Дългото чакане след трансфер - тема 120

• 25 662
  • 677
  •   3
Отговори
# 645
При кървене разбира се се лежи. Аз имах в 8г.с еднократно и полежах 3-4 дни, за щастие се размина.
Секс - проследяващият май не ми дава, хаха. Попитах към втори триместър, завъртя очи.
На 2 леки секса го карам вече 8ми месец. 😀
Ако не бях инвитро може би нямаше да го мисля толкова.
Размразяване и пак замразяване носи известен риск за ембрионите за съжаление, не знам какъв процент. Може още следващия цикъл ЗЕТ, но аз бих дала 1 месец почивка на тялото да се нормализират хормони, ако има някои последни изследвания преди трансфер.

# 646
През първата ми бременност първите 2 седмици от трансфера, буквало само лежах, като цяло през цялота бременност бях като препарирана, беше ме страх да мръдна, бях се срастнала с дивана, живеех  при майка ми и тя ме обгрижваше като пеленаче. Сега, след този трансфер(засега все още само с положителен тест) нямам възможност за никаква почивка. Отидох на трансфер след работа, на следващия ден също си бях на работа, грижа се и за първото си дете, нищо не съм променила в ежедневието си, такива са обстоятелствата, дано имаме щастлив финал😊

# 647
Първи трансфер СВЕЖ - ден 0 (трансфера) и ден 1 си лежах, от ден 2 до положителния тест не съм се спряла. Ходих по лаборатории, по молове, пътувах с такси в града по нааааай- големите павета, резултат - положителен тест. Бременността приключи в 18 г.с. по медицински причини.
Втори трансфер ЗЕТ - ден 0, 1, 2, 3 си почивах, като не съм лежала, просто почивка. Вършех си леки домакински работи . Резултат - имаше имплантация, но биохимична.
Трети ЗЕТ в Турция - ден 0 лежане, ден 1 си тръгнахме за България. Пътувахме 13 часа !!! , от които 9 часа чакане на границата на 42 С температура! Бях сигурна, че нищо няма да стане. Резултат - имплантация, но отново биохимична.
Та, каквото и да правим все тая, нещата се получават, когато си искат.

# 648
Така е, за съжаление, няма правилна формула как да се случат нещата.

# 649
Здравейте, днес ми е 6ти ден от трансфера на 2 бласти. Снощи около 3 часа получих силни болки в корема. Днеска имах болки но не са толкова силни. Имала съм няколко трансфера но никога не съм имала болки. Някоя жена имала ли е болки и какъв е бил резултата? Confused

# 650
Случвало ми се е да не мога да ходя по голяма нужда заради прогестерона и оттам болки.

# 651
  • Sofia
И аз съм 6 дена след трансфера на 5 дневен ембрион. И аз от вчера имам неприятен дискомфорт - подуване, гадене, бодежи, отпадналост и абе гадорийки. Както предните дни ми беше добре - днес вече се слепих с дивана. Като легна не мога да се наместя и такива ми ти неща. Ама като цяло с тоя коктейл от лекарства, които приемам го считам за съвсем нормална реакция на организма. Още повече, че съм след свеж трансфер с поначало по-високи нива на хормоните. Та ще видим. За сега съм по-скоро с нагласа за негативен тест поради други симптоми, които се случват точно, когато трябва да ми идва и флеър на автоимунното ми заболяване.

# 652
След първият трансфер имах много силни болки, понеже за малко не паднах от магарето ако така се казва. След трансфер акушерката ме остави до полежа малко опъна ми краката само но, не беше го стегнала от долу, и аз както си лежа спокойно направо краката ми пропаднаха .. Стана ми ясно още тогава че нищо не е станало. Казах на Лекарката ми че буквално паднах и тя каза няма проблем бл, акушерка ми се разсърди явно лекарката и каза нещо.. Отношение й е много различно от преди .. Даже сега на вторият трансфер каза сега го стегнах хубаво няма да паднеш спокойно ..

# 653
Аз си имам болки каквито имам и преди МЦ.
И едни по-специфични бодежи. И през предната бременност ги имах и много се притеснявах, казаха ми че са от разтягането на матката, дали е така, не знам, защото ги получавам още 3-4 дни след трансфера. Предния път ги имах до около 3 месеца, понякога бяха доста силни, чак пиех ношпа.

Последна редакция: нд, 01 фев 2026, 19:53 от Sunshine.s

# 654
  • Sofia
Ванче, звучи много неприятно, самото стряскане и рязкото падане надолу със сигурност не е било приятно. Но ембриончето на дали е изпаднало или нещо такова, то просто няма как да стане. Вероятно от самия стрес, стягане може нещо да е станало да е попречило на имплантацията, щот все пак със сигурност не е било приятно, но като цяло съм чувала, че това дали ще се лежи или не, няма голямо значение. Оставят ни да си полежим сякаш за наше спокойствие. Аз след инсеминации не съм оставала да лежа, освен веднъж, а съм имала 4. Все ми казваха, че мога да си вървя. При едната, от тези в които не лежах имаше имплантация, така, че не е фактор лежането, по-скоро стреса от изпадането.

# 655
Аз с успешния болки не съм имала никакви и все още нямам (12та седмица), но точно на 6ти ден от трансфера имах цял ден главоболие и силно гадене, каквото не бях имала на предишните трансфери. Дано по-различните усещания и при вас се окажат добър знак.

# 656
На мен след като ми направиха трансфера - станах, облякох се  и си тръгнах, при нас не ни оставят да лежим. И при предния ми беше така.

# 657
Ванче, звучи много неприятно, самото стряскане и рязкото падане надолу със сигурност не е било приятно. Но ембриончето на дали е изпаднало или нещо такова, то просто няма как да стане. Вероятно от самия стрес, стягане може нещо да е станало да е попречило на имплантацията, щот все пак със сигурност не е било приятно, но като цяло съм чувала, че това дали ще се лежи или не, няма голямо значение. Оставят ни да си полежим сякаш за наше спокойствие. Аз след инсеминации не съм оставала да лежа, освен веднъж, а съм имала 4. Все ми казваха, че мога да си вървя. При едната, от тези в които не лежах имаше имплантация, така, че не е фактор лежането, по-скоро стреса от изпадането.
Да аз от самият стрес , че паднах и си викам край всичко приключи, много невъзпитано се държи акушерката не знам само с мин ли е така, мисля да сменя лекарката 2 неуспешни трансфера без допълнителни изследвания, без смяна на лекарства .. А това с лежането при мен е всеки път след трансфера оставам да лежа сигурно към  3 часа. Свалят ме от магарето и лежа после на едни диван които става като легло.

# 658
Аз винаги, когато съм имала трансфер от инвитро съм била супер спокойна, нищо не ме е боляло, ама нищо. Чак към 7-8 г.с. започнаха някакви разтягания, а след трансфер горе- долу си знам симптомите, които са толкова леки, че ако не бях на трансфер, нямаше да им обърна внимание. Обаче с естествените бременности - ужас, набор от гадни, ужасни симптоми. При всяка жена е различно.

# 659
Кога мислиш да правиш кръвен? Стискам палци за голямо ЧХГ! 🙏🙏🙏

Общи условия

Активация на акаунт