Здравейте! Откакто разбрах, че бебчето ми има междукамерен дефект, четох доста във форума, но не открих достатъчно информация от вече препатили майки. Общо взето бебето ми се роди с отвор между двете камери на сърцето, който доста често се затваря в процеса на развитие на детето, но при моето се получава разминаване, при което докторите напълно изключиха възможността да пропуснем операцията по затварянето на отвора. Казаха, че за да бъде успешна операцията, детето трябва да бъде поне 5-6 кг, а то в момента е на 5 месеца - 4кг.
Който е имал дете със сърдечен проблем, знае колко трудно е храненето на бебето - то се уморява, пие един куп лекарства.
Някой, който е минал през същите премеждия, може ли да даде съвет как да храним бебето, с каква храна, някоя хитринка, която да ни помогне да качи килограми, защото операцията наближава, а детето почти не качва (10 гр примерно за няколко дена). Умирам от страх, че няма да качи достатъчно килограми и това ще застраши успеваемостта на операцията. Детето почва да плаче още в момента, в който шишето докосне устата му. Има моменти, в които не плаче, най-вече през среднощните хранения, когато яде в просъница.
Кардиологът ни препоръча Инфатрини, но не намерих никаква информация за него. Каза да се консултираме с педиатър за приема му, педиатрите ни казаха да се консултираме с кардиолога - омагьосан кръг, в който никой не знае какво да ни препоръча, а всеки ден е важен.
Има ли също някой, който да сподели опит след такава операция? Как минава операцията, престоят в болницата, развитието на детето преди и след операцията.
Съжалявам, че постът стана толкова дълъг, просто всеки ден плача и се чувствам безсилна пред състоянието на детето, а то плаче почти на всяко хранене, изостава с развитието в сравнение с неговата сестричка близначка.. всяко мнение ще ми бъде от полза.