Любители на котки - Тема 210

• 30 024
  • 751
  •   4
Отговори
# 720
  • Швейцария
Боже, аз имам фобия от вируси и като видя някой в рейса да кашля се местя възможно най-далече от него. Нося си дезинфектант в чантата. Но целувам котката си по устата. Ми то животното е по-чисто от мен. Цял живот съм имала животни и никога с нищо не съм се заразила.

# 721
  • Варна
И аз така. Но все пак при заболявания и паразити трябва да сме внимателни.
И да, внимателни сме. Обезпаразитяваме, лекуваме при гиардия, мием си ръцете, перем на висок градус завивки, постелки, даже някой път пръскаме у дома повърхностите, ако им донесем бълхи.
В апартаментите и хлебарките бягат от фронтлайна.
Няма нищо страшно да отглеждаш животни у дома, когато е отговорно.

Само при алергия на някой у дома е притеснително да отглеждаш котка или куче. И то говоря за сериозни прояви, тип задушаване, едем на квинке и тн. Тогава съжителството става почти невъзможно, защото няма как да има сериозен алерген и да се налага да викаш бърза помощ.

Последна редакция: чт, 20 ное 2025, 17:47 от Стейси Грей

# 722
Животното няма как да е по-чисто от теб. Това пък е другата крайност.
Истината е в средата.

# 723
Ами вижте, аз я взех само да й помогна да се възстанови след кастрацията, като не предполагах за другите паразити и вируси, ако изобщо са истина!
Не съм имала намерения да я взема за постоянно, нямам такава възможност.
В момента ми хрумва да я обявя в групата във ФБ на квартала, в който живея. Да изложа, че е на лечение след кастрация и инфекция и ако има някой желаещ да я вземе като оздравее. Като мога да помогна със средства или закупят като за начало необходимата храна на Royale cannin, пробиотици и др. неща.
Моля и вие ако има някой около вас да го предадете това, запознати сте със случаят и фактите, така както са.
Нека всички се опитаме да помогнем на тази душичка,

# 724
  • Швейцария
Много е сладка котаната, дано намери своите хора Flowers Four Leaf Clover

Колкото до чистотата на животното, то след като ми спи в леглото, не виждам логика да се пазя от него, колкото и да съм виден фобик. Все едно ММ да има грип и да се опитвам да не се заразя. Пазя се колкото мога, но сме в едно домакинство. Та и с котката така. Тя е апартаментна котка, не излиза, обезпаразитява се, здрава е. Повече от това няма какво да се направи. Не мога да я затворя в килера и да й кажа да не се качва на дивана и на леглото.

# 725
Здравейте, прекрасни хора от тази групичка!
Включвам се така в групата много отчаяна и с голяма нужда от помощ, която се надявам да намеря тук
Сдобихме се с персийско коте, мъжко, на 4 години след като собственикът му почина..
Не мога да разбера колко е нормално да ядат тези котки на ден? Знам, че е индивидуално, приблизително, ама все пак...купили сме му паучове от по 85 грама и суха храна гранули...паучове по колко на ден е ок? Слагам сутрин, слагам вечер, през деня сухата храна...но имам чувството, че е гладен...не искам да гладува. Не искам и да преяжда, но наистина не мога изобщо, ама изобщо да преценя колко е ок...
Моля ви помогнете🥺
Кастриран е.
Благодаря предварително на всички, които ще се включат.

# 726
  • Варна
Животното няма как да е по-чисто от теб. Това пък е другата крайност.
Истината е в средата.
Не чети по устав! Grinning
За мен моите са чисти. Щом им е разрешено да се качват по леглата, да спим заедно.
Целуваме се, прегръщаме се.
Ами много години вече съм с мокроноса космата компания. Нямаме проблем досега, въпреки различните паразити или някои болести, от които са се разболявали.

Здравей, Щастлива!
Прочети на храната, която даваш, колко да даваш. Няма страшно. Давай и месце.
Два, три пъти на ден.
А иначе, да се посмеем, да, не знам колко е нормално да ядат, моите са все гладни. Grinning

Последна редакция: чт, 20 ное 2025, 20:45 от Стейси Грей

# 727
  • Швейцария
Щастлива, на всяка храна си пише по колко да се дава според това колко ТРЯБВА да тежи котето. Ако даваш и суха и мокра храна трябва да извадиш мократа от сухата, т.е. да не даваш пълното количество суха. Ама и аз как тъпо обяснявам... Примерно за 3 кг коте се дава според етикета на моята храна 50 гр, като 80 гр мокра храна се равняват на 20 гр суха. Значи давам 30 гр суха и 80 гр мокра. Дано се е разбрало нещо. И не му се връзвай, ако проси, котките изобщо не трябва да ядат толкова много, колкото им се иска. Освен ако не е злоядо. Да ти е живо и здраво котачето.

# 728
На който, к'вото му минава😉😊✌️
За персиеца-заведете го на вет, нека го прегледа и регистрира при него. Той ще ви каже по колко храна да му слагате. Иначе, по пакетите с храна има информация. Обаче, аз с моите котки, никога не съм се водила пи нея.

# 729
  • Свети Влас
Деси, успех с намирането на човек за котанка ( а на вас успех със забраменяването и дано скоро си имате бебче ).

# 730
Деси, успех с намирането на човек за котанка ( а на вас успех със забраменяването и дано скоро си имате бебче ).
Благодаря! 🙏💕 Стискайте палци на мъничето! 🤍

# 731
Аз не разбрах, защо временно след кастрацията си прибрала болно коте, след като имаш страхове от гледане на болни животинки, но се радвам, че ветът се оказа стопанин на котето. При това положение, котето е дворно и не си търси дом. Не е много окей да пускаш обяви за чуждо коте.
Гиардията не е нищо в сравнение с токсоплазмозата. Котето щеше да бъде "отстранено" след като чуеше за токсоплазмоза.

# 732
Стига сте "анатемосвали" момичето. Направило е добро, после се е стреснало, че може да се заразят и е реагирало. Това са нормални неща. Аз съм видна паника, оревавам орталъка за всяко нещо, за едни бълхи, мислех, че ще се изпозаразим с разни болести, а пък за глистите мислех, че идва края на света, да не говорим колко гнусни бяха тия гадини, всъщност беше един гад, но много гнусен, и на вас се оплаквах и на вета надух главата. Хората сме различни и реагираме по различен начин.
Обичам си ви много всички в тая тема, но понякога ме учудвате с някои изказвания.

# 733
  • Свети Влас
Аз и се възхищавам за смелостта да помогне, както може с котето. Наистина ще се радвам ако намери добър стопанин на котето, което да го обича. Нека не нападаме хората за решенията им.

# 734
Да, понякога историите, които се споделят тук се обръщат на 360 градуса. Нормални работи са това за форум. Хората споделят само каквото искат, не са длъжни да си казват всичко.

Общи условия

Активация на акаунт