Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 92

• 29 159
  • 696
  •   2
Отговори
# 525
Аз го пиех подсладено преди години, дори и аз не мога да кажа откъде се бях "научила" че така се пие кафе, още от начало си го пропих със захар. Хем като цяло не обичам нищо сладко да пия. Ей, голям зор беше, за мен вкусът на кафето беше това. Писала съм и друг път как се заинатих и спрях кафето заради това Joy Но със сметана или с мляко и тогава не ми харесваше. Пробвам чат-пат де, за разнообразие. С малко количество мляко кафето ми има по-горчив вкус отколкото без, луда работа. С много мляко вече нали то леко сладни и не нагарча, но то няма и никакъв вкус на кафе вече.

# 526
Я, дайте някоя рецепта за гофрети или мини гофрети, която става и за нас.
Нещо ми се приядоха гофрети като четох темата за лоялната програма на бг мама. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 527
  • В полите на Пирин планина
Лично аз харесвам най-много с яйца и кокосови стърготини, но трябва да се остатвят стърготините да омекнат в сместта за около 20-30 минути. Слагам и малко течна сметана.
Пробвала съм с кокосово брашно, но са по-трошливи. Със смляно ленено семе също не са зле. С бадемово брашно са ми твърде тежки.

# 528
Аз съм споделяла за палачинките, които си правя почти през ден. Предполагам, че сместа ще става и за гофрети, даже съм сигурна. Смесвам 3 или 4 яйца с няколко лъжици телешки желатин (зависи колко гъста я искате), добавям сметана 30 %. Пържа в масло. Стават уникално вкусни, никога не ми писва да го ям това нещо Joy.

# 529
Давам моите любими, не че няма един куп варианти но тези стават прилични дори и според хора не на нашето хранене.

2 яйца
1 с.л. бадемово брашно
1.5 с.л кокосово брашно
Малко шунка/сирене/кашкавал на ситно, слагала съм и извара и пак ми харесва
От мен си слагам и малко бакпулвер който го нямаше в рецептата.
Гофретникът бива да е намазан с мазнина, стават 2 от квадратните дебели гофрети, най-много 3 в зависимост от това как пълня и колко сирене съм сложила, колко са големи яйцата също.

За мен тази доза си е доста засищаща, като все пак не ги ям "голи" само тях де, има и други неща покрай тях.

Последна редакция: ср, 10 дек 2025, 16:42 от natka

# 530
С комбинация от кокосово и бадемово брашно най-много ми харесват палачинките (ок е и за гофрети). Иначе за гофрети може и само яйца, мазнина и смляно ленено семе (със златно е по-добре). С яйца и сусамово брашно не съм пробвала гофрети (само палачинки), но не виждам защо да не се получат. Може с яйца и тахан, с хуск, с желатин. В повечето случаи забърквам сместа за гофрети на око и не следвам точни пропорции.
Не са лоши и чафълите- настърган кашкавал или твърдо сирене (тип чедър, зряла моцарела), отгоре разбито яйце и накрая пак настърган кашкавал. Супер хрупкави стават.🙂
П. П. За гофретите винаги слагам бакпулвер, пропуснала съм да отбележа!🙂

Последна редакция: ср, 10 дек 2025, 16:50 от dolce miele

# 531
Сместа, който най-много става  за гофрети е 1 яйце, 1 суп. л. тахан, бакпулвер и малко кашкавал или чедър, моцарела. С брашната ми се разпадат. Но ще пробвам да добавя желатин.

# 532
Stryper, желателно е да се добавя мазнина (сметана, разтопено масло или друга подходяща), може и малко крема сирене.
Аз тези дни получих този мини гофретник със свалящи се плочи и за гофрети за един или двама е екстра. Само със стандартните плочи успях да го пробвам засега.🙂

# 533
Еха, благодаря ви много! Голямо изобилие на рецепти, записах си ги!

# 534
Когато яйцата започват да стягат, добавете малко вода и похлупете с капак. Омлета става много пухкав.

# 535
Отдавна се отказах да правя с разни брашна - разпадат се на трохи. С желатина няма такова нещо.

# 536
Не ми се разпадат и не са ми тричави, стига брашната да не са твърде много разбира се. Но само с кокосово вече не правя нищо, каквото съм пробвала все не ми е харесало.
Само с желатин не става ли съвсем различна текстура? Харесва ми желатиновата баница но тя си е омлет пак.

# 537
И на мен не ми се разпадат. Номерът е по колко да се сложи от брашната. Комбинацията от кокосово и бадемово е доста сполучлива, допълват се, така да се каже.🙂

# 538

Само с желатин не става ли съвсем различна текстура? Харесва ми желатиновата баница но тя си е омлет пак.
Слагам и сметана, освен желатина. Става си като нормална палачинка, само че по-вкусна Joy. Поне на мен ми харесва повече, защото го няма хлебния нюанс и е еластична, а не трошлива. Мойта щерка твърди, че прилича малко на омлет, ама тънък. На мен си ми е палачинка.

# 539
Ясно, аз за гофрета не си го представям това и друго търся, за палачинка ще е добре наистина.

Общи условия

Активация на акаунт