"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори №68

• 17 640
  • 648
  •   3
Отговори
# 495
Няма как при последен цикъл на 10.12 към днешна дата да сте бременна. За да отчете уринарния положителен, означава че сте имала овулация поне преди 10 дни.
По-скоро, ако сте бременна то това да се е случило в началото на месеца. След цикъл на тази яйцеклетка са й нужни поне 10 дена, за да узрее и оплоди, и още поне 8-10 дена да се случи имплантация и да регистрира чхг теста за бременност.
Може и аз нещо да не съм разбрала, но се обърках в бележките.  
При 28 дневен цикъл фоликуларната фаза (периода нужен за да узрее яйцеклетката) е 14 дена, овулацията след LH пик( или положителен тест за овулация) се случва от 24-48 часа, след което още 12-14 дни подготовка на лигавицата и евентуална имплантация. Като и през трите фази се синтезират хормони, които подпомагат процеса и и те си имат някакъв времеви цикъл. Няма как от 10.12 до 20.12 да се е случила магията и вече да сте бременна.

Скрит текст:
Здравейте момичета, споделям моята история и се надявам на съвет. След последната ми биохимична бременност имам доста объркващи наблюдения – зацапвания, спазми, БТ(мерена орално) , тестове за овулация и бременност. Продължителноста на цикъла ми е около 25 дни. Ето как се разви всичко.

Минал месец:

13.11 – менструация започна, нормално кървене

Биохимична бременност
ЧХГ:

06.12 – 7,8 U/L

08.12 – 5,5 U/L

Текущ цикъл:
05–09.12 – леко зацапване (розово-кехлибарено)

08.12 – секс

10.12 – цикъл започна, обилно кървене; БТ 36.3

11.12 – силно кървене със съсиреци

12.12 – леко кървене/зацапване без съсиреци, контракции, бодежи ниско долу, особено в десния яйчник; тест за бременност 10 mIU → отрицателен(направих го да видя дали съм се изчистила. Теста беше на белийв про розовия)

13.12 – почти спряло кървене, само леко кафяво зацапване; БТ 36.6; секс 17:30; тест за овулация 17:00 – отрицателен; усещане за влажност

14.12 – БТ 36.7; тест за овулация 16:00 –отрицателен ; спазми и придърпвания ту в ляво, ту в дясно

15.12 – БТ 36.6; тест за овулация 15:00 - отрицателен; спазми, предимно десен яйчник

16.12 – БТ 36.7; тест за овулация 13:00 – отрицателен; воднисто бледожълтеникаво течение; липса на болки; секс 04:00

17.12 – БТ 36.7; тест за овулация 07:15 и 16:00 – отрицателни

18.12 – БТ 36.7

19.12 – БТ 36.7; тест за бременност 10 mIU (вечерта) – почти незабележима линия; течението по кремообразно, бледо жълто; секс 04:20ч сутринта.

20.12 – БТ 36.7;

Симптоми:
05–09.12 – леко зацапване

12–15.12 – бодежи и спазми ниско долу, предимно десния яйчник, контракции

16–20.12 – усещане за влажност, воднисто или кремообразно течение, леко стягане в кръста, повишено оригване, усещане за „горещи“ ходила
Няма чувствителни гърди или гадене( съвсем леко на моменти)

Полови контакти:

08.12

13.12 17:30

16.12 04:00

19.12 04:20

Тестове за овулация всички отрицателни( бледи черти).

Въпросите в главата ми са:

1. Може ли бледата линия на теста 19–20.12 да е началото на нова бременност или просто е изпарителна линия(появи се веднага, но...) след биохимичната? Или може би пак е биохимична...

2. Възможно ли е въобще да има овулацията на 12–13.12?

3. БТ на
10.12 е 36.3
13.12 36.6
И от 14.12 до сега 20.12-36.7. Това нормално ли е?

4. Може ли да имам някакъв проблем? Тестове за бременност само ЧХГ ли отчитат?

Май стана доста дълго. Дано да не е объркващо.🙂На доктор съм след нова година.
Чхг вече ме е страх да си пускам. И на двете ръце ми спукаха вена. Не знам дали правилно се изразявам.
Прилагам снимка на теста.

Последна редакция: чт, 25 дек 2025, 11:05 от Moderator2

# 496
Ако е имало овулация н 12-13.12 за положителен тест е рано. Резултатите от кръвния показват само ЧХГ, но доколкото виждам при вас няма покачване на хормона от изследванията. Въжможно е да има и бавно покачване, а теста изглежда положителен. Най добър отговор ще ви даде прегледа при АГ.
Аз пък съм вече 14 дневно закъснение, отрицателни тестове и без сиптоми за предстоящ цикъл и за щастие ще хвана последния ден на АГ за годината в понеделник, да видим какво става 😔
Доно ви се е получило. Успех!

# 497
Здравейте! ЧХГ от вчера 72.51mUI/mL, последна дата на менструация -15.11, последен незащитен акт- 30.11. - 7 дни закъснение на датата на теста.  Да се радвам ли? Знам, трябва да пусна втори път, но до тогава? Не е ли твърде ниска стойността?

# 498
Здравейте! ЧХГ от вчера 72.51mUI/mL, последна дата на менструация -15.11, последен незащитен акт- 30.11. - 7 дни закъснение на датата на теста.  Да се радвам ли? Знам, трябва да пусна втори път, но до тогава? Не е ли твърде ниска стойността?

Стойността сама по себе си не е лоша, твърде рано е за изводи.
Възможно е овулацията да е била по-късно или имплантацията да се е случила по-късно. Най-важното е да се проследи динамиката на ЧХГ, повторете изследването след 48 часа. Успех!

# 499
Здравейте! ЧХГ от вчера 72.51mUI/mL, последна дата на менструация -15.11, последен незащитен акт- 30.11. - 7 дни закъснение на датата на теста.  Да се радвам ли? Знам, трябва да пусна втори път, но до тогава? Не е ли твърде ниска стойността?

Възможно е овулацията да е била по-късно или имплантацията да се е случила по-късно. Най-важното е да се проследи динамиката на ЧХГ, повторете изследването след 48 часа. Успех!
Здравейте! ЧХГ от вчера 72.51mUI/mL, последна дата на менструация -15.11, последен незащитен акт- 30.11. - 7 дни закъснение на датата на теста.  Да се радвам ли? Знам, трябва да пусна втори път, но до тогава? Не е ли твърде ниска стойността?

Няма да работи лабораторията на 48 час. Ще мога да повторя на 72 рия. Каква стойност се очаква при нормално протичане?

# 500
Diana Koleva 649772,зависи от индивидуалната динамика,няма строга рамка. Ориентировъчно обаче, стойността на ЧХГ на 72-рия час е добре да бъде над 200 mIU/mL.

# 501
  • София
Последен цикъл 26.11. Положителен тест за О на 07.12,тохава и се отчетохме. Предполагаема О - 8/9.12. (Не)чакам Ц утре/вдругиден. Вчера имах кафяво запазване, реших че О не е имало и ми идва. Само че до днес няма нищо след това. Малко ми се струва късно за имплантация ама знае ли човек! Стигнете едни палци за Коледно чудо!

# 502
  • София
Успех, Кашмир!
Аз съм с последен МЦ 29.11 и почнах с тестовете /няма как тази лудост да я спра/ и са отрицателни. Имала съм 5 дни преди МЦ бледа черта и затова се съмнявам, че този път е станало 😔

# 503
# 504
Здравейте мили момичета,след близо 5 години отново съм тук ! Имам момиченце на 4 г и 6 м ❤ Та към въпроса ми- имам ден закъснение на МЦ  вчера напрявих тестовете на лентичка и според мен имат 2 ра много бледа чертичка,днес сутринта напрявих шуърчек аз виждам едвам забележима черта,на на камерата не мога да я уловя … знам че е рано за радост ,но погледнете и вие ,виждате ли също като мен ?

# 505
Здравейте мили момичета,след близо 5 години отново съм тук ! Имам момиченце на 4 г и 6 м ❤ Та към въпроса ми- имам ден закъснение на МЦ  вчера напрявих тестовете на лентичка и според мен имат 2 ра много бледа чертичка,днес сутринта напрявих шуърчек аз виждам едвам забележима черта,на на камерата не мога да я уловя … знам че е рано за радост ,но погледнете и вие ,виждате ли също като мен ?

Здравейте, моя,, Шуерчек,, беше същия като твоя, първите дни от закъснението. Сега съм в осмия месец. Според мен тестовете ти са положителни. За по- сигурно повтори след 2-3 дни. Пожелавам ти успех и дано да е това което искаш!!!🌺🌺🌺

Последна редакция: пн, 22 дек 2025, 09:47 от Адислава

# 506
Скрит текст:
Здравейте мили момичета,след близо 5 години отново съм тук ! Имам момиченце на 4 г и 6 м ❤ Та към въпроса ми- имам ден закъснение на МЦ  вчера напрявих тестовете на лентичка и според мен имат 2 ра много бледа чертичка,днес сутринта напрявих шуърчек аз виждам едвам забележима черта,на на камерата не мога да я уловя … знам че е рано за радост ,но погледнете и вие ,виждате ли също като мен ?

Здравейте, моя,, Шуерчек,, беше същия като твоя, първите дни от закъснението. Сега съм в осмия месец. Според мен тестовете ти са положителни. За по- сигурно повтори след 2-3 дни. Пожелавам ти успех и дано да е това което искаш!!!🌺🌺🌺
. Дай Боже да е това което искаме ❤ на вас пожелавам щастлив и пухкав финал ❤

# 507
Скрит текст:

. Дай Боже да е това което искаме ❤ на вас пожелавам щастлив и пухкав финал ❤
Благодаря Ви!

# 508
  • София
Излезе ми кръвният.
HCG total- 429 mIU/ml
Прогерстерон 87.4 nmol/L

Явно зацапването в събота не е било от имплантацията. 🧐 Тя трябва да е била по-рано. Прогестеронът добре ли е всъщност? Има ли нужда от прием?

# 509
Честито! Прогестерона е добър!

Общи условия

Активация на акаунт