Дългото чакане след трансфер - тема 120

• 22 037
  • 560
  •   1
Отговори
# 540
На 9 ден след трансфер на 5-дневен ембрион, моята приятелка бе с чхг 37, роди преди месец .... Ако се удвоява правилно, всичко е възможно, според мен.

# 541
Особено ако е ЗЕТ и не е имало лазерен хетчинг, не знам дали се прилага навсякъде, на ембриона му трябва повече време преди да се имплантира. Дано да се развият добре нещата!

# 542
  • София
При зет и без допълнителен прием на чхг, стойността е добре за 9 ден. Сега е важно как ще нарастне след 48 ч.
На 9 ден след зет средната очаквана стойност е около 40. Има в нета таблици по дни.

# 543
Здравейте,
На всички ли изписват вече пролутекс 2х1 + допълнително прогрестерон вагинално?
Това е убйствен прогрестерон, едно време не изписваха пролутекс инжекции.
Четох някъде че и големите нива на прогрестерон дават негативно отражение на инплантацията..
Някой с повече информация по въпроса = твърде много прогрестерон

# 544
Както ви казахме във всички други групи ,че дозата ви дори е малка . Следете си прогестерона . Аз съм на 900 утрогестнан на ден плюс пролутекс плюс сутрин и вечер дуфастон . Кое ви притеснява ? Колко ви е прогестерона в момента и в коя седмица сте

Здравейте,
На всички ли изписват вече пролутекс 2х1 + допълнително прогрестерон вагинално?
Това е убйствен прогрестерон, едно време не изписваха пролутекс инжекции.
Четох някъде че и големите нива на прогрестерон дават негативно отражение на инплантацията..
Някой с повече информация по въпроса = твърде много прогрестерон

# 545
  • София
При мен е зависело от изследванията на прогестерона.
Винаги съм започвала само с Утрогестан, след седмица са преценявали дали да включат Пролутекс х1 и след трансфер отново изследване дали да остане х1 или да го увеличат.
С времето установих, че, колкото повече процедури правех (и колкото по-възрастни ставах), толкова повече прогестерон отвън ми беше необходим.
Моите дози обикновено бяха 3х300 Утрогестан и 2х1 Пролутекс.
Винаги при по-малък прием, резултатът е бил отрицателен.

# 546
При мен на свеж трансфер и на ЗЕТ на ЕЦ са ми изписвали само утрогестан/циклогест. При ЗЕТ на стимулиран цикъл, с естрофем, организмът не произвежда собствен прогестерон, затова се включват и инжекции, при мен също бяха 2х1. Изследвала съм прогестерон 7 дни след започване на пролутекс+утрогестан и беше около 100nmol, което си е нормална стойност за забременяване, а не твърде висока.

# 547
Моя, когато забременях беше над 300 nmol, и нямаше проблем. После спадна, в по-нормални стойности, бях само на Прогестандекс -  2 пъти дневно.
Вашия колко е?

# 548
При последния ми трансфер бях на 3х1 Дуфастон и 1 ампула Пролутекс и ми беше 35 nmol/l на ден 12 след трансфера, като във въпросния месец имах овулация и съм произвеждала и собствен прогестерон.  Според мен не е висок и ако нямах допълнително подкрепа, едва ли щеше да има изобщо имплантация.

# 549
Ами на трети ден вчера прогрестерона ми беше 49.9122 ng/ml -трансфер утре на 5 ден.

"What is the ideal progesterone level for FET?
Our study, aligned with recent literature, identified a positive relationship between progesterone levels on the day of SFBT in HRT and the positive predictive value of a live birth, the "ideal window" of progesterone on the day of FET being 10.5-12 ng/mL."

# 550
Съжалявам, но вие не уточнихте въпроса си, че става въпрос за предстоящ трансфер. Нормално е отговорите да се отнасят за след трансфер.

Аз не съм гледала стойността преди трансфер и не знам колко е била. Но знам, че лекарите преценят по хормоните дали да правят свеж или замразен трансфер. И предполагам, че е висока стойността за трансфер. Но нека по-запознатите кажат.

# 551
  • София
За СЕТ или ЗЕТ става дума?
При всяко положение целта е висок прогестерон след стартиране на приема му. Колкото е по-висока стойността, толкова е по-добре.
Дозата е стандартна и цели запазване на бременността до 12 г.с., когато постепенно се намалява и тогава вече плацентата го произвежда. След 14-16 г.с. рядко се изписва прогестерон, но преди това той е ключовият хормон за просъществуваме на бременността.
П.П. Сега си погледнах стойността при последното им витро. Била е 42 на 2 дни преди трансфера и тогава ми включиха втората инжекция пролутекс.

# 552
За СЕТ или ЗЕТ става дума?
При всяко положение целта е висок прогестерон след стартиране на приема му. Колкото е по-висока стойността, толкова е по-добре.
Дозата е стандартна и цели запазване на бременността до 12 г.с., когато постепенно се намалява и тогава вече плацентата го произвежда. След 14-16 г.с. рядко се изписва прогестерон, но преди това той е ключовият хормон за просъществуваме на бременността.
П.П. Сега си погледнах стойността при последното им витро. Била е 42 на 2 дни преди трансфера и тогава ми включиха втората инжекция пролутекс.
За ЗЕТ съм. Ще пробвам с изцяло донорски ембрион, казаха че бил 3АB-балансиран.
До сега винаги съм имала висок прогрестерон и нищо...затова пак се притеснявам

# 553
  • София
В такъв случай е още по-важно да е много висок. Тялото трябва да бъде "излъгано" да приеме изцяло чуждите гени.
Прогестеронът не е единственият ключов фактор за успех или неуспех, но е добре да имаш доверие на лекаря ти или да го смениш, щом се съмняваш в методите му.
Инжекциите са много, скъпи са, неприятни са и т.н., но при ДЯ никой лекар няма да рискува с по-слаба медикация.
Успех!

# 554
  • на земята
Здтавейте отново ,благодаря на всички,които ми отговориха за ЧХГ,днес вече е много повече,надеждата продължава дано се покачва.Молим се!
Дано всичко е наред!

Общи условия

Активация на акаунт