Тобрадекс капки за очи

• 555
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте имам дете на 3 г и половина което снощи чух да хърка и има задушени нос нищо друго няма ..искам да ви попитам мога ли да и слагам спрей стеримар бебе и след това от тези капки Тобрадекс бяха ми ги изписани пак за нея когато имаше течащ нос но понеже се оправи и не съм и слагала от тях ..Някой знае ли дали са хубави и имат ли ефект .Благодаря предварително

# 1
Да, слагала съм на дъщеря ми като беше малка по препоръка от лекар тобрадекс в носа. Тобрадекс са капки за очи по принцип така че са по-щадящи за носната лигавица от другите стандартни капки за нос.

# 2
Благодаря ви ..

# 3
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Също така съдържат антибиотик и противо-възпалително лекарство. Но, ако ще ги слагате - направене пълен курс от 7 дни, по 2 пъти на ден. Ако смятате да ги сложите 2-3 пъти, по-добре останете на стеримар и нещо от капките и спрейовете за нос, което не съдържа лекарство вътре - Зим, Силвъртус, нещо с колоидно сребро. Внимавайте с антибиотиците.

# 4
  • София
Моето мнение е да започнете с нещо по-леко като Виброцил например и после да преминете към антибиотични капки ако не се оправя детето или лекар прецени.

# 5
Тобрадекса съдържа антибиотик и кортикостероид. Колко да са щадящи?
По- добре да се пусне носен секрет и тогава да се слагат такива капки, при доказана реална нужда.

# 6
Какво точно ще лекувате с Тобрадекс?

Ако толкова му пречи запушения нос, сложете обикновени капки за нос преди лягане.
Това, че определени лекарства се дават с рецепта, не е случайно. Преценено е, че трябва лекар да вземе решението да се дават такива лекарства, не разчитайте на корифеите от бг мама.

# 7
  • София
Пуснете микробиология на носен секрет с антибиограма, и след това лекар да ви изпише антибиотични капки. Дотогава - вариации на физиологичен разтвор (стеримар и подобни) и инхалации.

Антибиотичните капки и кортикостероидите не се слагат когато ви скимне, само защото ги имате. Първо, трябва да сте сигурни, че детето има бактерии, чувствителни към този антибиотик. Второ, трябва да завършите пълния курс, защото ако не го направите, следващият път бактериите ще са резистентни към този антибиотик и той няма да ви подейства.

# 8
Тобрадекса съдържа антибиотик и кортикостероид. Колко да са щадящи?
По- добре да се пусне носен секрет и тогава да се слагат такива капки, при доказана реална нужда.

А какво да съдържа като е за възпаление? Отвара от лайка?

# 9
Щадящи капки за нос са тези, които не съдържат антибиотик и кортикостероид. Например назориг, ринопантеина, виброцил или евентуално нещо с ксилометозолин, но уморено.
За едно запушване и лека хрема, без доказана бактерия не е редно да се ползват. Увреждат много лигавицата на носа, а тя е първата бариер. Разрушена ли е тя, боледуванията ще зачестят.

# 10
Лекарят ни каза че е вирус спрей за нос и изорекс ни изписа но носъ не спира да и тече имам също един спрей за нос Тетрисал но незнам дали да и слагам ..Също мислех на обяд да я разтрия с бебешко олио

# 11
  • София
Тетрисал е физиологичен разтвор, може да се използва за промивки на носа. Разтривката също може да помогне.

# 12
Значи мога да и слагам Тетрисал ..Това ми е първо дете и гледам да не и слагам нещо от главата си А и съм сама и нямам кой да питам..Благодаря ви на всички

Общи условия

Активация на акаунт