Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 92

• 28 515
  • 673
  •   2
Отговори
# 645
  • Sofia
Устоях на изкушението като му се отдадох. Joy Направих кето тирамису .  Освен текстурата на бишкотите е неотличимо на вкус от истинското.
За крема ползвах класическа рецепта (жълтъци, сметана, маскарпоне и ром),  само замених захарта с еритритол.
Бишкотите по рецепта на тази кака:

Разрез с лъжицата

# 646
Ох, че вкусно изглежда, припадам Kissing Heart

# 647
Много добре изглежда наистина, на тирамисуто поне за мен вкусът и ароматът е по-важен от текстурата, в редките случаи когато бих хапнала такова.
Тръгнах да си запазвам рецептата, но бързо се опомних - Натка това няма да се хване да го приготвя 😂 Ако някой друг ми направи, може и да ям, нали е пълно с маскарпоне. Ако няма, ще си изям маскарпонето с лъжичка и ще приключа въпроса, познавам се Grinning

# 648
Забравих да се отчета.
Направих за Коледа два вида мъфини. Вместо банан с ябълки. Турих и малко кокосова захар, но малко. Като сладост е леко, приятно, харесва ми.
Но с животинския протеин мъфините не станаха хубави. Очаквах да станат, но не.
По-хубави са с растителния протеин.
Евентуално ако реша за нататък бих взела растителен за такива неща, но едва ли.
Имам си и други неща.
Сега за нг, ще си правя мъфинчета отново. Но без настърган плод. С еритритол, яйца, кисело мляко и само бадемово брашно.

# 649
За много години! Живи и здрави!

# 650

Честита Нова година момичета и момчета! Живи и здрави

# 651
Честита Нова Година! Да е здрава, успешна и много благословена за вас и близките ви!

# 652
Честита Нова Година. Желая ви много здраве и щастие.

# 653
Преди няколко дни направих две години във вашата компания и равносметката е много добра! Simple Smile Показатели - в норма, хапчета за диабет, подагра, кръвно - йок! Почти 40 кила надолу, като това "почти" го нямаше преди празниците. На 24.12 си бяха точно 40. За съжаление празничният маратон не ми се отрази добре - 3 кг. нагоре при положение, че 9 от 12 дни съм тренирал. Sad Може и да има някаква задръжка на течности, но нещо не ме кефи. За радост до Великден не се очертават веселби, а пък и РД на щерката се пада баш на деня. Joy

# 654
Абе няма да се уморя да ти казвам, че си нашата гордост Hug
То и аз леко увеличих. Но поспаднах тия дни. Кантара е на терасата. Наказан е. Много грубо се отнесе с мен след Коледа.
Абе мисля вече веднъж в месеца да го ползвам.

Този месец ще правя колоноскопия. Наканих се, време е.
После ще опитам да спра добавките, които пия за запека, много ми е писнало от тях.
Ще мина на ябълкови фибри с малко смляно ленено семе и малко лактулоза.
И ще видим. Без значение дали ще открият полипи или не.

# 655
Там ви е грешката, че ги яхате тия кантари точно след празниците 😂
Моят се крие в един ъгъл под леглото и не смее да се покаже хич, точно преди цикъл съм и ми е ясно какво би ми казал. Не мога да го мисля.
Ядох каквото ядох няколко дни на гости, прибрах се с доволно количество домашни яйца и от първи си продължих както си знам.

Гущер, теб сме си те обявили за манекен на темата Joy То е хубаво че сме живи и здрави, ама тоя живот трябва и да се живее, не си вкарвай зорлем негативности сега, вредни са и те. Я си помисли ако не беше попаднал тук и да те накацаме с метлите тогава... къде щеше да си и на какъв хал. И колко щяха да са ти дерт 2-3 кила нагоре-нодолу.

# 656
Здравейте, за много години! Включвам се и аз в темата, за съвети и морална подкрепа. Накратко предистория. Октомври миналата година бях при дерматолог за кожен проблем на лицето. Доктора ми обърна внимание, че проблемът се дължи на висок инсулин. Правих пълна кръвна картина по здравна каса, там глюкозата беше в норма и на своя глава си пуснах инсулин и HOMA индекс (нали така се казваше, да не бъркам сега). Резултата беше "впечатляващ", т.е. всичко нагоре. По спомен при горна граница 5, аз бях почти 6. И сега променям начина си на хранене. Имам опит с НВ ВМХ, преди години го спазвах като режим, но изпуснах юздите и килцата литнаха нагоре. С две думи от октомври до сега свалих 10 кг., остават поне още 20.

И нещо, което ме впечатли. Купих си глюкомер, като стойностите варират, но обикновено са 5,6 до 6. Преди дни реших да си направя кафе с мляко и по навик сложих 1 лъжичка захар, и то не пълна. След 30 минути премерих с глюкомера - 10 Sad  Scream

Стана дълго, простете отплеснах се в обяснения.

И за последно да споделя вчерашното ми меню, като моля за съвети ако не е правилно.

Закуска - 2 варени яйца
обяд - пилешко бутче, приготвено с мас на фурна, и 2 картофа /малки/
вечеря - свинска пържола, броколи и гъби.

# 657
1. Закуската ти ми се вижда много малка, две яйца, камо ли варени не биха ме наяли никога.
2. Картофите не са позволени в режима, на тяхно място бих сложила задушени в масло зеленчуци (примерно броколи, карфиол и гъби, обичайните ми) или салата с авокадо и зехтин.

За много години на всички! С пожелание да сме здрави, много свалени килограми и да споделяме само хубави неща.
Гущер, на фона на това, което си постигнал през тези две години, трите кила са едно голямо нищо. Ти си мъж и нямаш нашите месечни хормонални изменения. Ще се справиш с тях набързо. Най-важното в случая е, че успя с този режим не само да свалиш килограми, но да вкараш показателите в норма и да спреш хапчетата. Ти си пример за желязна воля и дисциплина и много ме е яд, че аз съм доста далеч от това определение.

# 658
Здравей, Мила

Тези 10кг са УАУ. Браво!
По повод храненето - ако така се храниш и сваляш толкова бързо, значи толерираш повечко въглехидрати (картофите все пак...).

Аз лично с 2 варени яйца не мога да се нахраня, но пък и не закусвам... Та при 3 хранения може би е добре. Продължавай така щом работи!

На всички - ЧНГ! Здрави, красиви, щастливи!
Аз за 3-ти път започвам този режим. Като съм на него, съм изключително стриктна, но като се издъня и продължавам със свинските истории. Този път съм решила дори да има издънка - да се връщам в релси. И този път съм с млечни. Предните 2 пъти бях на минимални въглехидрати и нулеви млечни. Със сладкото нямам проблем, но бирата:cold_sweat:IllSmiley

# 659
В началото е нормално да се сваля.
За мен да се вдига от лъжичка захар до 10 си е жив диабет.
Не толирараш бързи въглехидрати.
И нввмх не си наясно какво е щом ядеш картофи.
Но ако толкова не можеш опитай поне по глюкозната да я караш.
Въглехидрата на края. Първо салата /фибри/ после протеина, после ако има В.

Общи условия

Активация на акаунт