Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 92

• 29 119
  • 696
  •   2
Отговори
# 690
Да си жива, здрава и много щастлива, natka!

Долче, дано скоро да се оправиш. 9 месеца са много дълъг период. Дано организма ти да успее да се възстанови по-бързо. Как е дъщеря ти сега?

Последна редакция: сб, 17 яну 2026, 20:51 от Stryper

# 691
Ух, Долче, страшничко звучи това твоето, бързо оправяне желая

# 692
Долче, бях на абсолютно същия хал като тебе. Желязо и феритин на дъното, не знаех на кой свят се намирам. Хемоглобинът също ми беше 90. Пак заради обилни цикли със съсиреци, а и беше придобил навика да ми идва на 15-16 дни… Ужас беше. Оправих се с железни таблетки Фероградумет. Ама поне няколко месеца трябват. Не запичат, не дразнят стомаха, но далече от кафе и млечни, преди храна. Спрях ги по едно време, пак падна всичко. Вече си ги пия постоянно и изследвам на няколко месеца. Седи си около средата желязото, феритинът едва се вдига и не смея да ги спра.

# 693
Долче, бързо да се оправяш ей.
И аз така, желязото не го спирам, няма смисъл. Е, някой ден се заплесна и пропусна, но като цяло си го пия.

Arwen Amarantha, наистина ли щади стомаха Фероградумеда? Да взема да го опитам и него нататък.

# 694
Благодаря яи! Дано най-неприятното да е вече зад гърба ми (въпреки че ще трябва възстановяване на железния панел)! Дъщеря ми е вече ок, забрави, че е боледувала.😀 Цялата ваканция я прекара иначе болна, пи и антибиотик. Това и' беше най-тежкото боледуване досега - остър тонзилит с много болезнено гърло, гнойни налепи, подути лимфни възли. За първи път май боледува точно по празниците (или поне досега не ми се е налагало да я водя на лекар точно в този период). Дадох приоритет на детето, но по някое време забелязах накъде вървят нещата и при мен. Ужасно е усещането да ти изтича кръвта пред очите.🤪
Аrwen, точно Фероградумет пия сега🙂 и на всяка таблетка добавям и по една таблетка вит. С за повишаване на усвояването. Като дойде МЦ обаче ще ги спра, гинекологът така каза. Този "цикъл" ми взе запасите от желязо, не знам дали бих издържала друг такъв...Много съм неадекватна, постоянно забравям, залитам - само седнала ми е добре.😅 Аз със Сорбифер (без обилни цикли обаче) бях повишила феритина над 100...Желязото ми по принцип се вдига макс до средата на референтните, даже и това е рядко.
Елора, аз нямам странични ефекти нито от Сорбифер, нито от Фероградумет. Казвам го, защото и двата са с бавно освобождаване. Разликата е само, че в Сорбифер има и по малко вит. С (не знам той дали дразни по принцип).

# 695
Долче, сорбифера доста ме запича, иначе болка не ми причинява.
Имам желязце към момента, но може и градумеда да взема  и да пробвам как ще ми се отрази.
Като имах проблеми със стомаха сорбифера дори болките в стомаха е усилвал.
Та ми е чувствителен малко. И стомах и черва.

# 696
Натка, бъди здрава и щастлива! И все така себе си бъди, това ти е чара!
Гущер, разбирам те и аз бях съкрушена от гликирания си хемоглобин след разпускането на режима лятото. Но от друга страна точно това е ценното на тези изследвания, че бързо бързо ни събуждат от сладките илюзии и ни връщат в правя път.
Долче, ако ферритинът ти не е паднал много надолу, възможно е по-бързо да се възстановиш. При мен поне желязото в кръвта бързо се наваксва, но феритин доста бавно.

Общи условия

Активация на акаунт