Дългото чакане след трансфер - тема 120

• 14 901
  • 423
  •   2
Отговори
# 240
patty Флуктуирането на прогестерона вероятно е заради ембриончето, което изостава. Съжалявам за него, но в този случай може би помага на другото ембрионче. Тихичко честито и дано всичко си върви по вода! Имай предвид, че може и леко да прокървиш, заради малкото ембрионче. Щом се е видяло жълтъчно мехурче, значи бременността се развива правилно. Кога ти беше ПРМ и кога трансфера?

# 241
Благодаря ви 🩷 Дано всички имаме поводи за радост !
 Последна менструация 11.10 ,трансфер 28.10

# 242
Пати, в коя г.с. се водиш? Да, прегледа е задължителен, пиши как е минало.

Хубабуба, с толкова аборти ( според мен са биохимични, а не мисед, освен ако не са свършвали по късна г.с.) . Основната причина за многото биохимични и аборти в ранни г.с. е ИМУНОЛОГИЯТА. Задължително преди следващ ЗЕТ се свържи с имунолог и да ти пусне изследвания. За ПИД - до момента имаш 4 ембриона, чисто статистически все някой от тях ще е бил здрав. Забременява се и с лоши ембриони. Но тази кратка имплантация говори точно за лоша имунология. Ако искате пробвайте с 2-3 ембриона да им направят ПИД, но има риск да не оцелеят при повторно размразяване. Не за всички, но има. Тези 12 ембриона с какво качество са, бластоцити ли са? Мъжки, женски фактор? Имате ли кариотип?
И в двата случая се видя плоден сак отговарящ на 5г.с, просто не се разви по - нататък. Нито жълтъчно тяло, нито нищо.
Гинеколога тогава каза мидсед.
В клиниката, която съм по принцип ми взимат имунология, ако предходната е изтекла. Това ли е за което говориш?
Кариотип не сме пускали, по преценка на лекаря.
С мъжки фактор сме , въпреки това по Крюгер сме над 4% , което е обнадеждаващо.
7 5 дневни бластоцити + 5 шестдневни. Нямам грейд А, всички са B , C и BC.

# 243
HubabubaA, ДНК фрагментация правена ли е?

# 244
Salsera май бъркам Имунологията с Микробиологията

# 245
patty Календарно си 5+1, което си отговаря и на измереното по УЗД. Датата на ПРМ се води в нулева седмица, следващата е първа и т.н
hubabuba Става въпрос за консулт с лекар имунолог дали си имала. Тази имунология, която ти си мислиш има отношение към прекарани полово-предавани инфекции и изградени антитела, няма общо.
Средата в матката е богата на имунни клетки, понякога те си нарушават физологичното съотношение и атакуват ембриона, което води до аборт в ранен срок. Запиши си час при имунолог, повечето момичета сме ходили при проф. Михайлова, тя назначава специфични изследвания и след това изготвя схема на лечение. В приложението на Надежда можеш да запишеш час

# 246
Bubolina
Не  - не съм посещавала имунолог до сега.
Изследвах НК клетки - в норма са.
Щом е толкова важно, ще трябва да отметна и това, но ми се ще поне имунолога да е в града, който се намираме.
И без това адски много ни дойде пътуването до София тази година, за прегледи, трансфери и пр. Simple Smile
Казах си, че ще си почина след 4тият трансфер, но ако мога до следващият да направя допълнителни изследвания във Варна , би било само плюс.

# 247
Имунология имам предвид НК клетки, Treg, ANA screening, KIR профил. Задължително си ги пусни преди следващ ЗЕТ. Също така, СС и ВС се водят лошо качество ембриони, макар че без ПИД не може да се каже здрави ли са или не.

# 248
Михайлова до скоро правеше он-лайн консултации, но откакто се премести в Надежда спря. Д-р Цветелина Великова също е добър избор и мисля прави онлайн консултации. Не са само НК клетки, има и други популации клетки на имунитета, АНА профил също е важен.
Другото е мъжкия фактор и как са оплодили Я. Дори и генетично негодни ембриони се имплантират и достигат по-голям срок на бременност.
Третото са хормоните - проследявала ли си прогестерон, в добри нива ли е при успешна имплантация?

Bubolina
Щом е толкова важно, ще трябва да отметна и това, но ми се ще поне имунолога да е в града, който се намираме.
И без това адски много ни дойде пътуването до София тази година, за прегледи, трансфери и пр. Simple Smile
Казах си, че ще си почина след 4тият трансфер, но ако мога до следващият да направя допълнителни изследвания във Варна , би било само плюс.

# 249
Можете да направите онлайн консултация с д-р Цветелина Великова. Тя също е спрягано име в репродуктивната имунология. Аз правих с нея консултации през Healee, тъй като нямаше свободни часове за Михайлова тогава.
Bubolina

# 250
Буболина винаги пускам и прогестерон, за евентуална корекция, ако се наложи.
Била съм повечето пъти на долна граница.
Ето, днес резултата е 9, съответно добавих и инжекция пролутекс, а от утре минавам на 3х3 утрогестан, а до момента бях 4х2.
Не знам въобще какъв е смисъла да продължавам до петък, но ще се доверя отново на лекуващият ми лекар, току виж съм изключение ( силно се съмнявам Simple Smile).
В заключение, ако правилно съм разбрала, нещата, които не сме  направили, за да покрия и изключа евентуални пречки са:
Кариотип
днк фрагментация ( ще проверя първо с клиниката пускахме ли такова)
Имунология
ЕРА тест - не знам, има ли смисъл да го правя въобще
ПИД на ембриони (не изключвам да се случи на следваща стимулация, колкото и в началото  да не вярвах, че мога да мина през всичко отначало)
Ще се радвам, ако някой добави нещо и благодаря за съветите на включващите се

# 251
  • Sofia
HubabubaAa, да ако не си пускала имунология - ANA, NK клетки, Treg, Th17 не е лошо да ги направиш. Не знам къде си, но не е лошо да направиш и биопсии, ако се предлагат. (Микробиологична, имунологична).

# 252
HubabubaAa, ЕРА тест няма смисъл, макар че в Св. Лазар предлагат пакет от ERA EMMA ALICE тестове за 2к, а иначе само ерата е толкова в Геника.
Трябва да се подготвяш все едно за ЗЕТ - с всички естрофеми и други неща, които ще пиеш и при истински ЗЕТ.
Но щом имате имплантация няма смисъл от ЕРА, по скоро ЕММА и ALICE

# 253
HubabubaAa, да ако не си пускала имунология - ANA, NK клетки, Treg, Th17 не е лошо да ги направиш. Не знам къде си, но не е лошо да направиш и биопсии, ако се предлагат. (Микробиологична, имунологична).
Това не са ли именно ЕММА и ALICE тестове?

# 254
  • Sofia
Нямам представа аз, знам ги като имунологична и микробиологична биопсия.

Общи условия

Активация на акаунт