Аз имам периоди без мляко, обаче и такива, когато си позволявам. Обичам капучино.😊 Затова съм си ограничила прясното мляко - когато го добавям към кафето - до някакво количество и допълвам с повечко вода и с малко сметана 30%. Даже повече ми допада на вкус, отколкото, ако е само с по-голямо количество мляко, по-плътно се получава на вкус.🙂 Понякога имам навик да си пия голямото капучино бавно на глътки, понякога не. По същия начин и с кафето с добавено масло, ако е с повечко вода (просто няма как да се изгълта наведнъж или поне аз не обичам, както и някои чайове с повече вода). Късите кафета се пият бързо, те са ясни.😃
Като цяло, най-проблемно за мен е голямото количество добавено прясно мляко към кафето, не толкова дали ще се пие на глътки или бързо-бързо. Ако си сложиш в чашата 300-400 мл прясно мляко, е почти все тая дали ще го изпиеш за 5 минути или за три часа. Все ще си изпил 300-400 мл мляко...😉
На някои хора, от друга страна, и по малко мляко/млечни в менюто въобще им обърква нещата. Така че е добре в някакъв момент човек да провери дали млечните са ок за него.