Дългото чакане след трансфер - тема 120

• 24 797
  • 646
  •   4
Отговори
# 630
Чак само на дивана без да се става, не е ок. Трябват си леки разходки, да има движение малко. За кръвообращението в матката, ми казваха.
Иначе аз една седмица след трансфер, се ограничавах, после нормално си готвих, чистих, на кафенце. По време на чакане не ходих и на работа. Но то си зависи и каква е работата, колко е стресираща, дали е тежка, ако не натоварва, може и да се работи.

# 631
  • Sofia
Аз само не разбирам как нормални и ежадневни движения като клякане и навеждане биха попречили? Може би аз не съм достатъчно образована по въпроса ама 3 месеца да не можеш да се наведеш/клекнеш ми се вижда малко неестествено. Все за нещо ще се наложи. Каква е идеята зад това? Като тук не коментирам за динамични клякания/навеждания тип тренировки... Нали трябва да си вържеш връзките на обувките най-малкото? Да си вземеш нещо от долните кухненски шкафове и тнт.

# 632
Първи трансфер-взех си болничен 1 седмица, излизах всеки ден да си върша някакви неща за 2-3 часа, през другото време почивах-резултат 0.
Втори трансфер - взех 3-4 дни, в които си почивах, след това на работа - резултат 0
Трети трансфер - 2 дни правих леки разходки, след това на работа - резултат 0.
Четвърти трансфер - 10 дни лежах до теста, (беше свеж и затова също беше добре да почивам повече) през цялото време мислих дали е станало, изчетох целия редит за симптоми при успех, както и чатджипити, ходих само до магазина и аптеката - резултат положителен.

Четвъртият опит беше в нова клиника, с нови добавки, нови техники и подход. За мен това е довело до резултата, а не какво съм правила след трансфера.

# 633
Може, да се навеждаш, но да клякаш за упражнения, не ми се вижда добре, защото има състояния, които могат да се предизвикат.  Болки, после да се обвиняваш, ако не се получи.
Две седмици могат да се прежалят в името на бъдещето бебче. После, при положителен резултат, се преценя по състояние ти, ако се чувстваш добре.
Аз лично винаги съм имала свежи трансфери, и съм имала и болки, дори като готвя, ме заболяваше кръста. При всеки е различно. При мен за седмица болките минаваха. И после си действах.
Преценява се според моментното състояние. Важното е да не се правят много резки движения, за това се препоръчва да се внимава.

# 634
  • София
Аз лично съм получавала отлепяне/хематом при клякане в 5 г.с. и в 7 г.с. при различни бременности. Може да не е било точно от това, но пък точно около половин-един час след това са се появявали симптомите.
Точно след вземане на тава от долен шкаф единия път и след навеждане да вържа каишката на кучето.
При това аз съм активно спортуващи и не би трябвало да ми влияе.
Иначе всеки си преценява за себе си.
Пък и има начин да се наведеш внимателно, но клякане изрично са ми забранявали, заради напрежението в таза.
Никога след трансфер и при бременност не съм носила обувки с връзки по горната причина. Simple Smile

И още нещо, което ми напомни V_sS. При 3 поредни неуспешни опита е добре да се смени или подход, или лекарят, или клиниката.

Последна редакция: сб, 31 яну 2026, 10:26 от Fever Ray

# 635
Аз не знам дали съм споделяла тук са движението . Имам 5 трансфера . Първия лежах 2 дни без да ставам и после си живеех сравнително нормално ,но с ограничения . Разходките ми бяха само за десетина минути 3 пъти на ден с кучето .Втория трансфер лежах 3 дни и после се разхождах по нормално .  Трети трансфер ,лежах само първия ден . Всичките бяха без имплантация . Аз бях твърдо против лежането ! Мислих ,че движението е полезно . Четвърти трансфер лежах 6 дни ,ставах само до банята и да хапна (не съм готвила ) . Имаше имплантация ,биохимична бременност . Пети трансфер лежах без да излезна от вкъщи 12 дни . Слезнах до лабораторията до входа на 7 ден за да си пусна кръвен . Ставах само до банята и да ям ,отново без да готвя . След положителния официален  тест от клиниката на 12 ден ,още месец почти лежах . После започнах кратки леки разходки . Като имах предписание от 2 до 5 предимно да лежа . Но така или иначе до края на трети месец само ми се спеше . Спях повече часове отколкото съм будна . Така че бързо си промених мнението за движението след трансфер . Съвпадение или не ,двата трансфера при които не съм ставала от леглото са с имплантация

# 636
Съвпадение е… при моя успех на следващия ден 6ч. път с кола до София, после път до село, на село сама. Е, не поливах доматите 5 дни и слагах по 3-4 дрехи в легена за пране да простра, но си живеех нормално. Да, внимава се с клякане, вдигане. Без секс и претоварване. Но се намират умни начина да не се натоварва корем/таз с ежедневни дейности.

# 637
  • София
За около 25 години имам над 20 трансфера, 6 бременности и 5 деца. С последното забременях на 47 т.
Всеки път съм правила различни неща, била съм на различна възраст и в различни държави, била съм при различни лекари и с различни подходи.
Няма общо правило. Въпрос на правилно уцелване на точния момент.
Останалото са били неща, които с времето съм открила или научила, че са полезни.

# 638
Fever Ray, браво, ти си герой. Направо ме остави без думи. Браво, за упоритостта.
Сигурно сте в къща, с толкова дечица. Да са живи и здрави. И вие да си ги гледате и да им се радвате дълги години.

Последна редакция: сб, 31 яну 2026, 11:00 от miki8713

# 639
  • Sofia
Съвпадение е… при моя успех на следващия ден 6ч. път с кола до София, после път до село, на село сама. Е, не поливах доматите 5 дни и слагах по 3-4 дрехи в легена за пране да простра, но си живеех нормално. Да, внимава се с клякане, вдигане. Без секс и претоварване. Но се намират умни начина да не се натоварва корем/таз с ежедневни дейности.

Абсолютно съгласна съм с теб, че това е било съвпадение. Няма как някой да ме обеди, че лежането е това, което е помогнало. Предния път почти цяла седмица лежах - файда нямаше. На 7ми ден направих уринарен и ми стана ясно, че не е станало. Сега просто си карам по нормално му, пък дали ще стане Божа работа. Ако лежането беше толкова ключово всеки репродуктивен да беше казвал автоматично - 12 дена до теста лежане. Нищо такова не ми е казвано.

# 640
Като каза секс ,моят лекар е против него до края на бременността . Не само при мен ,а по принцип …Вашите на какво мнение са ?

# 641
Не е, заради лежането, но има състояния, които го изискват.
При мен се беше получил полип, още в началото, не знаехме за него, до 9 г.с. И понеже имаше неуточнено кървене, лежах, и не смеех да мръдна. Ако не бях лежала, щях да загубя бебето, заради кръвоизливите. Особено, че щях да си помисля, че ми идва цикъла. Бях намразила червения цвят. До раждане не исках да чувам за червено даже. Голям стрес ми беше.
За това се препоръчва лежането и да се внимава, да има леки разходки, и по-внимателно да се вършат задълженията у дома. Защото не се знае от хормоните какво ще се получи.
Пак казвам, то, ако те боли, ще лежиш, ако си добре, няма.
Няма гаранция, че ако лежиш ще се случат нещата, но може да те предпази от бъдещи проблеми. После след положителен тест, се преценя според състоянието, как да се действа.
Надявам се, да се разбира разликата от задължително лежане и от нужното.

Без секс, до положителен тест, после АГ преценя може или не може. Така ми бяха казали. В моето състояние, в което бях нямаше възможност.

# 642
  • София
Fever Ray, браво, ти си герой. Направо ме остави без думи. Браво, за упоритостта.
Сигурно сте в къща, с толкова дечица. Да са живи и здрави. И вие да си ги гледате и да им се радвате дълги години.

Благодаря!
Децата са с големи разлики помежду си.
Трите големи вече са отделно от нас, като 2 от тях са семейни и имаме една внучка, а скоро чакаме и внук.
Само двамата малки са с нас.
Най-голямата кара 28. Най-малкият е на 3,5 г.
На всички желая щастието да гушкат рожби!

За секса - ние никога не сме смеели при бременност и дори не сме го обсъждали с лекарите. Само алтернативи.

# 643
Здравейте, момичета,

Не мога да дам препоръки за най-правилното чакане след трансфер, опитах се да е средно положение при мен. Нито само съм лежала,  нито съм прекалила с движението(основно разходки). Пазих се, приемах всички медикаменти в точните часове, сведох стреса до минимум, гледах и някой вирус да не хвана, не съм вдигала тежко, стараех се да спя повече, хранех се добре. И ето, че днес тестът ми е отрицателен, за съжаление....така че фактори много, при всеки организъм е различно. Просто старайте се да спазвате предписанията и каквото е писано, ще се случи.
Исках да ви попитам дали знаете колко време след свеж трансфер може да се опита отново със замразен?
И дали е подходящо да се размразяват неизследвани ембриони с цел ПИД, и после пак замразяване с хипотетичен бъдещ трансфер при добър резултат? Този процес дали е много рисков за ембрионите?

# 644
  • София
ЗЕТ може да се направи още на следващия цикъл.

Общи условия

Активация на акаунт