Дългото чакане след трансфер - тема 120

• 22 056
  • 560
  •   1
Отговори
# 450
Като още куп изследвания докторите някак все ги пропускат. Хубаво е в началото да пуснете прогестерон въпреки доктора да не ви е казал. Моя в началото беше супер и след това не съм го мерила. Около 12-13 седмица имах зацапване, Аг ми изписа но шпа 3х2, магнерот 3х1 и дуфастон (което е прогестерон, но на таблетки) 2х1. Успоредно съм на аспирин 150 мг вечер и клексан сутрин. Попитах в спешното има ли нужда да спра клексана за няколко дни и дежурната ми каза, че по-опасно е да спирам клексана от колкото да изчакам да видя как ще се развие зацапването. Разбира се всяко кървене е само за себе си, но в ранните дни след + тест вижте и прогестерона за ваше спокойствие.
Не съм, доктора нищо не ми каза. Аз слагам пролутекс и циклогест.

# 451
  • София
Нуждата от клексан и аспирин доказана ли е или е само профилактичен приемът?
Питам конкретно, защото наскоро разбрах, че моята братовчедка не е успявала да задържи бременностите си 13 г., заради профилактичен прием.
Понеже тя принципно кърви при бременност, но с кръворазреждащите кървенето се превръщаше в няколкодневни кръвоизливи и не успяваше да прескочи 7 г.с.
Сега не приема нищо за разреждане и пак прокървява за кратко и спира до час, а бебчето расте и се развива прекрасно, а тя е в 4 месец.
Даже не знаех, че може да пречи, понеже самата аз слагах при бременностите ми фраксипарин, но аз не съм кървяла никога.

Последна редакция: сб, 13 дек 2025, 11:55 от Fever Ray

# 452
При мен е необходимост. С комбинация от нискорискови мутации налагащи използването на клексан до края на бременността. Акарда (аспирина) го включихме в 13 г.с след БХС, където излезе повишен риск от преекламсия преди 37 г.с със стойности 1 на 34. По принцип не исках да ги приемам и двете точно от страха да не прокървя по-сериозно, но след консултация с 2 АГ и хематолог го започнах.
Питам конкретно, защото наскоро разбрах, че моята братовчедка не е успявала да задържи бременностите си 13 г., заради профилактичен прием.
Понеже тя принципно кърви при бременност, но с кръворазреждащите кървенето се превръщаше в няколкодневни кръвоизливи и не успяваше да прескочи 7 г.с.
Сега не приема нищо за разреждане и пак прокървява за кратко и спира до час, а бебчето расте и се развива прекрасно, а тя е в 4 месец.
Даже не знаех, че може да пречи, понеже самата аз слагах при бременностите ми фраксипарин, но аз не съм кървяла никога.

# 453

# 454
Здравейте!
Някоя от Вас имала ли случай с нисък ЧХГ 4.2 и след това бременност? Става въпрос след трансфер на 12 ден?

# 455
Толкова нисък резултат на ден 12 на 5-дневен, че дори и 3-дневен няма да доведе до бременност. Може да е имало кратка имплантация и сега да пада, може и да не е имало.

# 456
Няма как да се случи бременност за съжаление. Както Semirra е писала - възможно е да е имало кратка имплантация, но вече пада. Съжалявам.

# 457
Здравейте,изпуснала съм циклогест вчера сутрин и днес сутринта имах леко бежово зацапване.Стана ми много мъчно и не спирам да се обвинявам,та дали ако сложа наобяд днес още 1 глобул ще засиля липсата му от вчера?
Чувствам се ужасно

# 458
Здравейте,изпуснала съм циклогест вчера сутрин и днес сутринта имах леко бежово зацапване.Стана ми много мъчно и не спирам да се обвинявам,та дали ако сложа наобяд днес още 1 глобул ще засиля липсата му от вчера?
Чувствам се ужасно

Според листовката:
"Ако сте пропуснали да използвате Циклогест
Ако сте пропуснали да поставите песар, направете го веднага щом си спомните, освен ако не е настъпило почти времето за следващата доза. Никога не използвайте две дози едновременно. Не забравяйте да използвате останалите дози в точното време."

Разбирам желанието за някакво действие, но предвид колко силен език са използвали, по-добре недейте. Ако имате възмажност пишете на доктора/клиниката за ваше успокоение.
Стискам палци всичко да е наред.

# 459
Да,аз го прочетох,но аз няма да сложа 2 дози,а ще
Добавя 3та между двете

# 460
Само на Циклогест ли сте или имате и инжекция прогестерон ? На кой ден сте след трансфер?

# 461
Днес ми е 9ти ден след ЗЕТ на 2 ембриона
На циклогест,утрогестан,естрофем още
От преди трансфера,след това ги продължавам и добавям -но шпа,вит Д,някакви витамини за бременни,неофилик и натаспин

# 462
5-дневни ли? Пуснете един тест да видите положението и да не го мислите.

# 463
5-дневни ли? Пуснете един тест да видите положението и да не го мислите.
Страх ме е да направя тест преди сряда,когато казаха да пусна.Ако още не е отчело не искам да се отчайвам,а ако е ме е страх да се радвам още.
Като цяло съм супер стабилна и позитивна и предишните два неуспешни опита ги преживях много нормално,но сега понеже се обвинявам ме е страх да проверя по-рано.
Чела съм,че и при други дами е имало зацапване и не винаги означава провал.
Усещането е сякаш ми идва и сложих още един прогестерон.

Последна редакция: нд, 14 дек 2025, 15:39 от DTDT5

# 464
Няма как още да не е отчело на 9ти ден. Ако има бременност, кръвен ще я хване. Но Вие преценете.

Общи условия

Активация на акаунт