Мисията да освободиш пратка с BGPOST

• 103
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте,моля за помощ при един елементарен казус.
Продадох моя използвана  дреха в ebay,изпратена с bgpost.
За съжаление клиента се оказа от Китай,не му пасна и ми я върна.
Пратката бе задържана,аз предоставих всички документи за изпращане,тези за получаване,EORI номер,декларации,както и цялата кореспонденция,за да се види,че не купувам нищо и човека ми го връща след преглед.
Искат ми износна митническа декларация,която няма как да предоставя тк такава се залепя за пакета и пътува с нея,вече няма откъде да им я дам.
Казаха ми,че имам 2 варианта.
1Да си взема частен митнически агент на който да платя за да ми освободи пратката.
(вижда ми се абсурдно след като вс документи,които ми изискаха съм дала)
2Да си платя митническите такси на сумата от £217 на която ми е якето

Написали са ми мейл
“Здравейте,
Износната митническа декларация се изготвя, когато изнасяте стоката в случая с Български Пощи или частен митнически агент, който да я изготви и се заплаща. Услугата не се предлага в пощенските клонове. Трябвало е при изпращане на пратката да дойдете при нас БРСЦ София ул.'' Челопешко шосе 31''да Ви изготвим митническа декларация или с частен митнически агент.
Тъй като не разполагате с нея, не може да обработим документите като безмитен внос.
Ако желаете може да Ви изпратим товарителницата на пратката за да се опитате сама да се представлявате или с помощта на частен митнически агент.”
Искам да си взема пратката и ми се вижда нечестно да платя 150лв за да си взема пратката

# 1
Защо не питаш в митницата, през която пратката е минала на излизане от България? Все пак тази износна митническаа декларация нали е издадена, някой я е издал и залепил на кашона. С копие от товарителницата би трябвало да могат да ти дадат информация и копие от износната митническа декларация.

# 2
Щом сте изпращали пратка до държава извън ЕС (в случаят Китай) няма как да нямате износна декларация. Това е задължителен документ.
С нея ще удостоверите, че якето реално е Ваше, а не се опитвате да направите нов внос.

Общи условия

Активация на акаунт