Дългото чакане след трансфер - тема 120

• 14 903
  • 423
  •   2
Отговори
# 255
Привет от мен. Тъй като се включих в темата, имам желание и да ви споделя консултацията ми след неуспешни 3 трансфера. Според доктора проблемът е в ембрионите и като следваща стъпка се предлага генетичен тест още преди замразяване. Само че това е нещо, което аз попитах дали няма да се направи още в етапа, когато ме информираха как се развиват до бластоцист и каква е класификацията (предвид мъжкия фактор). Категорично казаха не, няма нужда при АА. Ще направиш генетичен тест при бременност. Изгубихме време, надежди и пари една година...
Доколкото се информирам генетични тестове могат да се направят и на база кръвни изследвания, което да даде насока, ако има или няма отклонения, какъв да бъде точно генетичния тест на етап ембриони (ние нямаме повече, т.е всичко отначало)...Предстоят ни консултации с двама други лекари, имунолог и пак уролог. Силно се надявям на повече успех и да сбъднем мечтата на нашия син за сестричка Simple Smile

# 256
Говорите за ПИД? Има разлика между ПИД на ембриони и генетични тестове на двойката - кариотип. Да ПИД е силно препоръчителен при неуспешни трансфери.

# 257
Момичета, аз едно тихичко хоп тук с това скромно ЧХГ на ден 5 след трансфера.(121 часа по-точно). Не знам да се радвам ли или не, но след два трансфера без имплантация това е най-далечната точка при инвитрото ни до сега 🙏
Утре ще пусна отново, молим се за удвояване 🙏 Не губете вяра, чудеса се случват 🙏❤️ Дано това да е нашето чудо 🙏

# 258
  • Sofia
Мони, браво! Много тихичко честито! 5 дена след трансфер е раничко, така че с този резултат със сигурност си има имплантация. Стискам палци да има тлъсто удвояване и да ви е последният трансфер за следващата година.

# 259
Симона, тихичко честито, стискаме палци ❤️!

# 260
Еха, това са доста стабилни стойности за 5 ден след трансфер. Браво, честито! Всичко ще е наред! 💕

Момичета, аз едно тихичко хоп тук с това скромно ЧХГ на ден 5 след трансфера.(121 часа по-точно). Не знам да се радвам ли или не, но след два трансфера без имплантация това е най-далечната точка при инвитрото ни до сега 🙏
Утре ще пусна отново, молим се за удвояване 🙏 Не губете вяра, чудеса се случват 🙏❤ Дано това да е нашето чудо 🙏

# 261
  • Sofia
Всичко ще е наред, Симона, само не се шашкай, а тихичко изчакай още толкова дни и пожелавам трицифрени, а защо не и четирицифрени стойности!

# 262
Сърдечно Ви благодаря ❤️ Да се връща на всички! ❤️

# 263
Говорите за ПИД? Има разлика между ПИД на ембриони и генетични тестове на двойката - кариотип. Да ПИД е силно препоръчителен при неуспешни трансфери.

Говоря за ПГТ или PGT - предимплантационна генетична диагностика. Наричано вероятно и ПИД (ПредИмплантационна диагностика).

Открива:
хромозомни аномалии (PGT-A)
структурни хромозомни промени (PGT-SR)
единични генетични заболявания (PGT-M)

А вече Кариотип показва дали е нужен PGT и кой вид да се направи.

И като цяло го споделям, защото още преди замразяване аз попитах дали ще се направи диагностика на ембрионите и ми казаха не, на този етап няма нужда. А сега от нулева позиция ми се предлага точно това.

# 264
Симона, стискам палци 🍀 По повод дискусията по-горе, при липса на имплантация, уж с много добър ембрион, какво се прави? НК клетки, антифосфолипиден и АНА са ми проверени, но към края на 2024 са ок. Да се консултирам ли пак с имунолог? Хистероскопия-премината лятото. Насочиха ни само към кариотип. Ще се консултирам и с ендокринолог, но след колко МЦ да направя изследване на хормони. Този имплантационен прозорец кога и как се изследва? Моля за вашето мнение и съвети Simple Smile

# 265
Симона, стискам палци 🍀 По повод дискусията по-горе, при липса на имплантация, уж с много добър ембрион, какво се прави? НК клетки, антифосфолипиден и АНА са ми проверени, но към края на 2024 са ок. Да се консултирам ли пак с имунолог? Хистероскопия-премината лятото. Насочиха ни само към кариотип. Ще се консултирам и с ендокринолог, но след колко МЦ да направя изследване на хормони. Този имплантационен прозорец кога и как се изследва? Моля за вашето мнение и съвети Simple Smile

Аз съм в същата ситуация. Текущият лекар, с които приключвам, ни насочва към PGT в бъдеще (понеже сме в изходна позиция с три ембриона и три неуспешни трансфера). Той при мен за хистероскопия не е споменавал изобщо, понеже нямам открит проблем, а имам и естествено заченато и здраво родено дете (от същия мъж). С времето явно неговите показатели са се влошили. Попитах го за имунолог, имало книга, можело да я прочета, която разказва за противоречението и едва ли не е излишно да се провери, но той не ме насочва в тази посока. Ако аз реша, ще е полезно... Относно имплантационен прозорец при мен след втория път направиха ERA test, подготовката е като при трансфер, но се взема материал за изследване. Резултатът ми е "рецептивен", т.е в точния момент сме. Аз следейки се преди това с ову лентички, смятам че съм с изместена овулация, нооо нали се доверяваме на лекуващия лекар. Трансфер на естествен цикъл ми бе отказан, защото можели да е неделя...
Предстои ми консултаци я с умунолог, други двама репродуктивни и уролог отново за мъжа ми. Ще споделя какви са техните насоки.

# 266
Благодаря за отговора и споделения опит😊На нас ни е първи трансфер и първа липса на имплантация, но не искам да чакам още няколко такива и да правя на час по лъжичка. Затова преминавам към тежката артилерия. Относно имунолог аз съм се насочила към проф. Михайлова. Мисля да направя преглед и при д-р Калчев с хубава апаратура, за да се види всичко вътре наред ли е. Май на едната хистероскопия не мога да разчитам, така като чета опита и на други дами. За ендокринолог - Начев. Сега ще се поинтересувам в моята клиника практикуват ли изследването на имплантационния прозорец, че май много неща отричат…

IrenK, какво имаш предвид под това, че явно при мъжа ти са се влошили нещата? Как са спермограмите, ДНК фрагментация. При нас си е доказан мъжки фактор, но явно има и друго, за да не се имплантира. Според мен и ти е добре да направиш хистероскопия, на ехограф не винаги се вижда всичко

Аз съм в същата ситуация. Текущият лекар, с които приключвам, ни насочва към PGT в бъдеще (понеже сме в изходна позиция с три ембриона и три неуспешни трансфера). Той при мен за хистероскопия не е споменавал изобщо, понеже нямам открит проблем, а имам и естествено заченато и здраво родено дете (от същия мъж). С времето явно неговите показатели са се влошили. Попитах го за имунолог, имало книга, можело да я прочета, която разказва за противоречението и едва ли не е излишно да се провери, но той не ме насочва в тази посока. Ако аз реша, ще е полезно... Относно имплантационен прозорец при мен след втория път направиха ERA test, подготовката е като при трансфер, но се взема материал за изследване. Резултатът ми е "рецептивен", т.е в точния момент сме. Аз следейки се преди това с ову лентички, смятам че съм с изместена овулация, нооо нали се доверяваме на лекуващия лекар. Трансфер на естествен цикъл ми бе отказан, защото можели да е неделя...
Предстои ми консултаци я с умунолог, други двама репродуктивни и уролог отново за мъжа ми. Ще споделя какви са техните насоки.

# 267
Вчера мина и моята хистероскопия в Турция след неуспешният трансфер . Всичко е нормално , за щастие си остана диагностична , всичко е наред вътре , не са намерили никакви отклонения. Имам много леко кървене , и дискомфорт в кръста които се надявам да отшумят тези дни. Доктора ни посъветва да пробваме нов опит още на следващият цикъл . Аз обаче се притеснявам че проблема за неуспешната имплантация все още е неясен . Какво ще кажете да рискувам ли или да направя и някои допълнителни изследвания .

# 268
Ако имате замразени ембриони след ПИД, ви съветвам да опитате на следващия цикъл. След хистероскопията матката се надрасква и до 3 месеца шансовете за имплантация се повишават. Ако всичко друго е проверено опитайте.
Вчера мина и моята хистероскопия в Турция след неуспешният трансфер . Всичко е нормално , за щастие си остана диагностична , всичко е наред вътре , не са намерили никакви отклонения. Имам много леко кървене , и дискомфорт в кръста които се надявам да отшумят тези дни. Доктора ни посъветва да пробваме нов опит още на следващият цикъл . Аз обаче се притеснявам че проблема за неуспешната имплантация все още е неясен . Какво ще кажете да рискувам ли или да направя и някои допълнителни изследвания .

# 269
Благодаря за отговора и споделения опит😊На нас ни е първи трансфер и първа липса на имплантация, но не искам да чакам още няколко такива и да правя на час по лъжичка. Затова преминавам към тежката артилерия. Относно имунолог аз съм се насочила към проф. Михайлова. Мисля да направя преглед и при д-р Калчев с хубава апаратура, за да се види всичко вътре наред ли е. Май на едната хистероскопия не мога да разчитам, така като чета опита и на други дами. За ендокринолог - Начев. Сега ще се поинтересувам в моята клиника практикуват ли изследването на имплантационния прозорец, че май много неща отричат…

IrenK, какво имаш предвид под това, че явно при мъжа ти са се влошили нещата? Как са спермограмите, ДНК фрагментация. При нас си е доказан мъжки фактор, но явно има и друго, за да не се имплантира. Според мен и ти е добре да направиш хистероскопия, на ехограф не винаги се вижда всичко

Сега бях на консултация. Първо ни насочиха към тест за мъжа ми -  Андрофлор с разширен пакет за вируси. При него всички изследвания и хормонални са наред, затова възниква въпрос защо е лоша спермограмата. Казвам, че нещата са се влошили, защото той има две деца + нашето общо. И в един момент лоша спермограма, ДНК фрагментацията е ок.
При мен консултация с имунолог - аз вече си бях записала час при др. Михайлова. Ендокринолог засега не, правила съм преглед минлата година при д-р Яначкова, с която се косултирах при първата бременност. С д-р Начев съм се виждала преди първа бременност, профилактично, тогава тсх беше 3 и малко и той ми каза, че нямам шансове едва ли не и че на 30 съм закъсняла... Simple Smile Което в никакъв случай не отрича неговите компетенции.
След като имаме тази информация ще преценим за хистероскопия, раждането ми е секцио и това, че няма оплаквания нищо не означава. Може би и нова проверка на тръби - аз имам Хидротубация, което не било най-верния начин. И в заключението ми пише "Вероятно" са проходими. Правела се проверка с рентген (Хистеросалпингография HSG).
Моята първа консултация беше с д-р Калчев, които насрочи Хистероскопия, от която аз се отказах и може би беше грешка и също ми каза за проверката на тръби с HSG.
Но факт е, че първата ми инсеминация беше неуспешна, както и при трансферите дори няма имплантация.
Та сега ще чакаме резултати от съмнението за инфекция при мъжа ми и от там влошена спермограма.

Общи условия

Активация на акаунт