Любители на котки - Тема 210

• 30 048
  • 751
  •   2
Отговори
# 675
  • Свети Влас
Нелегалната, напълно ви разбирам, разбирам и страхът ви! Няма защо да се притеснявате, особено ако котето е в добри ръце.

# 676
Десислава, ветът, който е поел отговорност за кастрираната от него котка, пусна ли ѝ пълни кръвни изследвания? Ако не е - никаква отговорност не е поел.

nelegalnata, няма да ѝ се разбъркат хормоните. Дори и да влезе в цикъл от нон-стоп разгонвания, пак може да се кастрира. Не давайте хапчета. Първото разгонване обикновено минава много леко.
Тя живееше в неговият двор, да пусна й вчера показаха занижени левкоцити, той каза хронично възпаление, обаче не е вярно това, аз се разчетох и говори за тежка инфекция. Котето се влоши още повече днес и му я заведох, тества й изпражненията и даде положителна за паравироза. Сега е при него на венозни системи и антибиотик. Доста остро се държах с него, индиректно го обвиних за нея. Той твърди, че котето било заразено преди това или след операцията. Аз го попитах, ами другото коте с което живеят във вашият двор? На него нищо му няма, тя беше абсолютно жизнена и ядеше много преди неговата кастрация.
Качих по-горе снимка💕, поне да я видите, това беше първият ден като я прибрах, сега вече не може да се държи на лапите си и е кожа и кости. Мисля, че няма да оцелее.

Последна редакция: пн, 17 ное 2025, 14:34 от Десислава431

# 677
  • До морето...
Много тъжна история.Дано лекарят лекува правилно и адекватно и да се оправи котанката.Стискам палци!Дръжте ни в течение,моля, че я мисля.

# 678
  • Швейцария
Дано се оправи котанката Flowers Four Leaf Clover

Мия гледа концерт на Металика и си мисли, че Джеймс Хетфилд е мишка.

# 679
Котето е заразено или в кабинета му или в двора на кабинета му. Инкубационният период на панлевкопенията е средно 3-7 дни. Минали са 6 дни от кастрацията (ти си я прибрала 3 дни след кастрацията и пускането на двора и като си я прибрала вече е била зле) и стават около 72 часа от както котето е болно. На каква възраст се предполага, че е? Има ли повръщане/диария? Ако прескочи първите 72 часа и не се влоши има шансове да живее. Котките на възраст над 7 месеца имат повече шансове да оцелеят, също. Не трябва да има други котки в котакт с нея и местата където се е изходила или повръщала.
Малко не ми стана ясно. Thinking Котето е живеело на двора на вета, а на кого е котето? Кой го е "завел" за кастрация?

Последна редакция: вт, 18 ное 2025, 02:56 от amy_nka

# 680
И аз сама си водих Пиратчето за кастрация. Мъжът ми го нямаше, скарани бяхме. Заведох го, изчаках, взех си го. Клиниката е на 6-700 метра от нас та и тежест носех на ръка. После си го наблюдавах докато излезе от упойката. Бях си съвсем сама. Слава Богу всичко мина съвсем нормално и много леко, спокойно. Нямах парички за клетка дори, та взех назаем такава. Не помня даже дали не се наложи да взема заем и за самата кастрация - беше ми труден период. Но се справих. Абе дето се казва ако Господ го държи в шепите си човек може много.

# 681
Котето е заразено или в кабинета му или в двора на кабинета му. Инкубационният период на панлевкопенията е средно 3-7 дни. Минали са 6 дни от кастрацията (ти си я прибрала 3 дни след кастрацията и пускането на двора и като си я прибрала вече е била зле) и стават около 72 часа от както котето е болно. На каква възраст се предполага, че е? Има ли повръщане/диария? Ако прескочи първите 72 часа и не се влоши има шансове да живее. Котките на възраст над 7 месеца имат повече шансове да оцелеят, също. Не трябва да има други котки в котакт с нея и местата където се е изходила или повръщала.
Малко не ми стана ясно. Thinking Котето е живеело на двора на вета, а на кого е котето? Кой го е "завел" за кастрация?
Котето живееше в неговия двор, аз я хранех през оградата и я галех, съседи сме. Той си е решил да я кастрира, за да не му роди котета в двора, на около 6 месеца е, по негови думи. До вчера, тоест 7 ден от кастрацията, не е повръщала и нямаше диария. Просто спря да яде и да пие вода. Другите котки в двора му ги видях вчера, неговата и нейното братче, бяха си в перфектно състояние. Те се появиха през лятото с братчето й, той ги хранеше сутрин със суха храна, но не ги припозна като негови, аз просто им помагах, защото бяха гладни, а и братчето от мъничко имаше възпаление на очите, но той така и не пожела да го лекува. Каза че трябвало операция и т. н. Вчера вх края на деня му се обадих, каза че е сменил за 3 ти път антибиотика, венозно и я хранел със спринцовка, сутринта каза, че ще й пусне банка за оводняване. Днес ще се обадя, но това което видях вчера не беше добре, дано стане чудо! 🤍🤍🤍

# 682
Ветът е гнусак. Категорично и без извинения.

# 683
Десислава431, много неприятна история с това коте.
Доколкото знам, тестът за панлевкопения е кръвен. Как така е тествал изпражнения и се говори тук за парвовироза, което е кучешката болест???
Котето при панвелкопения би трябвало да има адско повръщане и кървава диария. Не виждам да си писала за такива симптоми.
А след кастрация може да е зле по ред причини.

Според мен най-добре е да се потърси друг вет.

Имахме котка преди години, която се зарази от панлевкопения в лекарския кабинет - бяхме отишли за обезпаразитяване. Не оцеля.

Последна редакция: вт, 18 ное 2025, 10:26 от utro77

# 684
Десислава431, много неприятна история с това коте.
Доколкото знам, тестът за панлевкопения е кръвен. Как така е тествал изпражнения и се говори тук за парвовироза, което е кучешката болест???
Котето при панвелкопения би трябвало да има адско повръщане и кървава диария. Не виждам да си писала за такива симптоми.
А след кастрация може да е зле по ред причини.

Според мен най-добре е да се потърси друг вет.

Имахме котка преди години, която се зарази от панлевкопения в лекарския кабинет - бяхме отишли за обезпаразитяване. Не оцеля.
За момента е при него, той най-добре знае как е минала операцията и какво се е случило. Знае, че държа на животното, а и сам по-себе си случаят е много лош отзвук за него, всички съседи вече знаят. В друга клиника не се знае какво ще стане и лесно ще си измият ръцете с него и само ще ми вземат една камара пари. Днес сутринта говорих с него, няма повръщане и диария. Каза, че като че ли кръвта й е малко по-добре и е изяла самостоятелно няколко гранулки, но все още не е добре, храни я със спринцовка, системи и т. н. Дано има късмет мъничето и се пребори.

# 685
  • До хладилника, който обичам
Дано има късмет котето, но наистина, много несериозно отношение от професионалист и показателно за практиката му.

# 686
Този мунчо не е професионалист.

# 687
Ниски левкоцити (всички видове левкоцити - гранулоцити, неутрофили, еозинофили в пкк, не само общ брой левкоцити) говори за панлевкопения, не за бактериална инфекция. При бактериална инфекция левкоцитите (гранулоцити, неутрофили) ще скочат. Затова попитах за пкк, дали ѝ е пуснал. Имах такъв казус на инфекция след кастрация и ветът се опита да ме извърти, че нямало гаранция, че не била заразена още преди кастрацията, че трябвало да му напълня касичката, като пусна профилактични кръвни още преди кастрацията (не че после не му я напълних, де). Обясних му, че не на мене тия. Аз много добре си знам в какво здраве съм завела котката за кастрация, наблюдавам задължително котката преди кастрация две седмици и знам за какво да следя. Завела съм котка в перфектно здраве, а се опита да ме избаламоса. Така и не разбрах кой (от тримата вета) я беше кастрирал тогава. Пуснахме веднага кръвни и се видя бактериалната инфекция в левкоцитите. Или са забравили да ѝ боцнат антибиотик след кастрацията или са я заразили вътрешно с нещо резистентно на амоксицилин. Боцна ѝ нов, хинолонов антибиотик и Коки се оправи. Опитват се да си измият ръцете всячески, ако мине номера. Този вет определено е немърлив, щом не е пожелал да лекува котето със секретите по очите.

# 688
  • Враца
Това за мен са доктори за пари и не се извинявам за думите си. Как може да имаш знанията, възможностите да помогнеш на живо същество, което дори живее в двора ти и да го оставиш на съдбата? Ако някой съсед вземе котето и му го заведе да го лекува, съм сигурна, че ще му вземе парите. Грехота е. Дано се оправи котенцето.

# 689
E как, как... ми по същия начин както и някои от хуманитарните лекари го правят. Закоравели. Печалбари. Безчуствени. Впрочем много често и нямат знанията. За съжаление.

Общи условия

Активация на акаунт