Дългото чакане след трансфер - тема 120

• 14 799
  • 416
  •   1
Отговори
# 270
Ако имате замразени ембриони след ПИД, ви съветвам да опитате на следващия цикъл. След хистероскопията матката се надрасква и до 3 месеца шансовете за имплантация се повишават. Ако всичко друго е проверено опитайте.
Вчера мина и моята хистероскопия в Турция след неуспешният трансфер . Всичко е нормално , за щастие си остана диагностична , всичко е наред вътре , не са намерили никакви отклонения. Имам много леко кървене , и дискомфорт в кръста които се надявам да отшумят тези дни. Доктора ни посъветва да пробваме нов опит още на следващият цикъл . Аз обаче се притеснявам че проблема за неуспешната имплантация все още е неясен . Какво ще кажете да рискувам ли или да направя и някои допълнителни изследвания .
.  За съжаление нямаме , предният път върнаха двечките оцелели , но на 3 ти ден сега всичко започва отначало . Този път ще настоявам за ден 5-ти.

# 271
Момичета това са резултатите 9 ден след трансфера според вас има ри шанс ?

# 272
Резултатът е след 45 часа 🎉🙏
Как Ви се струва прогестерона? На 3х1 Дуфастон съм и 1 Пролутекс дневно.

# 273

Това следва да е положителен резултат и много добър първи знак за започнала имплантация. Доколкото знам след 48 часа трябва да се повтори теста и резултатът да се удвоява. Чуйте се с лекуващия лекар Simple Smile

# 274

Това следва да е положителен резултат и много добър първи знак за започнала имплантация. Доколкото знам след 48 часа трябва да се повтори теста и резултатът да се удвоява. Чуйте се с лекуващия лекар Simple Smile
Тестът е определен за 25 мисля тогава да го повторя 🙂
Не бързам да се радвам понеже  във вторник си поставих Овитрл, може от него стойностите да са толкова високи ..

# 275

Тестът е определен за 25 мисля тогава да го повторя 🙂
Не бързам да се радвам понеже  във вторник си поставих Овитрл, може от него стойностите да са толкова високи ..

Стискам палци Simple Smile Аз тестове съм правила на 7ми ден след трансфер на бластоцист. Изчаквала съм единия път и до 14-ти, но резултатът си беше 0,01 mIU/ml.

# 276
Честито, Ваня, супер е резултата.

Симона, много добре е резултатът и при теб.

Браво, момичета, много се радвам за вас!

# 277
Благодаря много 🫶🏻 Стискам ви палци мили момичета, все пак ще изчакам до теста и тогава ще мога да се зарадвам на 100% .

# 278
Аз да актуализирам,на 13 ноември след преглед при Цветков се видя плоден сак и по ПРМ ме определи като 4+3 .Вчера след зацапване и тъмна кръв изтичах до Адела по спешност ,видя се отлепване и го измери 5+6.Препоръча ми почивка ,лежане и ми смени терапията, от вторник когато ми е следващият преглед ще съм на антибиотик.Стиснете ми едни палчета да има положителен развой.

# 279
Артиола, как смени терапията? Увеличен прогестерон, инжекционен?

Това да не се прави естествен цикъл защото може да е неделя направо е подсъдимо. Те ти тука едни хормони, защото няма кой да дойде неделя да ти ръчне за половин час ембриона. Несериозно.

Kaриотип може да насочи към PGT ако има проблем в него, но дори да няма проблем в кариотипа, PGT си е важно, защото при съвсем нормални родители, не се знае кои ембриони са ок и кои не, съвсем нормално е и при здрави млади жени голям процент от ембрионите да не са ок и при вече един неуспешен трансфер, за мен няма смисъл да се губи време, пари и да се ръга човек с хормони, трансферирайки нетествани ембриони. А пък ако излязат ок ембрионите и пак не става, се знае, че има проблем другаде.

Най-чести заподозрени след ПИД - имунология, анатомични и микробиологични проблеми в матката.

# 280
Увеличи зарзиото,вкара витамин ц и алеракт и махна естрофема.

П.п.Махна утрогестана и назначи циклогест ректално.Прогестерон имам инжекционен 2х1.

# 281
Момичета, отново отрицателен кръвен тест след втори трансфер. И предният път и сега е точно 0,200. При тази стойност имало ли е опит за имплантация или не? Как може и двата пъти да е една и съща стойност?

# 282
  • Sofia
Момичета, отново отрицателен кръвен тест след втори трансфер. И предният път и сега е точно 0,200. При тази стойност имало ли е опит за имплантация или не? Как може и двата пъти да е една и съща стойност?
Най-вероятно не е имало. Напълно отрицателни са. Възможно е - ако не са били хубави/балансирани ембрионите, ако имаш имунологични проблеми. Ако средата не е оптимална - просто имплантацията не се случва. Фактори много, ако ни бяха известни всичките много по-лесно щяха да се случват нещата...

# 283
За варикоцеле дали сте проверили? Това с предписанието за тръбите не го разбирам, нали затова е инвитрото. Тяхната проходимост каква роля играе при него? Моите също са проходими “с повишено налягане”

Благодаря за отговора и споделения опит😊На нас ни е първи трансфер и първа липса на имплантация, но не искам да чакам още няколко такива и да правя на час по лъжичка. Затова преминавам към тежката артилерия. Относно имунолог аз съм се насочила към проф. Михайлова. Мисля да направя преглед и при д-р Калчев с хубава апаратура, за да се види всичко вътре наред ли е. Май на едната хистероскопия не мога да разчитам, така като чета опита и на други дами. За ендокринолог - Начев. Сега ще се поинтересувам в моята клиника практикуват ли изследването на имплантационния прозорец, че май много неща отричат…

IrenK, какво имаш предвид под това, че явно при мъжа ти са се влошили нещата? Как са спермограмите, ДНК фрагментация. При нас си е доказан мъжки фактор, но явно има и друго, за да не се имплантира. Според мен и ти е добре да направиш хистероскопия, на ехограф не винаги се вижда всичко
Симона, стискам палци 🍀 По повод дискусията по-горе, при липса на имплантация, уж с много добър ембрион, какво се прави? НК клетки, антифосфолипиден и АНА са ми проверени, но към края на 2024 са ок. Да се консултирам ли пак с имунолог? Хистероскопия-премината лятото. Насочиха ни само към кариотип. Ще се консултирам и с ендокринолог, но след колко МЦ да направя изследване на хормони. Този имплантационен прозорец кога и как се изследва? Моля за вашето мнение и съвети Simple Smile

Аз съм в същата ситуация. Текущият лекар, с които приключвам, ни насочва към PGT в бъдеще (понеже сме в изходна позиция с три ембриона и три неуспешни трансфера). Той при мен за хистероскопия не е споменавал изобщо, понеже нямам открит проблем, а имам и естествено заченато и здраво родено дете (от същия мъж). С времето явно неговите показатели са се влошили. Попитах го за имунолог, имало книга, можело да я прочета, която разказва за противоречението и едва ли не е излишно да се провери, но той не ме насочва в тази посока. Ако аз реша, ще е полезно... Относно имплантационен прозорец при мен след втория път направиха ERA test, подготовката е като при трансфер, но се взема материал за изследване. Резултатът ми е "рецептивен", т.е в точния момент сме. Аз следейки се преди това с ову лентички, смятам че съм с изместена овулация, нооо нали се доверяваме на лекуващия лекар. Трансфер на естествен цикъл ми бе отказан, защото можели да е неделя...
Предстои ми консултаци я с умунолог, други двама репродуктивни и уролог отново за мъжа ми. Ще споделя какви са техните насоки.

Сега бях на консултация. Първо ни насочиха към тест за мъжа ми -  Андрофлор с разширен пакет за вируси. При него всички изследвания и хормонални са наред, затова възниква въпрос защо е лоша спермограмата. Казвам, че нещата са се влошили, защото той има две деца + нашето общо. И в един момент лоша спермограма, ДНК фрагментацията е ок.
При мен консултация с имунолог - аз вече си бях записала час при др. Михайлова. Ендокринолог засега не, правила съм преглед минлата година при д-р Яначкова, с която се косултирах при първата бременност. С д-р Начев съм се виждала преди първа бременност, профилактично, тогава тсх беше 3 и малко и той ми каза, че нямам шансове едва ли не и че на 30 съм закъсняла... Simple Smile Което в никакъв случай не отрича неговите компетенции.
След като имаме тази информация ще преценим за хистероскопия, раждането ми е секцио и това, че няма оплаквания нищо не означава. Може би и нова проверка на тръби - аз имам Хидротубация, което не било най-верния начин. И в заключението ми пише "Вероятно" са проходими. Правела се проверка с рентген (Хистеросалпингография HSG).
Моята първа консултация беше с д-р Калчев, които насрочи Хистероскопия, от която аз се отказах и може би беше грешка и също ми каза за проверката на тръби с HSG.
Но факт е, че първата ми инсеминация беше неуспешна, както и при трансферите дори няма имплантация.
Та сега ще чакаме резултати от съмнението за инфекция при мъжа ми и от там влошена спермограма.

# 284
Трябва да се знае дали има хидросалпингс. Може да прочетете и да се информирате защо е проблем и при инвитро.

Общи условия

Активация на акаунт