Любители на котки - Тема 210

• 30 376
  • 764
  •   3
Отговори
# 750
А Бела се е научила да изяжда всички паднали нагризани гранули извън хранилката на Лъки и чак после си отива да си яде нейната храна. Вместо прахосмукачка да пускам 😅

# 751
Ми тъй де, пари си давала, няма да става зян храната. Спестовница ти е тя. Grinning

# 752
  • До хладилника, който обичам
Темата е като живия живот - не е нужно да сме на едно мнение за всичко, за да общуваме по общи интереси Simple Smile

# 753
  • Варна
Не знам за вас, но като се събудя, бързам да видя как сте с котовете в нашата тема! Hug
Чакам КоТаня Hug да пусне нова тема, че съм снимала за данък една спяща дълга хубавица.
И на мен ми липсва Доня с нейните косматковци. Постовете ѝ ми носят наслада за сетивата и душевна хармония.
Ще видя днес как ще е Дарко и ако пак са му залепнали очите, ще го заведем на преглед. Спят си с Алечка от няколко часа. Чудя се Алечка да я вземем ли и нея. Притеснявам се дали ако е с Дарко, прегледът ще протече спокойно.

# 754
Последно пиша по темата с кострираното коте, преди 10мин. разговарях с доктора, беше доста лошо настроен, каза ми
..,, котето от вчера е навън, имам още малко да я долекувам, да и бия антибиотици, и който я иска да я вземе, като условието е да я обезпаразити при него и да направи пълният имунизационен пакет при него на стойност 250 лв. "
Ще спестя останалата част от разговора между нас двамата, защото касаеше него като доктор и не е приятна, но се радвам, че му казах каквото имах да му кажа, не че се трогна, даже пренебрежително се държи.

# 755
  • Свети Влас
Ужас, горката котана.... Дано някои съсед се смели над нея....

# 756
  • Варна
Наспаха се мама и бебе и да, трябваше да му промия очите на Дарко, за да ги отвори. Явно ще се ходи на доктор. С тобрекса му минават очите, но спра ли да му слагам капки, айде наново започва инфекцията. Иначе е игрив, има апетит. Но явно не мога да се справя сама и ще трябва компетентно мнение и лечение.
Деси, с всеки твой пост негативното ми отношение към този вет се засилва. То бива меркантилност.... Радвам се, че не си му мълчала и много ме е яд как плаши хората. Ха ха, 250 лв, при него трябвало да е. А ти, ако имаш нова информация за котката, споделяй. Дано се възстанови, пък ако си намери и дом, ехей...

# 757
Направо ми идва да пусна жалба срещу него. Потресена съм!!!!! Бездушен човек! Тя отново е навън необезапаразитена, на антибиотик и неваксинирана, след тежко болнично лечение! Меркантилен изрод е това!

# 758
  • София
Ани, аз на Мия и режа ноктите. Тя постоянно ме тъпче и меси и аз няма да остана със здрава тениска.

Блеко обича да се катери по гредите на къщата (имаме си с него игрички- качва се на високо и ме вика да го "спасявам" 😹🥰 или, когато много ни се радва по няколко пъти се качва и слиза по гредите, демонстрирайки разни умения) и си му трябват ноктаците. Освен това е разбойник и се бие, не мога да го обезоръжа...
Та си нося последствията- само моите неща са така... Обещала съм му, че някой ден ще му оскубя мустаците 🤭

Офф, в неделя се прибираме в София и започва мъката Блечешка 😿 (ще ми страда момчето до нАпролет, че е затворено)

# 759
  • София
Не знам за вас, но като се събудя, бързам да видя как сте с котовете в нашата тема! Hug
Чакам КоТаня Hug да пусне нова тема, че съм снимала за данък една спяща дълга хубавица.
След малко ще пусна, че и аз досега бях при феята на зъбките. Joy

Много интересно този "доктор" как ще разбере, че някой е взел уличната котка, че да иска 250 лв? Защото дворните котки не стоят само в двора. Wink

Дано котето се възстанови в най-скоро време! Heart

# 760
Последно пиша по темата с кострираното коте, преди 10мин. разговарях с доктора, беше доста лошо настроен, каза ми
..,, котето от вчера е навън, имам още малко да я долекувам, да и бия антибиотици, и който я иска да я вземе, като условието е да я обезпаразити при него и да направи пълният имунизационен пакет при него на стойност 250 лв. "
Ще спестя останалата част от разговора между нас двамата, защото касаеше него като доктор и не е приятна, но се радвам, че му казах каквото имах да му кажа, не че се трогна, даже пренебрежително се държи.

А защо е това условие? Котката е навън и е ничия. Който иска, може да си я вземе и да действа, както си реши.
Дано да се излекува и да има късмет!

Момичета, с какво режете ноктите?
Лусито на моменти много се закача за разни текстилни неща из къщи - шалтета, завивки.
Ноктите ги рязахме веднъж-дваж, защото в началото не внимаваше в движенията и се случваше да ни одраска. Но тя много драматично приема рязането, дърпа се, врещи. Не ми е приятно да я подлагам на такива процедури.
Както ви бях споменала, после почна да си остри ноктите по килимите и често намираме вкъщи паднал стар нокът. Но сега какво се случи - длъжки ми се виждат и все се закача по някой нокът по текстила.

# 761
Цитат
Много интересно този "доктор" как ще разбере, че някой е взел уличната котка, че да иска 250 лв? Защото дворните котки не стоят само в двора. Wink
Никак! Hands Plus1
Нелепо изискване!

Десислава, всичко сте направила добре, добре разказвате - аз ви разбирам. Ако имате възможност дайте на това коте някакво обезпаразитяващо хапче в скоро време, може би не веднага, когато се посъвземе /ако и дано!/.
Не мислех да пиша, но това че не е обезпаразитена до този момент котката ме провокира. Какъв е смисълът от всичкото това лечение ако не е извършено най важното, обезпаразитяването - именно паразитите са източникът на много от болестите. Друго което мисля, че кастрацията не е била добре направена и от там основно са станали проблемите при котето.  

Котето Мара с шала на главата - много хубава снимка! Heart Eyes

Последна редакция: пт, 21 ное 2025, 16:00 от Sweta

# 762
  • Швейцария
Аз режа с тази ножичка, от ТЕМУ за 2 лв май беше. Не е очарована, но търпи.

# 763
  • Варна
Утро, ей с такава ножичка подрязвам котешки нокти, но само на изцяло домашните.
Скрит текст:
На Тигре и Алечка не ги подрязвам. Те си ги точат навън, а и може да им потрябват баш остри.
Преди малко се разправях с Алечка. На разходка бяха в двора. И ррр, ррр, тръгна милата ми кукундрела да води Дарко зад едни дърва май към съседния двор. Алоу, аз затова ли полагам грижи за вас.
Прибрах ги и пак спят.
Аз търся онова устройство за даване на хапчета. Заради Тигре. Че нали има паразити, пък на нея не смея да ѝ дам хапче директно в гърлото. Тюх, замина ми репутацията на кралица в даването на хапчета.

# 764
  • София
Заповядайте в НОВАТА ТЕМА!

Ако някой желае да добавя любимеца му в списъка, нека ми пише на лични! Ако имате нещо интересно за първи пост - също.  Wink

И не забравяйте данъците и таксите!!!  Wink

Общи условия

Активация на акаунт