BIG BROTHER 7 - тема 5 (20.10. - 26.10.)

• 31 347
  • 1 198
  •   1
Отговори
# 750
Затова, че беше нападната от абсолютно всички, и най-малкото защото с нея са си най-близки в къщата… Стоянов до онзи ден с никого не си говореше и никой не му е виновен за това. И не, не е бил прелъстен, той сам допусна това. Да беше казал още от самото начало: „Не искам“, но не го е казвал! Целият им разговор с нея вчера – „Ще ти кажа“, „Няма да ти кажа“, „Сама разбери“ – беше изключително смешен. Ами кажи ѝ: „Така и така, това направи“ и т.н., и т.н. Той стана, тръгна си и отиде да клюкарства с Иван и Елена…

Ясно е, че хората имат различни мнения и по никакъв начин нито искам, нито мога да променя нечие мнение, просто изказвам своето.
Стоянов не ѝ е казвал “не искам”, но я помоли неколкократно да не бързат, да му даде време и пространство. Тя обаче през вечер го притискаше да говори за чувствата си - нещо, което той очевидно не беше готов да направи и ѝ го каза / показа. После се почна едно цупене от нейна страна. Отблъскващо е.

Иначе ако аз бях на мястото на Стоянов на масата, бих казала на Елена, ако обича, да не намесва моите гащи в този спор. 😁 Тези неща той трябваше да си ги каже на Въшка, в подходящ момент, не беше нужно да се намесват трети лица… Ако целият този разговор беше проведен с нормален тон, много повече хора щяха да са на страната на Стоянов, Елена и т.н., защото бяха абсолютно прави. Вместо това си изпуснаха нервите и сега ще платят цената за това.

# 751
"Любимото ми" както всяка година хора, които сега си включват канала на ББ влизат тук и започват да спорят как не е така както си коментираме ние, а по иначе. Ами като не сте гледали, като не сте следяли събитията ми е интересно от къде тази убеденост? Пък и вие им се връзвате и ги оборвате. Как ли няма да се хабя. Имам си изградено мнение за всеки участник от ден първи.
Давид победител! 😁

# 752
  • София
Затова, че беше нападната от абсолютно всички, и най-малкото защото с нея са си най-близки в къщата…

Съгласна съм, че е нападната от всички, но има защо. Въртим се в кръг и пак стигаме да предишния извод, че обществото напада непотребните, които само консумират. Тя сама трябва да стигне до този извод, а не някой да й казва..Но тя откъде да знае..нали е млада, тук всичко се оправдава с младостта...

# 753
  • SF

Стоянов не ѝ е казвал “не искам”, но я помоли неколкократно да не бързат, да му даде време и пространство. Тя обаче през вечер го притискаше да говори за чувствата си - нещо, което той очевидно не беше готов да направи и ѝ го каза / показа. После се почна едно цупене от нейна страна. Отблъскващо е.

А Стоянов сам да си осигури времето и пространството. Никой не го е насилвал. Ако искаше да не е със Сияна, можеше да не е със Сияна. Както Котов не пожела да е с Мина и както мина не пожела да е с Иван.
Оооо, пардон! Сигурно Мина осигури пространство на Котов и му даде време така, както на нея й го даде Иван.
Горкичкият Стоянов! Само той беше прецакан да няма право на избор. Да не е роб!

# 754
Въшка е младо момиче и има още да расте. Но на мен ми направо лошо впечатление друго нещо.

В по-предишен епизод, Въшката разказа как мама казвала да си намери мъж. Мисля, че проблемите започват още преди Въшката. Тя вярва, че трябва да си намери мъж и това е пикът на успеха. От такава среда с такава философия трудно ще излезе човек, който да мисли за себе си като независим човек, който да търси връзка, която да не се базира на секс или "спонсори". Повечето тук са на мнение, че Въшка е "ако той не върже, към следващия" и мисля, че е вярно - тя не мисли, че трябва да е сама защото това вече е втълпено в мозъка. От там идват и желанията за тунинг и да се хареса на мъжете в доста по-сексуален контекст.

Ебру е горе-долу същата. Наследила е старомодните философии на бабите за това каква е ролята на жената в обществото. Всякаква нейна критика към жена се върти около това как тя ще е домакиня. "Как ще сменя пелените на бебето?" - невинен въпрос, ако не знаехме възгледите на Ебру.

Мина е една идея по-добре, че има 1 грам повече акъл и мисли как изглежда отстрани. Но и тя или лъже или преувеличава за своите любовници. Първо бяха трима, но в почти всеки разговор успява да вкара приказка за друг бивш, така че колко точно връзки е имала това момиче е мистерия. Понякога си мисля, че нарочно казва провокативни неща.

Стоянов също има още да учи и да се променя и надявам се успее. Но докато има момичета като Въшка, момчета като Стоянов ще продължават да съществуват и да не намират нищо лошо в собственото си поведие.

А и още не знаем дали са Финиш още. Вижте ги как се сдобряват след ден два :Д

# 755
А Стоянов сам да си осигури времето и пространството. Никой не го е насилвал. Ако искаше да не е със Сияна, можеше да не е със Сияна. Както Котов не пожела да е с Мина и както мина не пожела да е с Иван.
Оооо, пардон! Сигурно Мина осигури пространство на Котов и му даде време така, както на нея й го даде Иван.
Горкичкият Стоянов! Само той беше прецакан да няма право на избор. Да не е роб!
Ами ето, осигури си го. Тя му настъпва границите 4 седмици и той накрая приключи нещата. Опита се един-два пъти да ѝ обясни човешки… Толкоз. Няма смисъл да ѝ повтаря едно и също през ден.

# 756
От всичко казано, най-верни са думите на Давид накрая на епизода "Тая връзка е тегава работа". Мъка ми е да ги слушам и вече да ги гледам двамата "влюбени", то няма нито средства да се изрази, нито енергия, особено Стоянов. И на мен фаворити са ми Давид и Котов за финал, като Давид ми е една идея по-симпатичен.

# 757
  • SF
Въртим се в кръг и пак стигаме да предишния извод, че обществото напада непотребните, които само консумират.
Не,  elix, за съжаление няма такъв закон за общественото поведение. Животът щеше да е прекалено подреден и логичен, ако това беше така.
По-скоро властват стадните принципи и няма правила, по които обществото напада/отхвърля/толерира. "Колективно мислене" не съществува като понятие. Среща се като изродена форма на чудовище с много глави, един стомах и общ мозък. В комунистическите времена зад термина "колективно мислене" винаги е стоял един диктатор, който е казвал на колектива какво да мисли.
Избягвай да се припознаваш като част от общество с общо мислене. Има природни закони, на които се подчиняваме и спазваме поведение, което субкултурата на социума ни ни налага, но винаги личността и индивидът са на почит и уважение. Това беше офтопик.
На 21, а и до по-късна възраст, всички са вариант на консуматори. Твърде млади са, за да са създали нещо сами, което да ги храни. Не са щастливи тези хора (примерно Иван), които не са имали среда - семейство или приятели - с които да консумират даровете на младостта и живота. Дай боже всеки на 21 да е консуматор. Не с консуматорски нагласи, но да има възможността да граби с пълни шепи и да се наслаждава. И това е офтопик. Може би модератор ще го изтрие, но исках да те репликирам.

# 758
Хубаво де. Паднаха доста маски, куп неща се изговориха. Въшката я приземиха твърдо на задните й части, а Стоянов, както сам се изрази вече е себе си. Да видим какво ще покаже. Аз залагам на нищо съществено.

# 759
Стоянов като го гледам не знае какво иска да вечеря и не може да върже две думи на кръст. Свива се там, маже се с мазилата и си трае. И мълчи като пън, а разпъват гаджето му на кръст. Рева за нея като я пратиха в изолатора, а защо не потърси сметка на тези, които я номинираха за там?

Последна редакция: сб, 25 окт 2025, 20:03 от Moderator3

# 760
  • SF
Стоянов без Въшка ще се превърне в слушател на Иван. Някакъв вариант на Паранормалния, от когото и без това няма файда в Брадъра.

# 761
  • София
Не съм живяла много по комунистическо време и тези принципи са ми далечни и чужди.
Стадният принцип е същия, стадото ще изостави контузеният и вече непотребен индивид.
Дадох пример с кошер, където всички работят и си поделят задълженията..или и това е комунистически пример? Само тя си почива и положението е примък-отмък. Защо е нужно да й чистят, да й готвят и да й мият чиниите и как е възможно тя-интелигентната, да не се сети за тези досадни битовизми...

# 762
  • SF
Виж, аз за чистенето, готвенето и гладенето вече споделих, че пасувам. Не ми влияят тези аргументи ли са, факти ли са, измишльотини ли са... да ги нарека общо глупости. СЛЯПА съм за тях, ако мога да те цитирам. Напълно безразлична. Да не го повтарям повече.
Като не си живяла много в комунистическо време, разграничи се и не ползвай тъпотията "който се цепи от колектива, колектива ще му го..." Първо е изтъркано, второ има и вулгарен елемент в него. Мани ги тея глупости, които са се родили по времето на бригадирското движение. И не е нужно да сме живели в исторически времена, за да знаем кои епохи с какво са се характеризирали. За да има нещо ново под слънцето, трябва да вървим напред с по-модерно мислене. И повече уважение към отделната личност, а не като част от стадото.

# 763
Esmee, Първо да кажа, че не съм психолог и че ми беше интересен Вашият анализ, 1-во - защото сте ми позната от други теми; 2-ро - защото много ми допадат постовете Ви; 3-то защото ми е интересно като феномен. Не съм искала да се правя на психоаналитик, камо ли Ви разглеждам като пациент.
Сега, точно защото еволюцията ни е повела, макар и сега да вървим назад и да се връщаме към ентропия, сме "модерни". Много интересно как не е модерно да си активен и буден млад човек и защо това да се погрижиш, освен за външния си вид, също и за околната обстановка - се трактува като назадничаво и остаряло мислене? От кога е модерно да си мързелив егоист и с какво това допринася за напредъка на индивида като личност и като част от обществото? И аз виждам, че Сиа/яна е незлоблива, не изглежда преднамерено лоша, дори казах, че много ми хареса, че вчера се опита да ги разобличи Елена и Ебру, които говореха зад гърба на Стефан и не знам там на кой още.
Но тая пасивност не ми е модерна, напротив, според мен, такъв тип поведение ни връщат във времената, в които единственото, което може една жена, е да разчита на благоволението на един мъж, смятайте пещерата.

# 764
После ще ви дочитам, че съм няколко страници назад още, но се замислих - според мен Лена беше ок да вкарат нейната дружка Мина в изолатора, защото искаше да я спаси от още излагация като я отдели от другите 2 вещици.

За цигарите и аз вчера се втрещих, че при 3ма пушачи вътре, искат 10% от бюджета за храна да отива за цигари. Не знам колко брадъра са 1 кутия, но ми се струва малко нагло - това си е твой порок, никой не е длъжен да се лишава от кисело мляко и да се яде само леща вътре, защото ти искаш да си пушиш все едно си навън. И Давид как си даваше наградата миналата седмица за цигари, а той дори не пуши - само да са доволни големите усти.

Общи условия

Активация на акаунт