Дългото чакане след трансфер - тема 120

• 14 940
  • 423
  •   2
Отговори
# 285
Артиола, защо антибиотик?
Отлепването е хематом и може да се образувал от отпадането на другия ембрион, ако са били два. Лежане, никакво тежко, никакви разходки, освен до банята и кухнята. Ако си на работа, вземи си отпуск.

# 286
Avi_ Варикоцеле имаше преди първата бременност, след операция ни бяха посъветвали на 6ти месец да започнем опити и забременях веднага. При плановете са втора бременност се консултирахме с Уролог и повторно варикоцеле доколкото разбрах, не е възможно.  Сега надеждата ми е след проверка за инфекция и ако такава бъде открита, лечението е с антибиотик, нова спермограма след 2-3м и при подобрение има големи шансове за естествено забременяване. Проходимостта на тръбите е важна за естественото забременяване, но прочетете за хидросалпингсът (течност в тръбата) - може да пречи например на имплантация, да увеличи риска от аборт..

# 287
Ох, много фактори станаха. С това за първи път се сблъсквам, като фактор за неуспех. Доколкото разбирам, обикновена цветна снимка в България може и да го пропусне? Така че, не може да сме напълно сигурни. Надявам се с техниката на Калчев да може да се изключи подобна възможност. Може би това визират някои, като казват, че в Турция са им излезли други диагнози на цветна снимка, различни от тези в България.
Трябва да се знае дали има хидросалпингс. Може да прочетете и да се информирате защо е проблем и при инвитро.

Последна редакция: пт, 21 ное 2025, 09:56 от Avi_

# 288
Всъщност повторно варикоцеле е възможно, проверете! При нас направиха операция, коремна, всичко беше наред, аз забременях след около 9 месеца след операцията, инвитро. За съжаление не се запази бременността, но забременях, до тогава не бях виждала положителен тест.
Просто се появи на другия тестис. След две години.
Но има вероятност, ако операцията не е коремна, да се появи пак на същото място. Много неприятно, за това моя мъж реши, коремна операция да направи. И ние мислехме, че сме елиминирали проблема, докато не отидохме в Турция, и на прегледа му казаха диагнозата.

# 289
Всъщност повторно варикоцеле е възможно, проверете! При нас направиха операция, коремна, всичко беше наред, аз забременях след около 9 месеца след операцията, инвитро. За съжаление не се запази бременността, но забременях, до тогава не бях виждала положителен тест.
Просто се появи на другия тестис. След две години.
Но има вероятност, ако операцията не е коремна, да се появи пак на същото място. Много неприятно, за това моя мъж реши, коремна операция да направи. И ние мислехме, че сме елиминирали проблема, докато не отидохме в Турция, и на прегледа му казаха диагнозата.

Мъжът ми ходи повторно на преглед и няма варикоцеле. Неговата операция беше микрохирургична. Включително следващата седмица има пак записан час с уролога, за да види евентуално и резултати от препоръчаните му изследвания.

Последна редакция: пт, 21 ное 2025, 11:03 от IrenK

# 290
Avi, много са, да Sad  На цветна снимка не мисля, че се вижда. Лапароскопия е процедурата - може да е само диагностична, но ако се види нещо - се отстранява на момента. Аз имах първи инвитро опит тази година и реших да рискувам без да правя лапароскопия (въпреки че има съмнения за хидросалпингс). За съжаление няма да ми се размине и скоро предстои.
Ох, много фактори станаха. С това за първи път се сблъсквам, като фактор за неуспех. Доколкото разбирам, обикновена цветна снимка в България може и да го пропусне? Така че, не може да сме напълно сигурни. Надявам се с техниката на Калчев да може да се изключи подобна възможност. Може би това визират някои, като казват, че в Турция са им излезли други диагнози на цветна снимка, различни от тези в България.
Трябва да се знае дали има хидросалпингс. Може да прочетете и да се информирате защо е проблем и при инвитро.

# 291
Артиола, защо антибиотик?
Отлепването е хематом и може да се образувал от отпадането на другия ембрион, ако са били два. Лежане, никакво тежко, никакви разходки, освен до банята и кухнята. Ако си на работа, вземи си отпуск.

Имам някакъв спомен ,че казва за да не стане инфекция,но не съм много сигурна.Аз съм в неплатен отпуск заради малката .Ходи на ясла ,но е отчайващо положението.Опитвам се да лежа и да почивам ,но е много трудно с нея.Викнах баба на помощ .

# 292
Според мен на читава цветна снимка се вижда поне съмнение за хидросалпингс, после как се потвърждава не знам. При мен имаше някакво удебеляване/сянка и имаше различни мнения по темата.

# 293
При мен цветната беше само с предписание за полип, махнахме го уж с хистероскопия. Тръбите пропуснаха под налягане, което не е и напълно ок. В Щерев я правих, при д-р Билчев. Някой друг с диагноза Хидросалпингс да сподели нещо по темата?
Според мен на читава цветна снимка се вижда поне съмнение за хидросалпингс, после как се потвърждава не знам. При мен имаше някакво удебеляване/сянка и имаше различни мнения по темата.

# 294
Бяхме обсъждали дали тестовете за овулация засичат ЧХГ - реших да пробвам и го пускам за статистиката - ден 8 след трансфера на 6 дневен ембрион.

Симптоми имам от два дни - гади ми се по цял ден, не съм повръщала.
Нямам болезнени гърди.
От днес съм с температура 37.1 и разстройство, но съм сигурна, че е вирус това.
Утре ще пусна пак ЧХГ, на 25.11 ми е официалния тест.

Чакам тези две черти от две години. Всяка загуба на всеки един ембрион беше съкрушителна. Всеки неуспешен трансфер също. Знаете за какво говоря. В този специален ден - денят на християнското семейство, пожелавам си на мен и на всички вас много положителни тестове и здрави бебета 🙏Амин! ❤️

Последна редакция: сб, 22 ное 2025, 00:37 от Si_mo_na

# 295
Бяхме обсъждали дали тестовете за овулация засичат ЧХГ - реших да пробвам и го пускам за статистиката - ден 8 след трансфера на 6 дневен ембрион.

Нямам болезнени гърди.

Чакам тези две черти от две години. Всяка загуба на всеки един ембрион беше съкрушителна. Всеки неуспешен трансфер също. Знаете за какво говоря. В този специален ден - денят на християнското семейство, пожелавам си на мен и на всички вас много положителни тестове и здрави бебета 🙏Амин! ❤️
Заедно сме Wink на кръвен. Идейно. От вчера мисля за пиклив тест. От днес трябва моя ЧГХ да започва (15.11.трансфер на 4 дн.ембрион).

# 296
izina, стискам палци! И все пак, моя трансфер беше на 13.11 и на 6 дневен, така че е възможно да има разлика в резултатите.
Важното е всичко да е наред 🙏

# 297
Заради мен обсъждахме дали теста за овулация засича ЧХГ, е.. отговора категорично е да 😁 твоят тест е положителен като моят, вече съм в 15та седмица, успех 🥰

Нямам болезнени гърди.

# 298
Айде, и аз с Надеждата, и Вярата, че...
Заради мен обсъждахме дали теста за овулация засича ЧХГ, е.. отговора категорично е да 😁 твоят тест е положителен като моят, вече съм в 15та седмица, успех 🥰

Нямам болезнени гърди.

# 299
Аз не мога да разбера - тестове за бременност няма ли? Иначе желая успех, но не ми е ясно какви са тия експерименти и какво се постига с тях от психологична гледна точка.

Общи условия

Активация на акаунт