Дългото чакане след трансфер - тема 120

• 14 919
  • 423
  •   1
Отговори
# 225
Момичета моето чхг вече 4187 на 20 ден ,но прогестерона е критичен . Пада все повече с всеки изминал ден . В петък беше 31,5 nmol/l и помолих да ми включат още нещо към утрогестана . Добавиха дуфастон сутрин и вечер и утрогестана ми е 3х3 вагинално . Но днес вече е 24nmol/l  Звънях отново в клиниката ,вече видимо изнервени ,ме питат какво ми е искането . Казах ,че иска. Да говоря с доктора ,защото прогестерона продължава да пада . Щели да видят какво могат да направят ,защото доктора бил в график . Аз вече съм много притеснена ,май всичко е обречено . Не е не е наред ,щом прогестерона пада ,нали?

Обяди ми се доктора ,каза че няма място за притеснение и ми изписа пролутекс по 1 на ден ,а ми намали дуфастона на 1

Последна редакция: пн, 17 ное 2025, 21:47 от pattyK

# 226
В коя клиника сте, какви документи очаквате да вземете? Повечето резултати от изследвания и репорти от инвитро си се издават своевременно по време на съответните процедури.

При смяна на клиника принципно дали е неободимо медицинското досие от предходната - епикризи, изследвания, резултати от ембриологична работа... Дали може да си изискаш копие. При прегледи лекарите си вписват размер на лигавица, назначена терапия и т.н.

# 227
Пати, хубаво че те е успокоил докторът и е изписал инжекция, почвай да бодеш и ще го вкараш в граница. Само преглед ще покаже дали всичко е наред, ЧХГ е достатъчно високо за преглед. Ако си се удвоява, си ок до доказване на противното.

Ирен, аз се изнесох от Надежда. Там ми даваха ембрио репорти и всички изследвания излизат онлайн. Амбулаторните листове също, в които пише такива неща, но никой не е задълбавал толкова после като са гледали в новата клиника чак за размер на фоликули и лигавица. Интересуваше ги с какви дози са ме стимулирали и измъкнах някак това инфо с хиляда зора.

Но допълнителни епикризи, които да дадат на тръгване не е имало. Нищо допълнително не са си водили за мен като досие, което да са били склонни да дадат извън споменатото.

# 228
Въобще не ми е спокойно ,за да пада ,значи нещо не е както трябва според мен . Искам някой да ми обясни какви са възможните причини . Може ли без причина да пада ….

Пати, хубаво че те е успокоил докторът и е изписал инжекция, почвай да бодеш и ще го вкараш в граница. Само преглед ще покаже дали всичко е наред, ЧХГ е достатъчно високо за преглед. Ако си се удвоява, си ок до доказване на противното.

Ирен, аз се изнесох от Надежда. Там ми даваха ембрио репорти и всички изследвания излизат онлайн. Амбулаторните листове също, в които пише такива неща, но никой не е задълбавал толкова после като са гледали в новата клиника чак за размер на фоликули и лигавица. Интересуваше ги с какви дози са ме стимулирали и измъкнах някак това инфо с хиляда зора.

Но допълнителни епикризи, които да дадат на тръгване не е имало. Нищо допълнително не са си водили за мен като досие, което да са били склонни да дадат извън споменатото.

# 229
patty, и аз мисля, че няма причина за притеснение. Прогестеронът се мени през деня и често пада въпреки нормална бременност. Лекарите дават Пролутекс просто да стабилизират кръвните стойности. По-важно е в матката да има стабилни нива. Падането на прогестерон НЕ е признак за неизбежен край, ако hCG расте нормално, няма кървене и се добави адекватна поддръжка.

# 230

Да, точно затова си мисля да се информирам на какво имам право, за да не се налага със зор искане на инфо. Аз бях в Инвитро клиника София. Те си имат досие и доктора на консултация влиза с папката. На този етап планирам да се конултирам с д-р Станулов в Доверие и д-р Цветков в Адела и да решим какво и как правим занапред. Ползвах ChatGPT и ще споделя какво се предлага и може да се подаде като официално заявление, ако ще бъде полезно на някой. Аз си го подготвих, ако ще се наложи да си искам инфо, което нямам:

На основание чл.28б. Закона за здравето и правото ми на достъп до собствената ми медицинска документация, моля да ми бъде предоставено пълно копие на цялото ми медицинско досие, свързано с проведеното при Вас лечение по асистирана репродукция (ICSI).
Моля копията да включват, но да не се ограничават до:
1.   Амбулаторни листове и епикризи от всички прегледи и процедури.
2.   Протоколи от стимулацията.
3.   Протокол от пункцията на яйцеклетки.
4.   Пълен ембриологичен протокол, включително:
-   Брой получени яйцеклетки
-   Степен на зрялост
-   Брой инжектирани чрез ICSI
-   Оплождане
-   Развитие по дни
-   Качество и степенуване
5.   Протокол от замразяване.
6.   Протоколи от размразяване и развитие.
7.   Протоколи от трансфери.
8.   Лабораторни изследвания – хормони, кръвни тестове, микробиология, спермограма, сперматозоиди преди ICSI.
9.   Резултати от ултразвукови прегледи.
10.   Резултати от два Era test.
11.   Документи свързани с финансирането по фонд „Асистирана репродукция“.

# 231
patty Прогестерона пада, защото си с блокираща инжекция преди трансфера, т.е твоето тяло не произвежда прогестерон и зависи изцяло от външния, който вкарваш. Възможно е и да имаш някакъв проблем с усвояването, който сега ще се избегне с инжекционния прогестерон. Наистина няма поле за притеснение, щом ЧХГ така нараства. Даже мисля, че може и двете да са се хванали!
Не мина ли на преглед вече? Трябва ясно да се вижда вече в матката и евентуално жълтъчно/и мехурче/та.
Слагай пролутекса сутрин, а вагинално вечер( по-малко ще изтича и повече ще се усвоява)
Скоро ще отмине и ефекта на блокиращата инжекция, а в трети месец се формира плацентата и тя започва да произвежда нужните хормони. Няма ли кръв, прогестерона е достатъчно! Появи ли се, тогава се шашкай!

# 232
Аз слагам овитрел всяка седмица по една инжекция и ако всичко е наред ,ще продължа до 12 г седмица . Да не би да е свързано със ситуацията ?
Иначе в момента съм пред кабинета ,запазих час при друг доктор . Чакам да влезна

patty Прогестерона пада, защото си с блокираща инжекция преди трансфера, т.е твоето тяло не произвежда прогестерон и зависи изцяло от външния, който вкарваш. Възможно е и да имаш някакъв проблем с усвояването, който сега ще се избегне с инжекционния прогестерон. Наистина няма поле за притеснение, щом ЧХГ така нараства. Даже мисля, че може и двете да са се хванали!
Не мина ли на преглед вече? Трябва ясно да се вижда вече в матката и евентуално жълтъчно/и мехурче/та.
Слагай пролутекса сутрин, а вагинално вечер( по-малко ще изтича и повече ще се усвоява)
Скоро ще отмине и ефекта на блокиращата инжекция, а в трети месец се формира плацентата и тя започва да произвежда нужните хормони. Няма ли кръв, прогестерона е достатъчно! Появи ли се, тогава се шашкай!

# 233
pattyK, стискам палци всичко да е наред ❤️🙏

# 234
Здравейте, момичета!
С някои от вас сме се засичали тук, с други не. Пожелавам на всички успех и много положителни тестове Simple Smile
Накратко да споделя за опитите ми тази година:
1ви трансфер - ЧХГ на 7ми ден от ЗЕТ - 5.30. Съответно, пускане на още безброй тестове, докато не стигна до стойност, за да бъде установена бременност и на ултразвук. Завърши с мидсед
2ри трансфер - ЧХГ на 7ми ден - 33.40 - доста по - добър резултат от първият трансфер, за съжаление отново мидсед.
3ти трансфер - ЧХГ на ден 7ми отново - 0.001
4ти трансфер - ЧХГ на 7ми ден (днес 17/11) - 8.69.....
Имах големи надежди, но усещам, че явно ще ми е трети аборт.... Доктора, каза да повторя чак в петък.

Имаме останали 6 снежинки, чудя се какво да правя, как да процедирам в бъдеще.
Според вас има ли смисъл от ЕРА тест, предвид че съм имала имплантация до сега?
Друг вариант е да направим ПИД на ембрионите, въпреки риска от повторно замразяване/размразяване, а и никак няма да е евтино.
Когато миналата година извадихме яйцеклетки и оплодихме, никой не ни беше предложил ПИД преди замразяване. А ние замразихме 12 ембриона, по груби сметки това щяха да са над 10 хил само за ПИД.
Търсих инфо за ПИД на вече замразени ембриони, но информацията в нета е доста оскъдна.
Благодаря, че ме изчетохте

# 235
Пати, в коя г.с. се водиш? Да, прегледа е задължителен, пиши как е минало.

Хубабуба, с толкова аборти ( според мен са биохимични, а не мисед, освен ако не са свършвали по късна г.с.) . Основната причина за многото биохимични и аборти в ранни г.с. е ИМУНОЛОГИЯТА. Задължително преди следващ ЗЕТ се свържи с имунолог и да ти пусне изследвания. За ПИД - до момента имаш 4 ембриона, чисто статистически все някой от тях ще е бил здрав. Забременява се и с лоши ембриони. Но тази кратка имплантация говори точно за лоша имунология. Ако искате пробвайте с 2-3 ембриона да им направят ПИД, но има риск да не оцелеят при повторно размразяване. Не за всички, но има. Тези 12 ембриона с какво качество са, бластоцити ли са? Мъжки, женски фактор? Имате ли кариотип?

# 236
Минах прегледа . Видя се дори жълтъчно мехурче . Докторката каза ,че ембриона се развива перфектно и не може да си обясни какво се случва с прогестерона . Понеже от днес включвам пролутекс ,каза след 3-4 дни да изследвам отново . Видя се и втория ембрион ,но каза че много изостава и няма да го бъде ,което всъщност мен много ме успокои . Та това е …и тя не можа да каже какво се случва с този прогестерон

# 237
Най-вероятно не го усвояваш, само инжекционната форма в този случай помага. Ако решат ще ти увеличат Пролутекса, иначе той е много добър препарат. В коя г.с. си?

# 238
Дано се оправят нещата с пролутекс и да мога да се зарадвам най-накрая . Иначе за седмицата съвсем изключих да питам ,а беше едно от нещата ,но видях на снимката от ехографа пише 5 г.седмица и 2 дни . А не знам как се изчислява ,досега не ми се е налагало .

Най-вероятно не го усвояваш, само инжекционната форма в този случай помага. Ако решат ще ти увеличат Пролутекса, иначе той е много добър препарат. В коя г.с. си?

# 239
Супер, значи е точно както си мислех. Дозата вагинален прогестерон си върши работата. Сега с инжекциите ще се вдигнат и нивата в кръвта. Пожелавам ти лека и спокойна бременност до термин , pattyK.

Общи условия

Активация на акаунт