Сполучливи имитации на маркови парфюми - 64

• 29 211
  • 623
  •   5
Отговори
# 540
  • София
Какво ви е мнението за Maison Alhambra като бранд? Аз в началото ги харесах, но нещо ми се виждат "пренатегнати" техните аромати, твърде силни и без развитие.

# 541
Очарованието на Гиза е истинско очарование !
Милка го е сложила като подарък към другите, които поръчах и ме изненада колко е силно това масло.
Разредих го и сега се радвам на 10 мл. спрей. Днес съм с него, нямам време да го чакам да ми отлежава. Понеже ми е силно цветен, реших да го довърша с едни рози отгоре.Та върху дрехата пръснах  и Delina (San Siro)....ами, хареса ми комбинацията, която се получи.
Гледах във Фрагрантика, че си има рози в оригинала, но аз не ги усещам.
В Очарование долових и лимони, окъпани в захар, освен цветята. Странно, защото в пирамидата няма такова нещо, но това е според моя нос.
Другите, които поръчах от Гиза са моят любимец Алтаир и два от новите - Били Айлиш и Блонди Амбър.  Който обича захарни бомби да пробва Били, нагарча направо, трепач е за зимния период !
Блондито си е мъжкарски отвсякъде, моите мъже вкъщи ще му се радват.
Трябва да се внимава колко се пръска, че е много траен и става досаден.
Представям си като престои как  ще мори всичко живо от километри.

# 542
Скрит текст:
Дойде ми парфюма, за който питах. Много са бързи. Снощи го поръчах, дойде днес сутринта дойде. Такава бомба не съм мирисала. Толкова е силен, че чак не разбирам на какво мирише.
Между другото там еклера беше 50 лв.
Калва е тук разликата, че не схващам

Не бил наличен обаче....
Някой арабски не е ли клонинг на Шалимар Знам, че ставам нахалмс, ама... 😁
Не е арабски, но според мен версията на Шалимар на Камея е топ, при сравнение с оригинал не намирам разлика, траен и шлейфов е също.

# 543
Sansola,благодаря!
Аз даже мислех, ще Барджело въобще ги няма вече у нас.
Briliant, това Очарование звучи точно като за мен.
Но никога не съм поръчвала нищо от сайта на Гиза. А магазин нямаме в наша дълбока провинция 😊
Може да пробвам някой път он лайн да си избера нещо.

# 544
  • вкъщи
Гиза заредиха ли Елексир на Ланком? Прада парадокс?

# 545
  • София
Минах през Заг вчера и понеже традиционно съм бил достатъчно добро момче и през тази година, реших да си наруша правилото да не поддържам повече от 6 аромата вкъщи и към наличните 4 ( Lost Cherry, Ebene Fume, Red Tobacco и Intense Cafe ) взех та добавих 6 🙃 ( Bitter Peach, Ombre Leather, Arabian's Tonka, Vanilla 28, Smoking Hot и Angel's Share ).
Първите 3 познавам добре и съм ползвал , но вторите 3 са изцяло нови за мен и логично реших да започна с някой от тях днес.
Изборът беше Angel's Share. Красив, топъл, сложен, изпипан аромат е. Не познавам оригинала, това ми е първи допир с Kilian въобще и нямам представа за близост, но и това мен никога не ме е вълнувало.
Има задоволителна трайност и на моята кожа излъчва силно над 3 часа. Тя принципно не задържа дълго аромати - и тези които съм пробвал по летищата за стотици пари, по толкова стоят. Вече съм в петия час, прибра с към кожата, но все така красиво и топло. По-късно ще го подновя за нощта ❤️
В един момент мислех, че канелата ми идва много и ще стана един коледен Кифльо 🙃. Отчетлива е, но не е дразнещо остра, а като добавка в капучино. И в интензивните си часове, не е в никой случай нахален.
Целогодишно нося едни и същи аромати, за разлика от повечето хора, но този по-скоро не бих в топли месеци.
Пирамидите често ме объркват и не усещам точно това или пък категорично и ясно усещам аромати, които не би трябвало да са там, но в случая имам пълно съвпадение - и пирамидата, и етапите от развитието усещам както са показани.
Сполучлива покупка и съм доволен, че се запознах с още един аромат, който да ми хареса. Което въобще не ми се случва често 😅
Топла вечер имайте

# 546
RebelHeart: Хубав разказ за Angel's Share Simple Smile
Разкажи и за Arabian's Tonka ?

Аз днес се заглеждам по Ambre Nargille от The Moon.  Също все се чудя и за Black Phantom и все не смея да го поръчам, и дали на Гиза или The Moоn е по-добър вариант. Не ги познавам, на сляпо карам. Arabian's Tonka също.

Иначе много се любувам днес на Аморе кафе (от Гиза пак). За малко да поръчам Zimaya Tiramusu Coco. Въздържах се, ама вчера поръчах душ гел с кафе аромат. 😆

Briliant: Благодаря и за описанието на Блонди Амбър. Щом е повече мъжки, пропускам аз, един по-малко поне.

Ох, издържах без поръчки днес.
Имам си на какво да си се радвам.
Утре е нов ден!
Сладки сънища Simple Smile

Последна редакция: пт, 21 ное 2025, 00:28 от jpg

# 547
  • София
За Arabian's Tonka съм разказвал преди в изпълнение на Рефан. Като го поднося от Заг, ще напиша, разбира се.
За Angel's Share съм пропуснал да напиша, че е сигурно първия унисекс аромат с който се запознавам и който според мен наистина е унисекс. Всичко друго, което се сещам, винаги ми е идвало с подчертан мъжки уклон. Единственото изключение е Intense Cafe, който виждам в другата посока.
Вероятно е така, защото никога не е имало покрай мен жени, които да ползват такива аромати. Те или не са ползвали почти или са ползвали много по-женствени аромати - бонбонести, белоцветни, нежни и никога остри, категорични, доминиращи.
Arabian's Tonka за мен също е с мъжки уклон и никога през живота си не съм срещал жена да ухае така. Пък ми е любопитно какво би било усещането и цялостното излъчване.

# 548
Съсел, я ако обичаш, дефинирай това "мириша на магазин в Казанлък" 🤣🤣🤣🤣🤣🤣. Аз живея тук, но никой не ползва Делина😆

# 549
Съсел, я ако обичаш, дефинирай това "мириша на магазин в Казанлък" 🤣🤣🤣🤣🤣🤣. Аз живея тук, но никой не ползва Делина😆

Нали с рози сте известни😂. Аз пък всичко си давам да мириша на магазин в Казанлък.

# 550
  • Deutschland

Нали с рози сте известни😂. Аз пък всичко си давам да мириша на магазин в Казанлък.

Значи ти трябва 171 на Рефан. Много рози, много винтидж, тежък и траен аромат. Имам 5 капки остатък, колкото да отварям капачката и да му се радвам.

# 551
На hand made сапунчета българска роза и онези малките дървени шишенца с прозрачните бутилчици вътре. С това свързвам Казанлък и асоциацията ми е такава😁 Варна ми мирише на cool water на Давидов. И за другите градове мога да кажа,😁

# 552
Rebel heart, а пробвал ли си Red Tobacco в изпълнение на Заг? Bitter peach и ванилията 28 са ми малко странни на мен за мъж и затова лично аз преди да душа някои аромат, го гледам във Fragrantica. Там много добре става ясно на къде клони. А тези двата, в изпълнение на Заг за мен са повече към дамските. Иначе Angel share е страхотен, факт и май при мъжете повече изпъква канелата.
А към всички реших да питам Милка от Гиза какъв процент са маслата, че реално не е ясно и да знам как точно да ги смесвам със спирта.

# 553
Заг са пуснали днес 2 нови аромата - Arabian's Tonka и Tilia

# 554
  • Стара Загора
Angel Share e последното ми откритие на Заг, от което съм очарована.
Траен, наситен ...за студеното време ще е екстра.
При мен не избива канела...много странно. Даже не я усещам (за разлика от Лирата на МЛ, където направо ме души). Или може би се балансира добре с другите аромати.

Общи условия

Активация на акаунт