Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 92

• 28 934
  • 686
  •   4
Отговори
# 540
Здравейте,
В голяма чуденка съм как да променя храненето си. Пуснах някои изследвания, тъй като в понеделник съм на ендокринолог. Гликиран хемоглобин е 5.6. АСАт, АЛАТ и ГГТ са добре, но пикочната ми киселина е 380 при максимална норма 340. Обикновено имам проблем с желязото, но сега хемоглобина е бомба. В средните граници.
10-на дена бях на японското чудо. После бях болна. След това мина седмица преди да си пусна изследванията. През последната седмица ядях основно яйца, консерви сардини и доста млечни продукти. Гликирания хемоглобин е ок заради диетата. От какво може да се е дигнала пикочната киселина? Нямам подувания и болки за подагра. Какви изследвания да поискам да ми пуснат?
Всъщност сега се сетих, че бяхме 2 дена в Милано и ядох шунки и салами. 100-на грама някъде. Също така аз пия много чай. Може ли от някое от тези храни да се е вдигнала?

Последна редакция: сб, 13 дек 2025, 22:22 от Stryper

# 541
Не съм сигурна. Сардините могат да повишат май съм чела. И други морски неща. Само тия консерви, дали вътре няма някакви и други боклуци.
Не те боли, защото не ти е чак толкова висока. Аз съм била към 600.
Мани, не питай Confused
Опитай с добавки.
А месо не ядеш ли?
Вода пиеш ли достатъчно?

То и моя хемоглобин е често бомба, ама желязото е за бой.

# 542
Пия много вода. Мисля, че след диетата си разбутах организма още повече. Сардините бяха или със зехтин или със слънчогледово олио, което изцеждах. Обикновено ям месо, но тази седмица нямах време и затова карах на консерви и варени яйца. За днес имам печен шаран, който трябва да изям. И ще сготвя супа с пилешко, спанак и зеленчуци за следващата седмица.
Какво направи, когато пикочната ти киселина е била 600?
Мисля да повторя изследването, за да не се окаже нещо временно.

# 543
Stryper, както описваш храненето си през последно време, според мен е по-кето "настроено" и е възможно пикочната киселина да се е вдигнала заради това. Би трябвало да в временно, ако е от това. Гущера също в началото май имаше леко повишение на ПК (ако помня правилно, иначе неговата ПК си беше вече със страшни стойности, но нека да каже и той как е било, да не те подвеждам). Освен това е напълно възможно и боледуването да се е отразило на този показател.
Като казах боледуване, аз пак съм със сополи.🤪 Затова снощи сварих една голяма тенджера с пилешки фенери с много бульон и днес съм само на топла супа с пилешко, оцет и черен пипер. Плюс капки прополис и достатъчно вода. Дишам все още, т.е. не съм с напълно запушен нос - дано и този път си остане така.🙂

# 544
Долче, виброцил спрей много го уважавам.
И на хюмер и по специално за блокиран нос.
Ей това

https://aptekamedea.bg/khyumer-sprej-morska-voda-khipertonichen-50ml-v1

Stryper, виж сега, при всеки човек от различни неща се вдига. При мен високата пикочна беше, когато бях дебеличка.
Беше ми минал веганския период и бях почнала да ям често колбаси. То не че и други глупости не съм яла.
И като ги разкарах и намалих другите глупости поспадна, но не напълно.
После почнах да си оправям режима и се намаляваше постепенно.
Долче е права сигурно, може кетото да ти разбъркало нещо. Но аз не съм фен на консерви хич.
Месото гледам да ми е чисто.

Иначе ми изписаха тогава някакви хапове, от които не ми беше много добре та ги спрях бързо.
Но и след това и добавки съм пила чат пат, но вече като минах на режима драма с пк не съм имала въобще.
Евентуално в началото може нещо да е реагирало тялото, но не съм правила първите 4-5 месеца тестове за да кажа.

# 545
Сега прочетох, че пикочната киселина може да се повиши при усилени тренировки. А аз не бях тренирала с години. Може и от тае-бо-то да е. Ще я изследвам след месец.

# 546
Къде го чете?

# 547
Откакто съм на режима нямам проблеми с пикочната киселина. Сега си прегледах изследванията от последните 2 години и се движи между 200 и 280 от референт в тази лаборатория 428.
Тя, пикочната киселина, много бързо спада при диета. Преди режима, когато ме мъчеше подаграта, стойностите от космически до нормални спадаха за седмица ако карам без месо и само на млечни.
Твърде вероятно е да е нещо моментно, а и тези стойности не са много високи. Хубаво си решила да се боцнеш пак. Аз болки съм имал с пикочна над 1000. То не е ясно колко точно съм имал в пиковете, защото след кристализацията показанията падат.
Като цяло карантии, колбаси и ферментирало месо при подагра трябва да се избягват. Сега ям, но умерено. Салами инцидентно, но пастърми по често. В Кауфланд намаляват с 60% крайни парчета на иначе ужасно скъпи меса. Та като си купя, хапвам няколко дни подред по 50-100 грама и проблеми нямам.
По-скоро си мисля, че ти е от боледуването, а не от 200 гр салам, но проследявай, че да не се окаже някой бъбречен проблем.

# 548
Имаше една добавка с череши срещу подагра. Мине - не мине време и си я споделяме тук.
А този гликиран хемоглобин 5,6 не е много добре. Не знам от каква стойност тръгваш, но от 4,8 до 5,1 са оптималните стойности.
Колбаси и консерви аз не ям. Единствено месо в буркани сварено ползвам.
За желязото се изследва: феритин, жск, серумно желязо. Хемоглобина не е гаранция, че запасите на желязо са достатъчни.

# 549
Ей туй

https://naturalfactors.bg/produkti/126-cheresha-super-kontsentra … tgel-kapsuli.html
Това го имам. Но съм го взела поради други причини. Аз драма пк нямам от години.

Използвала съм също и Ренохелп и Неоренал.

Листа от бреза ги има и в други продукти.

# 550
Какво ви е мнението за meal prep? Струва ли си в дългосрочен план да си приготвям храната предварително (приемрно за седмица напред) и да слагам в кутии, за да не се занимавам и да не се чудя какво да си приготвям за днес/утре? По-удобно ли е или е загуба на време?

# 551
Ама как така.
Че то ще се развали.

# 552
Здравейте
Отдавна не съм се вясвала. Малко на живот го ударихме, пътешествия, екскурзии
Тази сутрин след хранене може би 10 минута след храна Кръвна захар 5.6 с домашния глюкомер
Идеална е нали?

Надявам се всички сте добре и слаби 😍

# 553
По кутии във фризера, ден по-рано в хладилника да се размрази.

# 554
А не, не е моето това.
Аз си обичам прясно сготвена.
Как ще правя омлет и ще го замразявам.
Или каквото и да е друго.

Общи условия

Активация на акаунт