Дългото чакане след трансфер - тема 120

• 15 140
  • 428
  •   3
Отговори
# 420
Обсъжда се какво е правено, какви са проблемите и факторите, какви изследвания са правени до момента и според това се предприемат стъпки. Няма една работеща формула. За мен проработи стратегията с двата етапа. Първо сили хвърлени в посока качество на материала. После почивка и сили в посока подготвяне на матката.

# 421
Вие ли инициирате среща обсъждане? Оставам с впечатление, че ако аз не драпам за такава.. нещата свършват така. Дори да нямах планове занапред, не е ли нормално един цикъл да завърши с обсъждане на възможните причини за неуспех или съм твърде идеалистично настроена ?

# 422
Аз самоинициативно отидох на ден3 от цикъла след неуспешния трансфер, за да изговорим как продължаваме. А и да погледне случайно да нямам някой задържан фоликул.

# 423
Никой няма да ви бута нещата, ако не ги бутате вие. Аз до това заключение стигнах. Когато и при бутане нямаше резултат, смених клиниката.

# 424
Да, наистина никой не го интересува аз съм в същата ситуация, след втори отрицателен тест сред трансфера, пратих резултат на акушерката и тя написа отрицателен е и до там, до колкото със моята Лекарка се виждаме и говорим само на прегледи и на трансфера .. Ще сменям лекарката след НГ.

# 425
Според мен като си запишете час за консултация, ще имате поне едни 20 минути за разговори. Гледайте да е в началото на смяната, когато са по-свежи и повече им се приказва.  Носете си копия на документи и обсъдете какво следва, какво да предприемете.
Знам, че искате всичко да се обясни, но като ги гледам как хвърчат лекарите, едва ли имат възможност да говорят, освен, ако не е в някой час за преглед. На мен лично ми звънят след загуба, да чуят как съм. Искат да знаят, че съм добре. Това за мен е премного, да отделят от времето си да ме чуят.
Но всичко зависи не само от лекаря, а и от човека зад лекаря, ако ме разбирате какво искам да кажа.

# 426
В конвейрни клиники няма как да се очаква чак такова отношение. На първи преглед - разговор. И не се срамувате да зададете всички въпроси. Ако не могат да отделят 20 мин. за стратегия - не е вашето място.

# 427
В момента съм с втори неуспех след ЗЕТ - нямаше и имплантация. Записала съм си час за коментар - в моята клиника това е практика след неуспешен трансфер. В същото инвитро имах и трансфер на свеж ембрион, имаше имплантация, но бързо спря развитие за съжаление - бях стигнала до 33 ЧХГ, след което почна да пада. Аз имах доста изкарани яйцеклетки, но само два ембриона стигнаха до трансфер, доколкото се информирах това говори за лошо качество. Моята лекарка предложи ПИД при следващия опит. Засега съм решила почивка и прием на добавки поне 2 - 3 месеца, пък ще видим. Мисля си, че може стимулацията ми да е била силна и оттам също лошо качество и такова развитие - с резелиго, гонал 225 и менопур. Ще видя какво ще предложи сега лекарката и се надявам и добавките да помогнат, защото преди това съм приемала само витамин Д и фолиева, а сега ще включа доста неща и ще си подобря малко режима на хранене.

# 428
И при мъжа качеството има значение. Днк фрагментация е хубаво да се провери.

Общи условия

Активация на акаунт