КЪЩАТА НА ИНФЛУЕНСЪРИТЕ - Тема 13 (Сезон 4)

• 23 170
  • 576
  •   1
Отговори
# 525
Ето че и дългоочакваният финал настъпи.

Бих искала да започна с моите поздравления към продукцията, защото макар и да не спечели моят фаворит, с компанията ми си прекарахме готино и никой от нас не изрази съжаление, че е отишъл.

Макар и на пръв поглед да имаше сравнително големи опашки за влизане, всичко мина бързо и безпроблемно. Средната възраст на зрителите беше 15-25 години, надявам се това да ви обяснява достатъчно относно реакциите, които чухте от екраните. Понеже някой ме беше помолил да споделя дали беше пълна арената- да, имаше си сериозно присъствие, изключвам последните 1-2 реда, които от всяка страна бяха празни. На излизане си беше голяма блъсканица, така че със сигурност присъстващите до края бяха доста.

До 20ч. подгряването представляваше DJ и водещ, на когото така и не запомних името, но публиката беше доста пасивна откъм отговор на неговите “провокации” да ни грабне интереса. Танцът с лампите също не беше особено впечатляващ, стори ми се, че на екран изглеждаше сякаш танцьорите са доста по-високо издигнати във въздуха, отколкото на живо.

Тъй като аз седях близо до входа, откъдето влизаха и излизаха гОлЕмИтЕ звезди, забелязах през почивките, че Божидара беше като закрилница на Димана и си я държеше за ръка, Грозденка беше с Илиян, който от другата си страна беше придружен от Йоанна. От другите инфлуенсъри видях Туджаров и Мартин Елвиса (навсякъде бяха заедно), Неделчо и Ния- Косара, Лиа, Чарли Танев, Стела и Криси, Даниел Хаха (беше с абсурдно червено яке като типичен гъзар), Георги и Веселка, Любомира, Ивка Бейбе с някакъв мъж, който й носеше голям букет по случай рд-то й. И още десетки, които не ми се изброяват. Единствено като за финал ще спомена Лили Аначкова, която изключително шармантно позираше на червения килим, докато мъжът й Иван Футболиста я щракаше за контент, 10 минути преди да обявят Алпер за победител те вече си бяха тръгнали (голямо уважение, няма що?). Да ви кажа, чувствах се все едно съм в някакво паралелно измерение и всичко ми се струваше абсурдно, докато гледах как се снимат и се кълчат, повечето бяха облечени все едно това е Мет Галата, но както каза една моя приятелка, за тях всъщност събитието си е точно такова.
Влади по едно време се покатери и прескочи едно ограждение, за да се снима с фенове, но цялото му поведение беше изкуствено и пресилено. Даже ми се стори, че в един момент по време на изпълнението на песента от мисията нарочно застана до Грозденка и танцуваше с/ до нея, за да поизчисти малко имидж, но това си е лично мое тълкуване на видяното.

Ако трябва да бъда напълно честна, не мисля, че ако моите родители си бяха пуснали BTV Action, нещо щяха да разберат относно какъв е този формат, какви са финалистите и тн.- началото беше на прекалено бързи обороти, отчитам факта, че екранното време е скъпо, но дори не обясниха какво точно представлява treasure hunt-ът. Бях силно учудена как така Лина не знае ключови локации в столицата, докато Алпер пере напред, но догадки тук много.  Павел Колев и Христо говореха едновременно с участниците от записа и се получи объркване у зрителя кого да слуша и кого да гледа. Но относно бягането на Алпер към първата бандана (вече в залата)- човекът щеше да се претрепе пред очите ми, чак ми стана жал за него.
Да отбележа няколко особени технически грешки: Първо, имаше и един глас зад сцена и микрофон (както Антоан Петров), който допусна дразнещи лапсуси и дълги паузи още със стартирането, но това го отдавам на живото предаване. Второ, при подреждането на танграма на екрана видяхме чисто и просто светло петно, а не финалния резултат на пъзела (т.е. светлината и контрастът при заснемане не бяха нагласени). И трето - първите две анкети изобщо не ми заредиха, чак при финалния вот успях да дам гласа си. Въпреки това гласуването на публиката си беше истинско, както отбелязах в предишен коментар, овациите за Алпер не спираха през цялата вечер. Поздравления за екипа, че за 5 минути събраха 45 000 гласа- това според мен може да се отчете като едно от най-впечатляващите им постижения засега, макар и да не помня как беше миналата година. Все пак това число си е сериозно и да видиш с очите си как хиляди около теб гласуват, беше уау.

Относно изпълненията на песните от мисията, които протекоха по време на рекламите: великата Биляниш изпълни свои хитове, на които като че ли многобройните й фенове не се кефиха (моят сектор по време на "Cash" беше изумен в негативния смисъл, въпросът й "ИМА ЛИ ТУКА МЛАДИ БОГАТИ ТАРИКАТИ" не беше приветстван с особено вълнение, даже напротив- погнуса; все повече и повече си затвърждавам предишните мои мнения за нейния образ). При групата на Памеца обаче дъното достигна по-ниска точка: 1. незнайно защо прожекторите бяха отслабени и той си се издразни по типично свой си начин, че никой всъщност не ги видя (тук отчитам също факта, че той беше един от малкото, които не разчитаха на плейбека); 2. като излезе Димов, направо ми идваше да си взема чантичката, изпя си култовия куплет "мазна", докато Памеца отново се правеше на куче, зададох си много въпроси относно какво *по дяволите* правя там... не че нямаме общи познати, не че никога не съм попадала някакси на техни участия, беше прекалено просташко за събитие от ранга на Мет Галата...нали.
Поне предложението на Бачорски към Памеца за работа като чистач ни оправи малко настроението.
Божидара и Виктор бяха залепени един за друг по време на изпълнението си, за извикването на бис относно Алпер, Андон и компания споделих вече.

Стигаме до частта със застъпниците, като тук ще отбележа само едно- Божана на каквато и гъзарка да се прави, фактологията й беше грешна (Краси може да не е шлифован ИНФЛУЕНСЪР, но за конкретно тв звезда си има достатъчно на брой участия), а и това да прекъсваш другите, да се държиш толкова намахано и безцеремонно не те прави люмибец на хората. А и за теб самия не е плюс, защото се държиш страшно детински.

Както споменах и вчера преди финала, радвах се и ръкоплясках за победителя. От самото начало на вечерта се предусещаше кой ще бъде той, но все пак за мен беше изключително интересно да видя развоя на нещата от първо лице.

# 526
И ето запис на големия финал:

Като цяло, по-добре е от миналогодишния. И хубаво се бяха сетили публиката да е в тъмното, да не се вижда, че "нема ора" Grinning Бяха ги посъбрали около сцената, да влизат в кадър. И като изтеглиха някаква печеливша седалка, с 1000 лв награда, оп.. там няма човек Grinning Grinning Grinning Всички знаем какво става по концерти, които са с малко продадени билети, тези с по-евтините билети на по-отдалечени места  отиват по-напред към сцената, защото има много свободно място. Та има струпване само отпред.

# 527
И ето запис на големия финал:

Като цяло, по-добре е от миналогодишния. И хубаво се бяха сетили публиката да е в тъмното, да не се вижда, че "нема ора" Grinning Бяха ги посъбрали около сцената, да влизат в кадър. И като изтеглиха някаква печеливша седалка, с 1000 лв награда, оп.. там няма човек Grinning Grinning Grinning Всички знаем какво става по концерти, които са с малко продадени билети, тези с по-евтините билети на по-отдалечени места  отиват по-напред към сцената, защото има много свободно място. Та има струпване само отпред.

Определено не беше много приятно да спечели томболата човек, който дори не присъства Satisfied, но не споделям мнението, че е било кой знае колко празна залата.

# 528
  • София
Слаб и скучен финал, като целия сезон.
Категорично най-слабия и безинтересен сезон в КнИ.
Единственият плюс е, че не спечели човек от Готините и че Биляниш и Виктор бяха освиркани.

Видях много рехава публика. Нищо общо с лудницата от миналата година. Това също е показателно.
90% от публиката бяха роднини и приятели на четиримата финалисти, което е напълно логично.
Така че напълно резонно Алпер да получи голяма подкрепа в залата. Другите за какво да идват след този толкова разочароващ за техните хора сезон.

Игрите не бяха добре подбрани, особено тази с ориентирането, която беше и на запис. Изобщо не се разбираше нищо и тук много може да се послъгва кой как се е справил.
От игрите в залата само мятането с торбичките беше яка игра. Най-тъпото беше това с банданите.
И вижте, отново станахме свидетели на нещо което пиша от години. От една страна имаме Денислава - топ играч, машина от ИВ, участвала в много подобни битки с мятане/целене не само в Игрите, но и в Един за друг и Максимал, а от друга страна, имаме един Алпер, който едва ли е спортувал през живота си. Камо ли да хвърля торбички по мишени.
И каква стана тя? Той си я победи с комфортна разлика. Просто има ли мятане/целене, жените изостават със страшно, страшно много от мъжете.

Защитниците бяха слаби. Кумбата какво изобщо правеше там? Нищо смислено не каза.
Биляна беше гротеска, Божана пийнала или на някакви субстанции.
Грозденка и Кукушев единствено що годе ми харесаха какво и как казаха, но целият сегмент беше зле.

Веско и Влади - нелеп аутфит и поведение!

Плюсове:
Нямаше гафове или поне видни такива и финалът беше доста стегнат. Аз превъртях рекламите, така че си беше нормално време. Абе пак повече от необходимото ама явно няма как... Окей съм.

От всички близки и роднини цялостно най-адекватна беше майката на Денислава.

Жалко, че Краси не спечели. Или поне Денислава. Лина много слабо представяне на финала, но явно това са и възможностите. Тя си беше сензационен финалист. Едва ли някой е очаквал това от нея.
Аз изобщо не очаквах толкова категорична победа за Алпер в зрителския вот, не го следя и дори не го знаех преди този сезон в Къщата.
Като цяло са ми много далечни всичките тези т.нар. инфлуенсъри. Съвсем други са ми интересите. Да, гледам и слушам много ютюб, но други неща.

Победата на Алпер на финала беше заслужена, но цялостно за сезона - никак!
Най-слабия победител за четирите сезона като общо представяне през сезона. Или като тежест спрямо конкретният сезон.
Но този сезон ще се запомни като сезонът на популистите и хората с маски, така че неговата победа е апотеоз на самия сезон.

Силно ще се замисля дали да гледам сезон 5. Единствената причина да не му сложа хикса още сега е, че не спечели човек от ''Готините'' които унищожиха сезона. И на всички до един им паднаха маските.

Най-хубавото нещо от всичко е, че тази мъка приключи.

Към ПК и Ицака:
1) Не връщайте изгонени участници след съвет. Ако не ви харесва това, нека да има веднага директен дуел един на един и след това загубилия вкъщи! Ако ще да ви е брат или сестра. Вън!
Вие сте боговете, имате уши навсякъде (и извън Къщата ; в инфлуенсърските среди) + редактори, оператори и звукари вътре  - вие сте длъжни да надушите дали има предварителни силни коалиции и винаги можете да ги разбиете ако искате - имате лостовете за това. Това го казвам ако те започнат да чистят силни играчи и това да е минус за шоуто. Но ако няма такива не се месите и оставяте играта на самотек, да си върви по естествен път.
2) Разкарайте тъмницата. Това ви е най-глупавата хрумка за всичките 4 сезона.
3) Изрично забранявате телефоните и интернета в Къщата. И излизанията от Къщата. Това задължително. Ако някой не е навит - прав му път. Вас трябва да ви търсят, не вие тях. Подписвайте само с мотивирани участници. Не с позьори и смешни популисти. И отказвачи. До елиминирането на Веско от Дари (буквално ден преди полуфинала) вие нямахте напуснал участник след съвет или игра за близо 2 месеца!!! Вие осъзнавате ли колко НЕЛЕПО и трагикомично е това?
4) Всяка седмица трябва да има 1 или 2 елиминирани участници.
5) Мисиите които давате като цяло не струват. И са адски досадни. Сведете ги до минимум. Или да има реален смисъл от тях.
6) Игрите ви се нуждаят от сериозна ревизия. Само финалните битки в сезона бяха добри.
7) Спрете с тези цигари и това просене на цигари или алкохол.
8 ) Престанете с тези инфантилни мисии и игри за 10 годишни
9) Епизодите ви трябва да са по 1 час. В най-лошия случай 90 минути.
Надявам се осъзнавате, че тези гледания, които имате (и които паднаха с близо 40% след първата седмица) не са реални? И че хората масово превъртат или прескачат. Други спират, излизат. После пак. На части. Ютюб не отчита по айпи а по престой. 20 секунди в ютюб - 1 гледане. Аз мога да направя 10 гледания ако гледам 10 пъти само по 20 секунди, като след всяко гледане затварям страницата и после я отварям отново или просто дам F5.
10) Игрите на живо в залата са пълен провал. Опитаха и във Фермата и видяха, че не става така и се отказаха. Тези игри са просто несериозни.

Успех!

# 529
Много добър анализ, съгласявам се абсолютно с всичко.
Да не подписват договори с отказвачи и мрънкльовци, а само с мотивирани играчи. Никакъв нет (дори по работа), никакво излизане от къщата. Който не може без нет (без работа), да не участва в Къщата, други чакат за неговото място, по-мотивирани.
Тъмницата е най-голямата глупост ever! Да не говорим, че е супер нечестно. И един Дидо .. с тъмница, щеше да спечели сезон 2.
Сезони 3 и 4 отчитам като пълен провал, заради нечестните връщания на вече изгонени участници, на бутане на конкретни хора до финала.
В последните епизоди на сезон 4 измислиха кутийка на Пандора след съвет... Гласуват всички и най-накрая листче в кутийка, което дава шанс на човека с най-много номинационни гласове (а ПК и Ицака си знаят предварително кой ще е този с най-много гласове) и спретват поредния обрат и нечестно оставане в играта на човек, срещу когото всички са гласували.

# 530
Според мен е готино пък  да няма толкова изгонени - Ако има дразнители в къщата и ги гласуват на номинации , в последствие да им се дават гадни мисии , наказания, но не й да си ходят .. колкото повече хора и характери са , толкова повече лъсват какви са всъщност.

# 531
Слушам Надкаста с Божидара и Грозденка.
Божидара звучи като че ли една година е живяла в Русалки, а в момента и в следващите 2 ще живее в къщата.
И просто не спира да говори.
Сигурна съм че Неделчо в един момент изобщо не е ни слушал.
И не, не е от забавните подкасти.

Последна редакция: пн, 20 окт 2025, 16:24 от Glutenfree

# 532
Слушам Надкаста с Божидара и Грозденка.
Божидара звучи като че ли една година е живяла в Русалки, а в момента и в следващите 2 ще живее в къщата.
Пуснах си го и първите 5 минути се отказах да го гледам. То са едни мимики, едно жестикулиране, едно въздишане. Като гледам сторитата ѝ даже бурното освиркване не я е приземило - няма надежда за нея да стане нормална.

# 533
Според мен е готино пък  да няма толкова изгонени - Ако има дразнители в къщата и ги гласуват на номинации , в последствие да им се дават гадни мисии , наказания, но не й да си ходят .. колкото повече хора и характери са , толкова повече лъсват какви са всъщност.
Винаги така съм си мислила покрай Биг Брадър, особено като някой готин отпадне много рано. Този сезон на КнИ ме опроверга, защото така от началото до края все едни и същи са на номинации и почти няма промяна в отношенията. Може би наистина първата седмица не трябва да се отпада, защото както всички подпукаха Йоана, така до края тя почти нямаше гласове срещу себе си.

Мои приятели са били в залата и казаха, че само за Божидара се е чувало освиркване и то не особено бурно. Шоуто не е било лошо и наистина Алпер е бил много харесван. Отбелязаха, че най-тихо е било на Влади, Веселин и Виктор, а по ТВ за Веселин се чуваха страшни овации - явно защото Стефани и Николас бяха седнали точно до сцената и са ги хващали микрофоните.

# 534
Така като ви прочетох, май няма да доизгледам сезона Sleepy Вчера по едно време влязох в инстаграм страницата на предаването да видя какво се случва и ми направи впечатление, че на стори бяха споделени само и единствено репостове на други сторита с агитации за Алпер. Само от това ми стана ясно кой ще спечели след няколко часа Joy

А по прочетеното тук и видяното от клипове в тикток - Биляниш е отишла на финала да пее малко на плейбек, да покаже една гърда (буквално) и си е заминала.. Евалааа и тя е едно Бионсе като Диона, че няма накъде повее.. Joy

# 535
Изчаках разказа на starley от мястото на събитието, гледах вчера и днес оттук-оттам...
След Лина, Алпер ми беше компромисен вариант, така че съм ок с финалните резултати. Той има и прекрасно детенце, радвам се за семейството му и мисля, че тези пари ще им дойдат добре!

# 536
Братовчед ми случайно спомена че е бил и го разпитах сега, не беше много впечатлен, но каза че Биляна пеела на плейбек.

Чул много освирквания за Влади и Виктор, и за Божидара, но там по-малко.

# 537
Гледах Надкаст с Дари и Грозденка - много е крехко това приятелство, не знам защо изобщо се заблуждават.
Наистина е тежък. Ще отбележа само, че е много пропусната полза на продукцията, че не ги разпита вътре за предварителните уговорки, миналата година го направиха.
Неделчо иначе гледаше цирк от първи ред, почти не се включи, завалията Grinning

# 538
  • България
Познавам групичка 20-годишни момичета, които вчера са били по собствено желание на финала без да са роднини с някого и им е харесало. В началото пял мъж от Гласът на България (не са го разпознали). Повечето са били за Алпер.

# 539
Много ми е жал за Влади - човека влезе с идеята да играе и да не повтаря грешките от Острова, но затъна още повече...сигурно му е много тъпо, че е един от най-критикуваните и недолюбвани.
Аз все още го харесвам, но този див популизъм, който показва няма как да му помогне нито в играта, а дори в живота

Общи условия

Активация на акаунт