Кори и тави за баница?

• 962
  • 8
  •   1
Отговори
Какъв е размера на корите за баница и защо е точно такъв? Дали има и тави с точно този размер. Аз май не съм срещал.

# 1
  • Melmak
Аз купувам Одрински. Навивам ги и ми пасват в правоъгълната тава от печката.

# 2
  • София
Не е задължително корите и тавата да са с еднакъв размер. Баница може да се направи с домашно направени кори, с навити, намачкани, нарязани и т.н. Тавата може да е кръгла, квадратна или правоъгълна. Според вкуса и удобството.
Има и съвпадащи, но не виждам какъв е смисълът.

# 3
Аз имам едно плаке, доста възрастно, неръждавейка. Събира точно навити по дългата срана х2, целия пакет. Но, то зависи какви са корите, как правите баницата и пр.

# 4
  • София
Корите, които купувам, не пасват точно на тавата ми за баница. Тъй като най-често я правя наложена, а не вита, корите се застъпват леко.

# 5
Корите са ми правоъгълни. Тавата кръгла. Няма проблем да ги подреждам.Или ги нагъвам на хармоника  или ги късам.

# 6
Каква е връзката ? Корите не се слагат опънати по тавата.

# 7
Каква е връзката ? Корите не се слагат опънати по тавата.
Ами те размерите им като не съвпадат няма как да ги слагаш опънати. Но не е лошо и тази опция да я имаш на разположение.

# 8
Ползвам одрински кори и тавичка от икеа. Пасват идеално. А като не ме мързи си точа сам корите така че и тогава си пасват нормално.

Общи условия

Активация на акаунт