Дългото чакане след трансфер - тема 120

• 15 476
  • 432
  •   2
Отговори
# 195
Здравейте ,моля за мнение.На 13-и октомври  беше последния цикъл,на 27-и трансфер на два петдневни замразени ембриона(от 2022).На 9-и ден чхг е 177,на 11-и ден е 570,на 14-и -1581.Вчера бях на преглед при Цветков,видя се плоден сак в матката,каза че всичко е наред засега ,но че е прекалено рано.На снимката от ехографа виждам,че пише  4 -а седмица и 3 дни.При изчисление по трансфер ми дава 5 седмица и 1 ден.Почвам веднага с филмите,че нещо не е наред ...

Не съм правила ПИД.На стимулацията извадихме 10 яйцеклетки ,от които се оплодиха пет,четири бластоциста и едно ,което на пети ден беше в стадий късна морула.Направих свеж трансфер на два ембриона,един бластоцист и изостоващото ембрионче.Лека бременност и здравородено дете през май 2023.Юни тази година направих трансфер ,който завърши със спонтанен аборт.Спря развитие,според доктора заради хромозомна аномалия.Какъв ли е шанса да има още едно балансирано?

# 196
Avi, съжелявам за неуспеха. Бих препоръчала да смъкнете TSH под 2 преди следващия опит .

# 197
Благодаря🍀То беше под две, но явно се вдига с всички лекарства, които се взимат и трябва по-стриктно наблюдение и контрол на хормона по време на процеса. Аз, лично, ще го имам предвид, защото се неглижира малко от лекарите, струва ми се. Не знам и прогестерона как е бил само с 3х2 утрогестан. Може да е трябвало повече или инжекционно, но и него не изследвахме след пункцията. Въпреки че 50 nmol/l май е ок. Много въпросителни са, а резултатът един…

Последна редакция: пт, 14 ное 2025, 17:56 от Avi_

# 198
Artiola, отиди другата седмица, отново на преглед, може и при друг АГ. По принцип една седмица се наваксва, притеснително е, ако стане повече дни разликата. Възможно е също да не са измерили правилно.

# 199
Аритола, днес се водиш по ПРМ в 4+4, съвсем точно си е. Не смятай по трансфер, а по цикъл. Смяташ от 13.10, това е. Даже трансфера на 27.10 си ти е бил точно на датата на овулация. Даже доста рано е хванал сак, то обикновено след 5 г.с. се вижда, но зависи от ехографа.

П.С. шанс за балансиран винаги има, направи си пренатален в 10-11 г.с.

# 200
Аритола, днес се водиш по ПРМ в 4+4, съвсем точно си е. Не смятай по трансфер, а по цикъл. Смяташ от 13.10, това е. Даже трансфера на 27.10 си ти е бил точно на датата на овулация. Даже доста рано е хванал сак, то обикновено след 5 г.с. се вижда, но зависи от ехографа.

П.С. шанс за балансиран винаги има, направи си пренатален в 10-11 г.с.

Ох,дано да стигна до пренатален Simple Smile)).Благодаря за отговора,една идея по-спокойно ми е .

П.п.Премести се в Адела,досега ме е гледал в Надежда и Вита.Адела ги бие по ехографи хахаха.

# 201
Не съм съгласна с вас да се гледа последна менструация предвид ясна дата на трансфер. При мен по ПРМ ми дадоха термин 7 май, а с датата на трансфера 12 май. Относно TSH на другата участничка в чата, не се вглъбявайте непременно че това 2,53 е виновно. На своя глава изследвах ТСХ 5 дни преди трансфера и също беше 2,5. Започнах с прием на еутирокс, който няма как да смъкне за 4 дни ТСХ-то. Сега го следя всеки месец и сменихме еутирокса с аку-тирокс. Не унивайте! Това няма да е било вашето ембрионче. Като съвет за напред при възможност да се направи ПИД на ембрионите.

# 202
Така са бебетата при Цветков 😀 - това в кръга на шегата! При мен също се видя сак с жълтъчно мехурче в 4+3 г.с Имай предвид, че няколко дена плюс или минус не са фатални! Пожелавам след две седмици да видите сърдечни пулсации❤ Ако не приемаш Омега3 вземи си- сега е много важно за развитието на нервна система, заедно с фолиева киселина! И се пази много от вируси!

# 203
Аз мисля, че се смята по датата на цикъла.
Предполагам, че се съобразяват с овулацията и е логично, да е по цикъла.
Отделно ми бяха казали, датата на трансфера + 2 седмици назад и получавам началната точка.

# 204
На мен двама лекари от инвитро клиниката ми казаха, че се взема предвид само датата на трансфера и колко дневен е бил ембриона. И понеже следящия ме АГ изчислява от датата на цикъла изрично ми казаха да мисля какво да му казвам и как да го убедя, защото като стане време за раждане да не ми каже преносваш и да се обърка нещо.

# 205
Може да се изчисли и по двата начина. Но в случая на трансфер се изчислява датата на овулацията ( от дата на трансфер се вадят дните на ембриона) и това е трета седмица. Ако се изчислява по дата на ПРМ, седмицата е нулева.
Ако искате да изчислите термин по календарен метод ПРМ + 7 дена, тази дата я връщате три месеца назад - така определят термин на женска консултация.
Тези дати са ориентировъчни, най-точно се определя термин по размери на бебето и други признаци като количество околоплодни течности, има такива софтуери, които изчисляват дата. При мен например по ПРМ термин ми се пада на 15.06.2026г , на последния УЗД според CRL( crown-rump lenght) термин е 10.06.2025г От къде идва разминаването - моята овулация беше на ден 10, не както при повечето жени на 14-15 ден и така ембриона е върнат “календарно” по-рано, съответно развитието му върви с около седмица напред.
Artiola Не се вглъбявай в тези подробности, слушай лекаря какво казва. Важното сега е да чуете сърдечни пулсации - това е признак, че се развива бременността правилно. Лекарите не бързат да изказват окуражителни думи, на мен Цветков до последния преглед ми споменаваше, че е рисково и е прав! Живот и здраве, след девет месеца, в родилна зала, когато го чуеш да плаче тогава риска минава за бременността и почват други рискове … Успех до пухкав финал!

# 206
Не, няма какво. Каза да спирам всичко. Поплакваме си и продължаваме. Някоя от вас, ако има препоръки, ще се радвам. Това е първи трансфер за нас. Правих и хистероскопия за махане на полип. С мъжки фактор сме. Но ползвахме зимот и макс селекция. От 6 яйцеклетки се оплодиха 4.Само едничка изкара до ден 5, но пък уж беше с добро качество. Нещо за ембрионите да изискам ли като становище от клиниката според вас?
И аз стискам палци да има повече добри и никакви лоши новини тук 🍀 Чета темата откакто стартирахме и се възхищавам на силата и куража на всички🫶🏻

Avi, с това ЧХГ не мисля, че е имало каквато и да е имплантация. След отрицателен тест се спират хапчетата, но все пак нека докторът каже.  Някои доктори чакат до 12-ти ден, ама с този резултат и дошъл цикъл не знам дали има какво да се чака. Съжалявам, стискам палци следващия път да е успешен!

Avi, много съжалявам за вашия неуспех. И аз съм с подобни резултати, но от 3 стимулации, и се водя Poor respondent. Тоест яйчниците не отговарят на количеството хормони x 375, примерно при мен очакваха 10, но винаги 5-6 фоликула изкарваха с лошо качество и без имплантация. Смених клиниката и с 4 пъти по малко количество хормони, изкарахме същото количество, но със 100% оплождане, дори и забременях от четвъртия път, за кратко но ми даде надежда, че яйцеклетките ми все още стават. Сега проучвам ин витро на естествен цикъл. Мисълта ми е, че всяка клиника си има нейни начини и могат да бъдат доста различни, и неподходящи за нас, така че задавайте въпроси и си искайте информация.

# 207
Разбира се, че при инвитро се смята по трансфер. За да им излезе сметката за ехографите, в които само ПРМ може да се въведе, дори си измисляш друга дата на цикъла, за да се падне същият термин като изчисления по трансфер. Идеята е, че с трансфер знаеш на колко дни точно е ембрионът, а при естествено се правят груби сметки кога би била овулацията спрямо цикъла, което е много по-неточно. После какво се вижда на ехографа служи за преизчисляване на термина само при естествено зачеване, точно за да поправи грубата сметка по ПРМ. Със сметка по трансфер не се сменя термина, той винаги служи за сравнение как се движи бебето като мерки - напред или назад. Та 5 дни разлика си е някаква разлика в този ранен етап, но с покачващо се ЧХГ звучат добре нещата и най-важното е пулс на следващия преглед. Успех!

По темата с ТСХ, нормално е да скочи с лекарствата, но няма как 2,5 да е било фатално, другаде е разковничето. При бременност за седмица скача с много (от 1,7 на 3,8 в моя случай) и при положително ЧХГ веднага се мери и ТСХ, за да се коригира терапията.

# 208
Последно като ходих на ендокринолог, ми каза, че до 2.5 е в норма, така, че се цели да е под 2.5 , над това за забременяване не се препоръчва. Моето Тсх в този момент беше 4.4., но има време да влезе в релси, препоръча ми след 3 месеца да направя ново изследване. Иска се време да се вкара в норма. А и сезоните също влияят на качването и свалянето на хормона.

Да, гледа се датата на трансфера + 2 седмици добавяш, за да се изчисли възрастта на ембриончето на този етап. Но всичко си зависи от измерването в момента, за това до няколко дена не е проблем. По-нататък ще е напред, назад, точно, ще варира.

# 209
9-ти ден, след трансфер на два 3 дневни ембриона. Знам че е рано, но все пак исках да имам някаква яснота, обадих се в болницата, скараха ми се, че било рано, да не спирам нищо, ама нямаше ли поне малко да се е покачило Чхг. Според мен няма шанс.

Общи условия

Активация на акаунт