Запознанство с непознат

• 22 764
  • 732
  •   1
Отговори
# 285
Аз никога не съм бил от типа мъже които да си търсят жена за една нощ. Даже не бих търсил жена с такава цел като цяло, дори и да е за "няколко нощи". Винаги главната цел е да опозная човека, да има сладката дума между нас, да може с часове да си говорим и да не е скучно на нито една от страните. Физическото си е изживяване, да, но при мен лично не е от толкова значение, колкото е самата връзка между характери, интереси, морали, ценности, цели в живота, хумор и т.н. И никога не съм разбирал защо е толкова високо ценено от другите мъже.

Но е ясно, че една жена би си помислила че това е главната цел на мъжа при едно такова спонтанно улично запознаване. Но това е вярно при всяко едно запознаване, независимо къде/как/защо. Така че, по темата не съм го споменал това, защото няма как и да знае една жена какво е в главата на един мъж, когато дойде да я заговори в парка. За това и съм описал че мъжът е приветлив на вид, дори и жената би го намерила за симпатичен. Неща, които са ясни при първи разговор. И също може да се предположи, че първия разговор, независимо колко е отнел, е минал сравнително добре. Това е нещо което не съм го споменал първоначално.

# 286
  • София
Авторе, а защо му е нужно на такъв мъж да заговаря в парка?

Аз не мисля, че Бънди е беден.
Гъбарка ни тук.
А вие се хващате.
Само се смея аз.

Мен не ме интересува дали е беден. Неприятен ми е начинът му на мислене. Няма да го харесвам, ако ще да е милиардер. Но разбирам, че на него му харесва вниманието тук.

# 287
Добре си се закачате вие по някакъв ваш си начин, но на мен прочитането на тази тема ми изигра лоша шега днес. Чакам аз в лидл да извадят преоценените стоки, и усещам, че ме стрелкат с поглед. Сигурно някой преценява конкуренцията, дали ще успее да ги изпревари и да отмъкне всичката неизкупена от преди месец шунка, си казвам. Да, ама не, усещането става все по-натрапчиво. Леко обръщам глава - ами…гледат ме, бе, вторачено при това. И в следващия момент погледът се разлива в идиотска усмивка, и чувам “ехххх, удоволствие е да те видя!”. Пребледнях, и инстинктивно стиснах чадъра в ръката си, подготвяйки го за самоотбрана. Но…фалшива тревога - човекът бил кривоглед, и видял своя съученичка, намираща се на метър от мен. Отдъхнах си! Да, ама буквално секунда по-късно някой ме хваща за рамото. И, както съм с подготвен за бой чадър - обръщам се, и прассссссс! В следващия момент бях на земята с белезници. А то какво се оказва - охраната ме вижда как пребледнявам, и ми се притичва на помощ. Та ей ме на, сега, в ареста за нападение. Заклевам се, утре сутрин, ако някой донесе кафе тук - със или без здравей - ще приема кафето. С радост, и без агресия Head Band

# 288
Няма начин да не е измекяр и луд - ама как така.
🤣
Кой Зукърбърг се жени за грозна жена или заговаря такава - омг

# 289
  • Далечният изток
Не си в ареста.
Там прибират телефоните. В килия с телефон - не.

Кой да е луд, Бънди ли? Не е луд. Просто е женомразец. От най-висока класа.

# 290
  • France
А, де? Как въобще ти хрумва? Някаква върви и дай да се запознаем. Това го правят децата на 5-6 години. Нямаш ли среда, не ходиш ли на заведения, спорт, изложби... в операта дори можеш да се проявиш през антракта. Ама в парка?
Съжалявам, но за мен това не е нормален начин на мислене и издава някаква инфантилност, която ме губи веднага. Да дам примера с онзи със зодиите, почти не бях го забелязала, младо момче, костюмарче, около 30-35. Като 70% от мъжете в тази линия и в този часов диапазон. Но като ме заговори и пролича, че е стрейндж. Възрастната жена до него много учудено го изгледа, а мацката до мен направо стана и отиде при правостоящите. Аз в един момент просто си сложих отново слушалките. В какъв момент решаваш, че можеш да заговориш човек, който явно няма желание? Защо? Не се ли усещаш, че ответната страна няма причина за да ти задели от времето си? Прави като всички: запиши се в сайт

Последна редакция: чт, 16 окт 2025, 22:50 от Philomena

# 291
Заявих правото си на телефонно обаждане. И ме паркираха пред нещо, за което си трябваше фантазия голяма, за да разбера, че е телефон. Поисках мелио, пароструйка, водоструйка и бутилка джин(за да събера смелост да го почистя това нещо, че да мога се обадя). Джин извадиха много, препарати - никакви. Та накрая ми дадоха моя си телефон и ме върнаха обратно в килията.

# 292
# 293
А, де? Как въобще ти хрумва? Някаква върви и дай да се запознаем. Това го правят децата на 5-6 години. Нямаш ли среда, не ходиш ли на заведения, спорт, изложби... в операта дори можеш да се проявиш през антракта. Ама в парка?
Съжалявам, но за мен това не е нормален начин на мислене и издава някаква инфантилност, която ме губи веднага. Да дам примера с онзи със зодиите, почти не бях го забелязала, младо момче костюмарче около 30-35. Като 70% от мъжете в тази линия и в този часов диапазон. Но като ме заговори и пролича, че е снрейндж. Възрастната жена до него много учудено го изгледа, а мацката до мен направо стана и отиде при правостоящите. Аз в един момент просто си сложих отново слушалките. В какъв момент решаваш, че можеш да заговориш човек, който явно няма желание? Защо? Не се ли усещаш, че ответната страна няма причина за да ти задели от времето си? Прави като всички: запиши се в сайт

Като цяло не опира въпроса до нужда, а до свобода на избор. Аз го намирам като най-нормален човешки контакт. Вървиш си навън и виждаш момиче което ти грабва окото, набираш смелост и иницираш контакт. На ответната страна би ѝ отнело секунда - две да ти каже простото "Не" и ти да кимнеш и да пожелаеш хубав ден. Разбира се, отговорността да не изглеждаш като особняк си е изцяло твоя като мъж. Все пак шансовете ти за успешно запознанство си зависят от какъв ти е външния вид като мъж, начина на общуване, преценката дали е удачно въобще да започнеш каквото и да било като контакт и куп други неща.

Цялата цел на анкетата и тази тема като цяло, е да се разбере дали все още е социално приемливо да се прави този тип запознанство от мнозинството жени и изглежда че е, ако съдим по резултатите. Разбира се, това е далеч от това да питаме цялата държава или нещо такова, но все пак дава някаква представа.

За мен лично, ако се отнеме това като възможност законово, ще е една стъпка към по-студеното и дистопично бъдеще, което аз лично не искам да видя. Бих желал хората да продължат да имат правото да си говорят свободно на улицата, без страха, едната страна да обвини другата във "флирт" и да има законови последици.

С това трябва да кажа, че съм напълно против мъжете, които биха застрашили жена в подобна ситуация. Примерно пияници и нестабилни мъже и момчета, както и хора от други култури, където нямат правилни обноски към жените, против съм тях. И не мисля че трябва да сме окей с тях и да ги приемаме като част от обществото, но това си е изцяло друга тема. Тази тема подчертавам че става въпрос за приветлив, симпатичен и психически стабилен мъж, без задни мисли.

# 294
Точно така.
Тънката граница на нормалното човешко общуване.
Тъжно е, че толкова хора се плашат.
И са ок с фейк общуването в интернет и преднамереното в барове.
За мен пък е гнусно да ме свалят мъже по барове, но не съдя никого, че го приема за ок.

# 295
  • France
Като цяло не опира въпроса до нужда, а до свобода на избор. Аз го намирам като най-нормален човешки контакт. Вървиш си навън и виждаш момиче което ти грабва окото, набираш смелост и иницираш контакт.
А за свободата на жената да не бъде закачана?
Защо си мислиш, че като харесаш външността на някой и това ти дава право да го заговориш?
Цитат
На ответната страна би ѝ отнело секунда - две да ти каже простото "Не" и ти да кимнеш и да пожелаеш хубав ден.
Това ми напомня на мъжкото "какво толкова, натиска се едно копче и пералнята пере". Че и хубав ден да ти пожелава. Rolling Eyes
Ако всички са като теб (слава Богу не са) представи си колко не-та трябва да бъдат изречени. Не ти ли хрумва, че в един момент писва?
Цитат
Разбира се, отговорността да не изглеждаш като особняк си е изцяло твоя като мъж.
Все тази ако питаш мен. И добре да изглеждаш, като реагираш като особняк си аут.
Цитат
Цялата цел на анкетата и тази тема като цяло, е да се разбере дали все още е социално приемливо да се прави този тип запознанство от мнозинството жени и изглежда че е, ако съдим по резултатите. Разбира се, това е далеч от това да питаме цялата държава или нещо такова, но все пак дава някаква представа.
Както западна Европа се движи 10ина години след САЩ, така и България се движи 10ина години след западна Европа. И като сложиш и средната възраст на казалите "да" и имаш отговора.
Когато се вихреше me too във Франция, излезе нещо като подписка от жени, които искат да бъдат закачани. И Катрин Деньов беше всред тях... проблемът беше, че всички подписали бяха около нейната възраст. Joy кураж на дядовците, които все още искат да ги закачат.
Цитат
За мен лично, ако се отнеме това като възможност законово, ще е една стъпка към по-студеното и дистопично бъдеще, което аз лично не искам да видя. Бих желал хората да продължат да имат правото да си говорят свободно на улицата, без страха, едната страна да обвини другата във "флирт" и да има законови последици.
Преди да спасяваш света, спаси себе си. Порасни като за начало. Simple Smile
Цитат
Тази тема подчертавам че става въпрос за приветлив, симпатичен и психически стабилен мъж, без задни мисли.
Пак ще го кажа като жена, на която като цяло ù се летят приветливи и симпатични (колко психично стабилни вече не знам, никога не се запознавам до такава степен с тях) уморява, пречи, досажда... има си места за тези работи, а и дори и там първо се разменят погледи, усмивки... а не да тичаш след някоя и да ù предлагаш да се запознаете. Да ти издам нещо - всички използвате едни и същи реплики и имате едно и също държание. И като жена се чувствам като на конвейер. А както се написа по-назад : всяка от нас си мечтае да е еднинствената и неповторима.

# 296
  • Далечният изток
Законово?! Защо се споменават закони пък сега? Някой иска със закон да забрани запознанствата между мъже и жени и ти си против, или какво?
И друго ми направи впечатление. Ти си мъж, а заговаряш момичета в парка? Ами естествено, че ще чуеш НЕ, ако въобще не избяга веднага.

# 297
Хора, айде успокойте се.
Аз ходя всеки ден по 2 часа в парка. Правя си кардиото така.
Ако всеки ден се обаждам на 112 за всеки, който ми е казал здрасти, досега да са прибрали поне 500 човека, че са ме заговорили.
Нито ме е изнасили някой досега, нито е искал евтин секс.
Някои ги поглеждаш и нищо не казваш, други ги подминаваш, трети им се смееш, четвърти може и да завържете 2 думи.
После се прибираш. И дотам.
Какъв ви е проблема?

# 298
Тук не става дума да се вика полиция за всеки, който ти е казал "здрасти".
Проблема е, че не малка част от тия "симпатяги" не разбират значението на думата "не" - стават досадни и дори агресивни.
И ти какво точно трябва да направиш като жена?
Ти ако искаш стой и му се усмихвай насреща - аз ще съм извикала полиция.

# 299
А за свободата на жената да не бъде закачана?
Защо си мислиш, че като харесаш външността на някой и това ти дава право да го заговориш?
Аз не го гледам като "свободата на мъжа" или "свободата на жената". И двата пола си имат правото да започнат разговор с другия пол и двата пола имат правото да го прекратят този разговор. Аз не дискриминирам. Статистически мъжът е този който в повечето случаи започва този сценарии, но това си е така от край време, навсякъде, във всяка обстановка. Мисля, че трябва да запазим правото като общество да можем да комуникираме един с друг в парка, на улицата, в магазина, във входа, онлайн и т.н. Да ти имам дистопията ако нямаш правото да комуникираш с други хора с цел запознанство.

Цитат
Това ми напомня на мъжкото "какво толкова, натиска се едно копче и пералнята пере". Че и хубав ден да ти пожелава. Rolling Eyes
Ако всички са като теб (слава Богу не са) представи си колко не-та трябва да бъдат изречени. Не ти ли хрумва, че в един момент писва?
Аз лично не съм и веднъж започвал запознанство в парка или на улицата или като цяло в подобна ситуация, каквато е описана в темата. Но вече като знам че е по-приемливо, благодарение на резултатите от анкетата, бих се опитал. И статистически то би се получило, явно. Явно не са достатъчно "не-та" че да убедят масово жените че не е приемливо поведение. Все пак в България си е напълно легално мъж да се запознае с жена на публично място и нито веднъж не съм чул жена да казва "Божеее, колко не-та казах днес...". Просто не ми звучи на реалистичен проблем, който масово жените да се оплакват от него, при положение че ДО СЕГА си е било легално това поведение.

Цитат
Както западна Европа се движи 10ина години след САЩ, така и България се движи 10ина години след западна Европа. И като сложиш и средната възраст на казалите "да" и имаш отговора.
Когато се вихреше me too във Франция, излезе нещо като подписка от жени, които искат да бъдат закачани. И Катрин Деньов беше всред тях... проблемът беше, че всички подписали бяха около нейната възраст. Joy кураж на дядовците, които все още искат да ги закачат.
Мисля че това правило вече не важи толкова, колкото преди 10 - 20 години. Изглежда че Източна Европа хич не подкрепя Западна Европа и то с причини. То си личи и по гласуване и по протести и всичко. Даже се надявам България да не стане Западно подобие. Нека си останем различни от тях и да си запазим българската култура. Имаме куп проблеми, социални, икономически, демографски и т.н. Но в момента, предпочитам България от всяка една държава в Западна Европа. Но това вече си е политика и не влиза в темата.

Цитат
Преди да спасяваш света, спаси себе си. Порасни като за начало. Simple Smile
Това е много добър съвет и е напълно правилен. Преди да спаси света човек, трябва да спаси себе си. Старая се с всеки изминал ден да надграждам върху себе си и смятам че всички трябва да сме така, да се стараем да сме по-добри от вчерашното ни "аз".

Цитат
Пак ще го кажа като жена, на която като цяло ù се летят приветливи и симпатични (колко психично стабилни вече не знам, никога не се запознавам до такава степен с тях) уморява, пречи, досажда... има си места за тези работи, а и дори и там първо се разменят погледи, усмивки... а не да тичаш след някоя и да ù предлагаш да се запознаете. Да ти издам нещо - всички използвате едни и същи реплики и имате едно и също държание. И като жена се чувствам като на конвейер. А както се написа по-назад : всяка от нас си мечтае да е еднинствената и неповторима.
Това е абсолютно вярно и съм съгласен. Никога не съм казал че трябва да е ЛЕСНО спечелването на вниманието на една жена. Играеш по правилата, едно от тях е "Не" и трябва да се оттеглиш като мъж. И като мъж, трябва постоянно да градиш върху себе си, че да успееш в днешни обстоятелства да спечелиш вниманието на една жена. Ако всички използват едни и същи реплики и държание, то е защото работи. Ако спре да работи, ще спрат и мъжете да ги използват масово. Честно казано си нямам и на идея как стоят нещата, далеч съм от Джоуи Трибияни от Приятели. Но съм напълно окей с факта, че не на всеки ще му се харесам, това си е изключително нормален и приемлив факт. Единствена и неповторима не се става на ден първи, а след време опознаване. А темата е главно за ден първи от опознаването, началото.

Споменах законово заради нещо което беше казано преди няколко страници:
Всъщност можем. Дори има държави (включително и Франция), където това е забранено със закон. Става въпрос за възпитание, което се наслагва. Само преди 30 години мн неща са били ок, които сега минават за крийпи. И слава Богу

Цитат
И друго ми направи впечатление. Ти си мъж, а заговаряш момичета в парка? Ами естествено, че ще чуеш НЕ, ако въобще не избяга веднага.
Разбира се! Но ще се чуе и "ДА" понякога, нали? Статистически е така. Всичко зависи от мен. Бездомния ще има 0.00001% шанс да чуе ДА. Брад Пит на младини ще има 70% да чуе ДА. Разбира се, под "ДА" имам в предвид, че съответния човек би искал да се запознае с него и т.н. Моите шансове ги слагам между 1% и 70%, TBD.

Общи условия

Активация на акаунт