прекаляват с химията и не ми понася на кожата. Сградата винаги е била в такова течащо състояние. И сега си капе от покрива. И e супер неудобно да се къпеш, после пак да нахлузваш банския и да минаваш през общите части до съблекалнята.

# 10
Напоследък ходя често на Възраждане и Спартак и като че ли най-много ми допадат. Относително чисти, не твърде претъпкани (ако знаеш кога е най-добре да отидеш) и приемат мултиспорт карти.
Лятото бях пробвала Българско школо и спортната палата, но ми се струват позападнали.
В Диана водата обикновено ми е твърде студена (21-22 градуса), а и последния път се скарах с рецепциониста, че катинарчето за шкафа не ми било правилния размер.

# 11
Възраждане - само през работи дни от 1 до 4

# 12
Като чета отзивите виждам бая спартански условия в затворените басейни. Което не е непременно лошо. Като деца сме ходили тайфата в закрит басейн през зимата при минус двадесет (20) градуса... Laughing Така се калява човек.

# 13
Виктория Спа в хотел Рамада София. Приемат и карти МУЛТИСПОРТ. Хигиена и обслужване е на ниво.

# 14
Ще се включа с отрицателен за басейнът в Овергаз към Българско школо. Базата е изключително амортизирана, шкафчетата в съблекалните да ръждясали и мръсни, не се поддържат добри хигиенни условия. Споделям го, за да може човек да прецени с какво може да направи компромис срещу съответната услуга за която си плаща.

Общи условия

Активация на акаунт