Запознанство с непознат

• 22 755
  • 732
  •   1
Отговори
# 300
  • Далечният изток
Не разбра в какъв смисъл го казах. Момичета ли имаш намерение да заговаряш в парка или жени? Защото ми звучиш като мъж на години и ако тръгнеш да заговаряш момичета, приготви се за много НЕ-та. Жени на възраст, както вече намекнаха назад, мечтаят да ги заговарят непознати в парка, така че там може би имаш шанс.

# 301

А, де? Как въобще ти хрумва? Някаква върви и дай да се запознаем. Това го правят децата на 5-6 години. Нямаш ли среда, не ходиш ли на заведения, спорт, изложби... в операта дори можеш да се проявиш през антракта. Ама в парка?
Скрит текст:
Съжалявам, но за мен това не е нормален начин на мислене и издава някаква инфантилност, която ме губи веднага. Да дам примера с онзи със зодиите, почти не бях го забелязала, младо момче, костюмарче, около 30-35. Като 70% от мъжете в тази линия и в този часов диапазон. Но като ме заговори и пролича, че е стрейндж. Възрастната жена до него много учудено го изгледа, а мацката до мен направо стана и отиде при правостоящите. Аз в един момент просто си сложих отново слушалките. В какъв момент решаваш, че можеш да заговориш човек, който явно няма желание? Защо? Не се ли усещаш, че ответната страна няма причина за да ти задели от времето си? Прави като всички: запиши се в сайт

Помагайте!
Спешно търся къде представят Kaвалериа рустикана от Маскани, щото силно ме напира да се проявя в антракта!
Моля без заместващи предложения, на Тоска напирането ми се спихва, а на Севилският бръснар пък конкуренцията от напиращи да се проявят антрактаджии е прекалена.

# 302
Аз бих предложила нещо друго (понеже виждам, че автора е много упорит).
Вземи си куче, като ще заговаряш жени в парка.
Някоя сладка порода, по която 90% от жените припадат и се озъртай предимно за жени с кучета.
Може да се пробваш при такива без домашен любимец, но шанса да удариш на камък е голям.
Да, наясно съм, че едно куче пак е излишен разход като ходенето по барове и заведения, но така поне ще имаш основа за завързване на разговор и няма да е толкова крийпи.

# 303
След последното включване на автора аз пък бих го посъветвала да не бъде така многословен. В противен случай жените, с които иска да се запознава, лесно биха могли да го сметнат за досаден. Аз се изморих, докато го изчета.

# 304
Знаете ли, че във Варна движението(групата или каквото там) I run е създадено приблизително почти  по този начин, от заговаряне в парка. Някой е забелязал, че много хора сутрин бягат в Морската градина и е решил защо да не бягат заедно? Оттам с годините се събират, бягат, организират мероприятия, бягане по различни места, по еко пътеки из страната. Организират благотворителни маратони и тн.Там са създадени и много двойки, които нямаше да ги има ако някой някога не е заговорил някого в парка.

Вероятно разсъждавам старомодно, но за мен, независимо къде, спонтанният  начин на харесване и свързване е много по-ценен, отколкото "записване" някъде по социалните мрежи. Човек може въобще да не е на вълна "търся", но някаква визия отсреща да го накара да трепне, какво лошо има. И не винаги заглеждането е по "красота не земна", а нещо приятно намираш в отсрещния. Разбира се, става въпрос предимно за млади хора, за първоначални срещи, но пък и за по-различна възраст, защо не(с единствения проблем, че колкото е по-голяма възрастта, се предполага налична обвързаност). Естествено, предполага се възпитание и зачитане на избора на другия.

На бар, на дискотека, не всеки ходи, дори има млади хора, които никак не харесват тези места. Аз последно ходих преди две години с колеги след един служебен банкет, ами то своя глас не си чуваш какво запознанство.

В много училища, а още повече - университети има почти изцяло женски и мъжки специалности, там също трудна работа.

За мен е странна тази параноя, може би светът се е изменил, но в моята младост на такива случки дори нищо да не излезе, гледахме с веселба.

# 305
Младите всъщност може да са отворени към такива запознанства. Мисля, че повечето тук пишем от позицията на имащи някакъв (включително и негативен) опит. Все пак не сме на 20-25 (поне мнозинството от нас, доколкото ми е известно), та да подхождаме "смело и безотговорно".
Разбира се, има го и това, че времената са се променили. Хората вероятно повече държат на личното си пространство и повече го пазят. Някои неща сега се считат за неприемливи в общуването, а преди не е било така.

# 306
Екстровертните личности предпочитат контакт на живо, очи в очи и имат снизходително виждане за запознанства в социални мрежи и сайтове. За интровертите е точно обратното. Свободата да си събереш спокойно мислите и да се изразиш писмено компенсира липсата на артистичност, с която да впечатлиш от раз наживо. За всяка жаба си има гьол и няма как нещо толкова индивидуално да му намерим общ знаменател чрез анкета.

# 307
Пак да кажа - правете разлика между хора с общи занимания, хобита, които чат-пат общуват на обща тема, и налудничави типчета, които обикалят парковете с цел да заговарят МОМИЧЕТА, понеже смятат, че Хартата за правата на човека на ООН им гарантира това право.

# 308
  • София
Като цяло не опира въпроса до нужда, а до свобода на избор. Аз го намирам като най-нормален човешки контакт. Вървиш си навън и виждаш момиче което ти грабва окото, набираш смелост и иницираш контакт. На ответната страна би ѝ отнело секунда - две да ти каже простото "Не" и ти да кимнеш и да пожелаеш хубав ден. Разбира се, отговорността да не изглеждаш като особняк си е изцяло твоя като мъж. Все пак шансовете ти за успешно запознанство си зависят от какъв ти е външния вид като мъж, начина на общуване, преценката дали е удачно въобще да започнеш каквото и да било като контакт и куп други неща.

Ти тази свобода я имаш. А дали на отсрещната страна ще й хареса, е строго индивидуално. Както виждаш, мненията покриват и двете крайности. Ако просто си си харесал някоя, пробваш и разбираш. Ако редовно си "харесваш" жени в парка, значи искаш да пробваш да си търсиш жена по този начин, което вече е съвсем друго нещо.

Иначе Филомена, на мен признавам си ми идва прекалено това хората да не смеят да заговорят някой извън "определените места". И без това много хора доста са се спекли в общуването покрай изместването на социума онлайн, остава и да ги нахокаме, че искат да завържат разговор на живо. Да, разбирам те, и на мен са ми били досадни и навлизащи в пространството такива заговарянки, но ги намирам за напълно човешки.

Не можем да искаме мъжете да са инициатививни, но да ги санкционираме за всякакви опити да завържат контакт. А и на теб ти е неприятно, но може ми друга жена се надява някой да я заговори. Тук подкрепям и мнението на Вяско за разликата между интроверти и екстроверти. За вторите е удоволствие да се заговарят. Аз така се запознах с един от най-добрите си приятели, и добре че е той, че аз като интроверт, хич няма да тръгна да заговарям хората Joy

За мен нормалната граница е да се спира след отказ (и да се избягва контакт с жени, които видимо са вдигнали "бариерите"), а не да се трепери да се заговори някой извън "точно обособените за целта места".

# 309
  • София
Още един глас за "вземи си куче".

# 310
Да има с кой да си говориш.

# 311
нещо като подписка от жени, които искат да бъдат закачани. И Катрин Деньов беше всред тях... проблемът беше, че всички подписали бяха около нейната възраст. Joy
Ама то и тука е нещо такова Joy иначе апели за нормална комуникация, мяу-бау, от хора, които не спират в другите теми да говорят за флиртове с всичко, дето мърда. Разбираемо е, че ще настояват за ‘нормална’ комуникация, нали иначе ще останат без внимание.

Последна редакция: пт, 17 окт 2025, 14:27 от Нарцùса

# 312
Още един глас за "вземи си куче".
Грешка. Всеки знае, че свободните жени отглеждат котки, а младите свободни жени нищо не отглеждат, активният живот е по-лесен без ангажименти.

Разбира се, има го и това, че времената са се променили. Хората вероятно повече държат на личното си пространство и повече го пазят. Някои неща сега се считат за неприемливи в общуването, а преди не е било така.
Променили са се, едно време нормално беше и комплименти да правят мъжете, сега доколкото чувам, се счита едва ли не за престъпление. По-на запад от нас де, дано не прихванем и тази лудост.

# 313
  • София
Всеки ден гледам млади жени с кучета, минават покрай мен, на път за магазина за домашни любимци.

# 314
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт