Дългото чакане след трансфер - тема 120

• 22 035
  • 560
  •   1
Отговори
# 525
Не е задължително ,аз бях с ТСХ 3,9 на трансфера ,после го свалихме . ТСХ е важно за задържането ,не за забременяването и щом е под 4,9 на трансфера не е чак такъв проблем
Хормона трябва да е под 2, в месеца на трансфера, после нормално е да се вдига по време на стимулацията, следи се, и ако има нужда се вдига или сваля дозата. Поне така беше при мен. Задължително консултация с ендокринолог.

След самата стимулация, ако няма трансфер, мисля, че бързо се овладява хормона. Прави се контрола, и при нужда се регулира.

Да, сега уж до 2.5 било в норма. Ама моето беше под 2, когато забременях. После по време на бременността - излизаше от релси и постоянно сменяхме дозата. Още се опитваме да влезе в норма под 2.

Според мен нека ти вдигне дозата още малко, за да се свали.

# 526
Моето ТСХ беше 1 в началото на юни, ходила съм на ендо, гледа ме, всичко е нормално. Октомври не са ми искали ново изследване от клиниката. Смятам в края на месеца да го изследвам. Излизат ми едни много гадни пъпки с връх около челюстта и брадата. Не знам от какво е. С мазна кожа съм. Спрях ДХЕАта. Да видим.

# 527
За първи път чувам нови по-високи реферетни стойности? Какви са те? Моето тсх лятото беше 1.9. На ендокриноложката въобще не й хареса това. Каза, че от стимулацията би се вдигнало още повече и ми увеличи дозата с 20%. Аз имам няколко познати забременели и износили с тсх 3-4-5, но ние сме инвитро и е редно по-изкъсо да държим нещата.
Между другото докато приемах хормон на таблетка, хормоните много ми варираха. От 2г съм с течната форма и са по-стабилни нещата, макар от време на време тсх да скоча между 2 и 2.5.
Ти вече имаш лош опит, според мен е обосновано да си вдигнеш малко дозата.

# 528
  • Sofia
При мен TSH е 2.34, в началото на декември преди да почнем да блокираме с Декапептил, репродуктивната ме беше посъветвала да направя консултация с ендокринолог. Ами направих. Аз и преди година пак направих. При мен FT4 е на много горна граница и двата пъти ми казаха, че ако ми изпишат терапия ще стане по-зле, та за сега така си седим. Репродуктивната се съгласи, че щом положението с ФТ 4 е такива наистина ще стане по-зле и по-добре да караме без.

Arwen не знам от какво са, но и аз имам около брадичката и челюстта точно. Аз попринцип имам акне, но последните години го бях регулирала и излиза доста по-рядко. Преди беше по бузите и около носа, сега започна по челюстта и брадата. И това вече от няколко месеца. Може да е от тъпите хормони, че не съм ги спирала от сума време вече - 1.5 месеца прогестеронова терапия, сега Декапептил+ стимулация. Абе направо съм цъфнала.

# 529
Тсх е важно да е до 2 и за стимулация заради качество на яйцеклетките (по думите на моя ендокринолог). После при положителен тест веднага се мери и коригира дозата пак.

# 530
Моя приятелка забременя ин витро преди няколко месеца с тсх 2.7 (тя също приема хормон). Изследва го непосредствено преди трансфера и дори мислеше, че ще ѝ отменят трансфера заради тсх, но репродуктивната каза, че ще опитат така и след положителния тест и коригираха дозата на хормона. Момичето скоро ще ражда. Друга моя приятелка пък забременя естествено с тсх 2.5 и без да приема никакви лекарства за тсх по време на бременността и всеки момент чакаме да роди. И понякога се чудя аз ли прекалено много се вглъбявам, постоянно всичко изследвам, уж гледаме всичко да е в норма и накрая пак не става..

# 531
То на човек като му се получава няма време да измери всичко. Едното тсх леко извън норма ясно, че не е препъни камък. Но като не ни се получава, мисля че е нормално каквото можем да проверим и изконтролираме, да го вкараме в норма.

# 532
Момичета, аз се включвам към тези, които нямат хашимото. Ако всичко е наред с тат и мат, се допускат по-високи стойности за ок. На мен трима много добри ендокринолози ми отказаха да ми изпишат хормон (защото може да разбута нещата за напред) на 2,7 тсх, 13 фт4 и другите си бяха в норма също. И тримата са наясно с репродуктивните неща, изказаха доста адекватно мнение за хормоните, СГ, също и за медикаментите по време на стимулация. Казаха ми, че при проблем с ТАТ и МАТ тези стойности са за терапия, но в моя случай не. Това беше преди първата стимулация, след това преди първия зет, тсх беше паднало на 2, последваха още 2 трансфера без имплантация.
Сега преди новата стимулация бях пак с такава стойност (2,7), а след свежия трансфер и положителен тест тсх беше 2,5. Сега, след месец, ще го изследвам пак, ако се е вдигнало, ще посетя ендокринолог.

Искам да кажа, че няма общовалидно правило и аз избрах да си слушам ендокринолозите,  във форума като бях качила резултатите, само рецепта дето не ми издадоха, затова който има чуденка и притеснения, най-добре да си направи консултация, дори и онлайн.

# 533
Разбира се, че може да се забременее с по-високо ТСХ, но е добре да е в норма преди забременяването. Не случайно се следи. Нали след трансфер се очаква забременяване, та в този ред на мисли - е добре да е под 2 по време на трансфера. А иначе новата норма е до 2.5.
Но и да се забременее с по-високо ТСХ, по време на бременността пак ще го регулират докторите. Няма страшно, важно е да има бебчета.

Каква е тази течна форма на хормона?, аз взимам хапчета. Пак ли така се приема с половин час неприемане на храна и напитки?

# 534
miki8713, 2.5 не знам защо мисля, че е старата норма?
Течният препарат се нарича Акутирокс. Малко по-скъп е. 15мин се чака преди консумация на храна. За таблетките докторите ми бяха казали 2часа, а не 30мин?

# 535
Аз ноември бях на ендокринолог и тя ми каза, че новата норма е до 2.5. Може и аз да не съм разбрала.
На мен 30 минути ми казаха, но понякога по-рано взимам и пак заспивам. Но не винаги.

# 536
  • на земята
Здравейте,извинете ,че нахлувам в темата ,но моя близка прави трансфер и днес 9 ден ЧХГ 33 има ли шанс?
Благодаря

# 537
По-скоро не, особено ако е на 5 дневен ембрион. Нека проследи след 48 часа, и ако има покачване - двойно, има шанс.

# 538
  • на земята
По-скоро не, особено ако е на 5 дневен ембрион. Нека проследи след 48 часа, и ако има покачване - двойно, има шанс.
Много благодаря

# 539
Колко дневен е ембриона ? Ако е три дневен има шанс . Иначе да пуска още 2 пъти на 48 ч чхг и прогестерон и ако не се удвоява да се обади в клиниката ,най вероятно ще и спрат терапията и ще следи падане на чхг за да се изключи извънматочна

Здравейте,извинете ,че нахлувам в темата ,но моя близка прави трансфер и днес 9 ден ЧХГ 33 има ли шанс?
Благодаря

Последна редакция: нд, 11 яну 2026, 20:49 от pattyK

Общи условия

Активация на акаунт