Любители на котки - Тема 210

• 30 024
  • 751
  •   4
Отговори
# 735
Аз не разбрах, защо временно след кастрацията си прибрала болно коте, след като имаш страхове от гледане на болни животинки, но се радвам, че ветът се оказа стопанин на котето. При това положение, котето е дворно и не си търси дом. Не е много окей да пускаш обяви за чуждо коте.
Гиардията не е нищо в сравнение с токсоплазмозата. Котето щеше да бъде "отстранено" след като чуеше за токсоплазмоза.
Прибрах котето защо мислех, че не му е добре от кастрацията, тъй като си е коремна операция, а навън е студено. Изобщо не съм наясно с другите вируси и паразити и бактерии, както виждате за мен всичко е ново. До сега не съм гледала животно вкъщи, ако знаех какво е положението щях да настоявам той да й обърне внимание, но както се видя тя 3 дни след кастрацията я нямаше и той не реагира, аз го извиках когато се появи на оградата да му кажа, че не е добре и тогава той ми я даде, след като му казах, чу мога да я взема за 2 дни докато се пооправи. И той директно ми я връчи, така, че подбудите ми са били просто да помогна на оперирано животно, ако съм знаела, че е болна от друго щях предполагам да му настоявам да й обърне внимание, но не знам дали той щеше да го направи.. Така, че поне сега я лекува, защото му я заведох и индиректно го обвних. Той в началото каза, че е негова, сега последно каза ами така е с бездомните животни.

# 736
  • Варна
Aaaaa, Джасте, никой никого не анатемосва.
Изказваме мнения, поне аз от сърце.
Ако  на теб ти се е сторило тоо мач... извинявай!
Нещо се уморих! Така като си влагаш сърцето в съвети, пък те запънат...
Бъдете здрави!

# 737
Напомнихте ми една  стара история - моя приятелка забременя с миома на матката. Бременността беше проблемна, а лекар й беше казал, че бебето може да е "идиот", защото няма достатъчно място да се развива. Та тази жена, в напреднала бременност, видяла на улицата ударена от кола бременна кучка. Прибра я. Със своя корем (и с кучешкия) се потътри по ветеринари (май лапа беше счупена). Когато разбрах, щях да припадна. А тя много спокойно ми каза - ако бебетата на това куче се рдят живи и здрави, и моето бебе ще е добре. Кучицата роди, тя отгледа бебетата и ги раздаде, а после роди здраво момиченце (преди няколко месеца "момиченцено" се омъжи и се очаква и то да стане на свой ред майка). Пиша това, защото Космосът вижда и цени добрите намерения, и жертвените постъпки в името на по-слаб в нужда.
На добър час, Деси! Нищо че няма да е по темата, но пиши, когато прегърнеш своето бебче!

# 738
  • София
Добро утро, мили хора! 😊
Не се засягайте, не се сърдете!
Ако нещо не ви харесва- просто подминете/ прескочете!
Ако някой потребител ви дразни- не го четете!
Но не си отивайте от темата!
Доня и тя се разсърди за нещо и ...
Когато говорим face to face можем да изясним бързо нещата, но когато пишем е друго.

Пия си кафето и виждам това...

Скрит текст:

Всичките ми (е добре де- повечето)  клинове..., чанти, че и обувки са в такъв вид... 😁 Така е като не режим нокти...
Но установих, че изобщо не ми пука вече! 🤭
Желая ви прекрасен петъчен ден! 😘

# 739
  • Швейцария
Ани, аз на Мия и режа ноктите. Тя постоянно ме тъпче и меси и аз няма да остана със здрава тениска.
Аз пък имам друг проблем. Нали й купихме автоматична хранилка. Тя разбра, че от там идва храна и сега може с часове да седи да бърка в дупката и да изкара гранули. От това бъркане си оскуба малко косми на лапата. Мисля да я махна тази хранилка.

# 740
Как липсва Доня с нейния отбор. Мислех, че са улисани от есенна дейност - реколта, съхраняване, зазимяване на градината...Дано се върне. Толкова е приятна малката й къщичка на село.

Като цяло това е най-добронамерената тема, в която съм попадала (не следя повече от 4-5 теми) и ще остане такава. Различни характери сме, но сме обединени от обич към четириноги и това ни отличава - друго ниво на възприятие и емпатия  имаме. Благодарна съм за всеки един пост. Тази група за мен беше като книгата на д-р Спок - според съветите ви си гледам котанка, без предварителен опит.

# 741
Ааа, Ани Hug, никой няма да си ходи, аз много държа на вас, на вашите съвети и вашата морална подкрепа. Просто понякога подхождаме по рязко към някой потребител, а не е нужно. Щом е писал, споделил и потърсил съвет и помощ, значи ни се е доверил и очаква да се отзовем и да проявим емпатия. То вярно, че с писане по трудно става, но е възможно.
Стейси Hug, не визирах теб, то когато човек пише от сърце в опит да помогне си личи. Не съм искала да те засегна. Hug
Просто исках да кажа, че трябва да сме по толерантни и да отчитаме, че всеки реагира различно на възникнал проблем и дадена ситуация. В никакъв случай обаче не съм целяла да обидя някой.
Аз (както писах) съм страшна паникьорка. В такъв момент мога да орева де що видя и да наприказвам глупости сякаш съм хваната от гората. Joy Но отмине ли първоначалния шок, обмисля ли нещата, всичко си идва на мястото, вземам се в ръце и действам по правилата. Но, четейки ме в паниката ми, може да си помислите разни неща, които не отговарят на същността ми. Затова казах, че трябва да сме по толерантни и да дадем време на човек да се окопити. Та, не се сърдете, просто хората сме различни, но това не означава, че някой е лош, само защото не мисли и реагира като нас.
Пп Защо казвате, че Доня се е разсърдила. Тя е топъл и приятен потребител, не ми се иска да е огорчена от нещо в темата. Дано не е това, а да е заета с хубави и приятни неща и просто да няма много време да списва в темичката.

# 742
Вижте сега, ние тук сме с по 2-3-4-5 и повече котки, или пък сме израстнали заобиколени от котки. Разбирам я Деси, тя каза че не е гледала до сега животни в къщи и е напълно нормално да реагира на новината, че котката има някакво заболяване. Това че е откликнала  и е помогнала като е прибрала мацинката у тях, виждайки че не се чувства добре, търсила е доктора, за да помогне, всичко това говори, че тя е добър човек и я е грижа за животинчето. Колко човека биха помогнали? Единици. Повечето ще подминат и ще забравят. Десислава431 радвам се, че си добър човек и не си обърнала гръб на страдащо живо същество. Успех  и да се похвалиш тук някой ден с бебче.

# 743
Чакайте да ви се похваля - на нас ни падна първото зъбче. Джастев тази сутрин докато си играят с Джулката го видял на дивана. Сега феята на зъбките дали ще донесе на Джулката лакомство?! Wink

# 744
Хахахаха като каза феята на зъбките, винаги се сещам, че аз като ходя при една фея на зъбките и ми взима зъбче, после не ми дава лакомство, а ми иска пари.
Извинете за спама Smirk

На Джулката да донесе някое котешко лакомство задължително. А сутринта на Чучи й падна един мустак. Галеше се до мен и гледам в скута ми някакъв дълъг бял косъм, а то било мустак Smile

# 745
Ох, Мила, разсмя ме. Подсети ме, че и моята Фея на зъбките не ми слага паричка под възглавката, а иска аз да и давам парички. Гледай ти какви били тия зъбати феи. Joy

# 746
Вижте сега, ние тук сме с по 2-3-4-5 и повече котки, или пък сме израстнали заобиколени от котки. Разбирам я Деси, тя каза че не е гледала до сега животни в къщи и е напълно нормално да реагира на новината, че котката има някакво заболяване. Това че е откликнала  и е помогнала като е прибрала мацинката у тях, виждайки че не се чувства добре, търсила е доктора, за да помогне, всичко това говори, че тя е добър човек и я е грижа за животинчето. Колко човека биха помогнали? Единици. Повечето ще подминат и ще забравят. Десислава431 радвам се, че си добър човек и не си обърнала гръб на страдащо живо същество. Успех  и да се похвалиш тук някой ден с бебче.
Благодаря ви от сърце! 🤍
Аз просто от както започна всичко почти не съм спала от притеснения ту за нея, сега за нас, в момента сэм се приготвила да ходя към лабораторията да дам проби да ме изследват за паразити и после л. Л. Каза да изпия този зентел, на който пише, че не трябва да се правят опити за бебе докато се приема. Разберете ме, снощи пак до късно го мислех животното, говорих със 100 човека, но всеки като чуе, че не е добре и историята й и никой не я иска. Дано доктора се засрами и се погрижи за нея и след това, той е много меркантилен и предполагам, че след всичките средства, които е дал за лечението й, няма току така да я зареже.

# 747
Добро утро, мили хора! 😊
Не се засягайте, не се сърдете!
Ако нещо не ви харесва- просто подминете/ прескочете!
Ако някой потребител ви дразни- не го четете!
Но не си отивайте от темата!
Доня и тя се разсърди за нещо и ...
Когато говорим face to face можем да изясним бързо нещата, но когато пишем е друго.
Да, аз това много пъти съм го установявала. Когато се общува с писане не винаги може да разбереш правилно емоцията, с която е зареден текстът. Може например да ти се строри, че някой дето се казва ти го реКнал наежено, а то изобщо да не е така.

Макар че някой път не заради такива неща човек не посещава темата. Аз не я посещавах години наред. Не съм се сърдела, никой не ме е обидил. Просто завърта те колелото в друга посока. После дойдох и се застоях. Даже се учудих, че някой помни ПиратЯ Ришко. Ама аз съм ви казвала - аз съм на 51. Възраст за повече съзерцание, забавяне на темпото, спокойствие, даже монотонност. Отхвърлила съм във времето няколко човека от живота си, които ми създават стрес, нерви, все намират какво гадничко да ти кажат. Мисълта ми е, че реалното общуване носи достатъчно токсичност, та няма нужда да го привиждаме навсякъде.

И последно да се оплача, че вече 5 дена сме разделени с Пиратчето. Имам неща за вършене в къщата и мъжът ми е с него. А мойто мъж пак са го хванали хипохондриите и не вярвам да му обръща внимание. Като го гепи някакво поредно съмнение за болест на никой не обръща внимание.

По повод липсите аз Чи Лу с нейната "столова" не съм срещала в темата.

# 748
  • София
То хубаво, но аз си имам и котка сърдитко. Вчера я обезпаразитихме с пипетка, а сега ни се сърди. Не ме посрещна на вратата снощи. Демонстративно стана от леглото си( ново готино за прозорци от Петмол), погледна ме и се обърна на другата страна. Чак като и дадох лакомство станахме пак приятелки, да живеят тези лакомства. това е леглото Simple Smile

# 749
Фен съм на Чучи! Hug

Доня пък за какво да се обиди? Нещо съм пропуснала "епизод" от темата. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт