Тълпи от мигранти към Европа - какво ще последва от това? - Тема 4

• 7 238
  • 173
  •   2
Отговори
# 60
  • Glasgow
Както бях чела един коментар по повод предишно престъпление от британски тъмен мъж "кукувицата се намества в чуждото гнездо и след време убива яйцата на гостоприемника".

# 61
Аз също снощи видях новината, но не коментирах преди да има някаква яснота за извършителите. Не, че не си помислих, че са някакви тъмни, или от една определена религия, за чиито представители е типично да ръгат с нож наред, или да изнасилват, където свари.Един в Nl беше изнасилил 68год. мъж.

# 62
Хаха """британци"""...доста нагла манипулация на медиите.

# 63

Вероятно са с британски паспорт.
Реално си ги водят британски граждани, малко буйни и със странни традиции, но да свикват хората. Аз като чета голяма част от управляващи, администрация са все от новите британци. И по изказванията им, не са притеснени. Нормално е.

# 64

Вероятно са с британски паспорт.
Реално си ги водят британски граждани, малко буйни и със странни традиции, но да свикват хората. Аз като чета голяма част от управляващи, администрация са все от новите британци. И по изказванията им, не са притеснени. Нормално е.
Да, вероятно са с британско гражданство и един от основните инструменти на глобализма и на подмяната на населението е идеята, която внедриха и втълпиха, че една хартийка, автоматично те прави британец, французин и т.н. Но действителността се оказва различна.
Най-малкото, хартийката не гарантира, че ще придаде принадлежност към съответната страна и че ще култивира притежателят й. Примери има дори и с такива родени на континента, но с чужд произход.

Последна редакция: нд, 02 ное 2025, 19:18 от Alexa10

# 65
Глобализацията е изкривена. Трябваше да е до търговията. Мина нататък и  стана проблем.  И е лесно  напред, назад  е зорът, свикнали с права трудно си ги дават.

# 66
  , назад  е зорът, свикнали с права трудно си ги дават.
Тц,  не - на европейците така им замотаха главите, че с радост си отстъпиха правата на новите данъкоплатци.
Виж, ако на вторите ограничат досегашните им права, ще колят още по-ожесточено. Само наблюдавам колкото пъти се говори за затягане на мигрантската политика и току някой истрещял и тръгнал да убива напосоки.
Сигурно има начини това да спре, но не виждам желание у управряващите.
И за съжаление в началото на голямата инвазия си мислех, че до година някъде и нещата ще влязат в старото си русло.
Дали някога ще се случи? Май не.

# 67
За новите говоря,  дадоха им много , уж да се впишат.  Няма връщане , че ще колят.

# 68
От 2001ва съм емигрант. Практически,  живея повече години от живота си вече, в чужбина, отколкото в Бг.
От първият момент, поради обективни причини( документи, информация...) , съм член на организация, подпомагаща емигрантите. Водещо финансиране , приоритетно , продължава да бъде социалистическата партия.
По едно време имаше много българи тук, предимно цигани.
Работила съм 2 години и малко, по проект за изучаване на португалски, финансирано, с цел получаване на гражданство. Става дума за 2004та- 2006та година, когато нямаше забулени, нямаше днешните проблеми,  интеграцията беше песен, помощта на институциите гарантирана, но...за всичко се искаше и желанието за интегриране. Защото, тогава , преди óмразният  Антонио Коща да разтури действащи структури ,с цел вълна от навлеци да потопят държавата в проблеми... имаше все още правила, и не се получаваше нищо на готово.
Мислълта ми е, че има етнически групи, като нашите цигани примерно, които не искат да се интегрират. Повтарям- не искат!
Аз излязох от проекта за интеграция с отвратителни впечатления. Не ми се мисли, с какво се сблъскват сега .

# 69
В един от сутрешните блокове на НОВА ТВ имаше интервю с деца в училищна възраст, които са се
завърнали от чужбина. За ромски семейства става дума от Факултета, като една част от децата трудно се справяха
с българския и доста големи започнали да учат в малките класове за да наваксат. Много симпатични
деца и доста благоразположени към интервюиращите ги. Една от посочените от тях причини да не харесват
местата, където са били беше, че не могат да се разбират с тамошните деца, понеже говорели на езици различни
от официалния и най-вече това, че болшинството били мюсюлмани и почитали Аллах.
Вероятно в някакви гета са пребивавали и споделиха, че тук чувстват много по-голяма сигурност.
Християнство изповядват, доста интелигентни деца с амбиции да се образоват.
Не се посочи причината за завръщането на въпросните семейства, дали са им спрели някакви соц.
плащания или друго, но щом и те са се уплашили от тези пълчища, представям си...

# 70
Тече си процес по завръщане, колкото и да се отрича тук във форума. Особено от Германия и Великобритания.

# 71
Няма лошо- връщат се, баш онези групи, които не се интегрират.
Приоритетно търсят помощи, и лек живот...

# 72
  • Deutschland
Гледах преди време една блогърка нашенка в Германия. Ади сига да влйезем в Диемата, тоест в ДМ. То български не говори правилно, какво остава за немски. Ами, прибрали са се в България отдавна. Не ти се получава интеграцията, нормално е.

Последна редакция: нд, 02 ное 2025, 21:26 от Фрау С

# 73
Мда, тукашните се преорентираха към германските помощи и платени курсове.
И към Белгия и Франция.

# 74
Ами, нашите неинтегрирани се завръщат, а тези пълчища явно са се интегрирали вече (дали) и никой не може да ги мръдне.
Или за тях интеграцията значи нещо друго?

Общи условия

Активация на акаунт