BIG BROTHER 7 - тема 5 (20.10. - 26.10.)

• 31 190
  • 1 198
  •   1
Отговори
# 1 065
Котов мисля, че добре защити Сияна, та подозирам, че това повлия и на Лена, най-вече, че бяха в изолатора и тя нямаше външни мнения.
Лена попива като гъба. Като някой изложи аргумент пред нея, веднага казва “да, съгласна съм”. В този смисъл тя се превръща в хората, с които комуникира. Ако комуникира с Михаела, става същата истерична простачка като нея. Ако с Мина - я избива на фриволност. Ако с Котов - се кротва. Всъщност не знам дали това е добро или лошо нещо. От една страна е безхарактерност, от друга страна обаче липсва инат в нея, което е добре. Знае, че не е особено интелигентна и слуша хората. Чак ми стана симпатична последните няколко епизода. Дрънка си нейните глупости там, шегува се и не се набърква в неприятности.

# 1 066
За Лена ще е най-добре да гравитира около Котов, защото е рационален и има какво да попие от него.

# 1 067
Не мисля, че двете Е-та са толкова спонтанни, ами усетиха лек земетръс под краката си. Толкова бързо ще те трогне историята на човек, който до вчера си плюл и смяташ за фалшив. Какво гарантира, че историята е истинска. Достоверността и остава неясна, но смятам че нормален човек не би използвал подобна история, за да се добере до финала. Аз съм от хората, които защитиха Сияна, но макар и потресена, не успях да се разплача. Затова не вярвам в искреността на сълзите на двете участнички. Толкоз майчински чувства показаха и топлота, че чак те не си повярваха, хайде моля... Иван ми се стори потресен и не реагира, като и другите. Единствено Давид изглежда истински във всяка ситуация.
Надявам се, ако историята е истинска, това дете да успее да си излекува раните. Да намери в живота това, което търси.

# 1 068
Проблемът е, че ни се показва само част от нещата. Лена знаем, че също е преживяла нещо жестоко. Иван ако разкаже какво му се е случвало, докато е спал по пейките като дете, със сигурност ще разплаче много хора. Не омаловажавам случилото се със Сияна, просто много хора в къщата са преминали през ужасно тежки моменти и не е редно това да се използва преди финала. Трябва да гледаме какви хора са сега и какво правят / са направили, за да си подредят живота. Освен Давид и Котов, няма нито един, който да държи положение.

# 1 069

Стоянов мислех, че е метросексуален, но след прегръдката, която удари на Валентин... Не знам какво беше това, не се сещам за никаква адекватна причина, може би се е страхувал да не го изгонят и сега да е щастлив, че се връща?!
Очаквам Стоянов да "избухне" и да видим истинската му същност. Твърде прикрит и зад маска. Всичките му реплики са премерени и преценени от типа "Как ще изглеждам казвайки го? Зрителите ще ме харесат ли? Силен характер ли показвам? Готин ли съм?... Я да отида да кажа няколко реплики на Сияна, че да манипулирам мнението Simple Smile"
Моето мнение: Той НЕ харесва Сияна. Той играе роля с нея. Не видях пламък в очите му към нея. Прегръща я .. и се обръща на другата страна и тръгва. ИЗтърпява я! Това беше преди да се върне Сияна от изолатора.
Сега условията са други: Мисля, че той изигра някакво страдание за ближния с тези прегръдки на Котов. Сякаш му трябваше време да обмисли ситуацията и сметна (прегръщайки го), че най-големи позитиви ще има ако играе страдащ. Че толкова много са му липсвали Котов и Лена? Не вярвам! Преценяваше и дали ще е добре да прегърне Сияна след като разбра истината за нея. Е, не я понесе на ръце, за да я подкрепи в болката й, а устойчиво и студено наблюдаваше как другите я прегръщат (Елена и Ебру). И думите му пред огледалото в банята че все го режели!!! Моля?
Ето какво виждам аз в образа на Сияна. Предвид и това, което е преживяла в детството си,  тя винаги ще търси някого за опора. Някой, който да й даде стабилност и закрила. Навярно като дете е имала малко приятелки или никакви и за това й е трудно да общува с жените, защото те са я виждали като конкуренция (Трудно е, когато имаш приятелка красавица и всички погледи са в нея дори и тя да не го иска). Тя потърси опора в Стоянов когато влезе, защото й се стори добър и достатъчно мил и симпатичен, но той играе играта си. Тя също играе, но е по-истинска и човечна.

# 1 070
  • SF
Лена попива като гъба. Като някой изложи аргумент пред нея, веднага казва “да, съгласна съм”. В този смисъл тя се превръща в хората, с които комуникира. Ако комуникира с Михаела, става същата истерична простачка като нея. Ако с Мина - я избива на фриволност. Ако с Котов - се кротва. Всъщност не знам дали това е добро или лошо нещо. От една страна е безхарактерност, от друга страна обаче липсва инат в нея, което е добре. Знае, че не е особено интелигентна и слуша хората. Чак ми стана симпатична последните няколко епизода. Дрънка си нейните глупости там, шегува се и не се набърква в неприятности.

Нито е добро, нито е лошо. Ако имаш нужда от емпатия, приятел, който изслушва, разбира емоциите ти, не изисква много думи и обяснения, за да те разбере, такива хора се усещат като психолози. В астрологията се идентифицират със знака на рибите или с пълен 12-ти дом, но да не се отплесвам. Тези хора често са прилепчиви. Лена си намери Мина и без значение дали на нас ни се струват хармонични техните отношения, Лена има нужда да бъде част от поне двойка.
За малкото си време, което беше без Мина, тя веднага намира друг индивид, с когото да се слее - Цецо, Котов, без значение, че на пръв поглед и с двамата няма нищо общо, което да ги свързва и поддържа. Освен условията, в които са поставени.
Хора като Лена често проявяват и соматична (телесна) емпатия - усещат по тялото си симптоми, подобни на тези, които имат околните - ако общуват по-дълго с някого, който страда от мигрена, ги заболява главата, могат да се сдобият с киселини, гастрит, участват в общата отпадналост, дори цикълът на жена може да се синхронизира с този на другата. При хора като Лена тези реакции са по-чести (не са задължителни), защото поемат от напрежението на другите хора. Поради това, необяснимо защо в нейната компания е възможно да се чувстваме по-добре. Или имаме усещането, че сме лесно разбрани и подкрепени. На Мина, която трудно се изразява, Лена й беше удобна и полезна. И така се обяснява защо наглед неподходящи индивиди си пасват като ръка и ръкавица и започват да имат нужда един от друг.
Скрит текст:
Естествено, вчико това може да се усеща и с отрицателен знак (познато като "емоционален вампир" или разликата между "попива" и "пие" енергията). Но друг път за по-пълната проява.

# 1 071
И на мен ми идва малко в повече снощното изпълнение. И миналата година сториха същото с Ивонне. В ключов момент от играта дават аванс на някого от участниците, който създава неочакван обрат в сюжета и то на емоционална основа. Умишлено се предизвиква емоционална реакция вместо рационална. И призивите на психоложката към публиката да подкрепят занапред Сияна също ми идват в повече. Винаги бих подкрепил момиче, преживяло подобно нещо, винаги. Но не и в такъв тип предаване и не и когато има парична награда. Има си мястото, времето и институциите за тези работи. Ако може изобщо да се вярва на историите им - и Сияна, и Иван имат тежко минало. И сега какво, подкрепяме В ИГРАТА Сияна, понеже е миличка и добра хубавелка, а Иван - не. От друга страна обаче, Сияна въпреки тежкото си минало, демонстрира човещина, а Иван - точно обратното. В това отношение получава моята подкрепа, но заради всичко останало - не е моя победител. Както винаги проблемът е, че всички ние получаваме откъслечна информация и чисто подсъзнателно сглобяваме парчетата, търсейки да направим връзката между тях, а пък тя може дори и да не съществува. И така се случва голямото подвеждане. Затова единия ден правим на кайма Сияна, Ивана, Драгана и т.н., а на следващия я слагаме на пиедестал.

# 1 072
  • Bayern
Проблемът е, че ни се показва само част от нещата. Лена знаем, че също е преживяла нещо жестоко. Иван ако разкаже какво му се е случвало, докато е спал по пейките като дете, със сигурност ще разплаче много хора. Не омаловажавам случилото се със Сияна, просто много хора в къщата са преминали през ужасно тежки моменти и не е редно това да се използва преди финала. Трябва да гледаме какви хора са сега и какво правят / са направили, за да си подредят живота. Освен Давид и Котов, няма нито един, който да държи положение.
Съгласна съм. Ако продукцията залага на драмите нека покаже всички през какво са преминали .
По принцип съм против да се изтъкват тези неща, но инак няма да е честно спрямо останалите. От друга страна има опастност шоуто ще се превърне в индийски  сериал...

# 1 073
И на мен ми идва малко в повече снощното изпълнение. И миналата година сториха същото с Ивонне. В ключов момент от играта дават аванс на някого от участниците, който създава неочакван обрат в сюжета и то на емоционална основа. Умишлено се предизвиква емоционална реакция вместо рационална. И призивите на психоложката към публиката да подкрепят занапред Сияна също ми идват в повече. Винаги бих подкрепил момиче, преживяло подобно нещо, винаги. Но не и в такъв тип предаване и не и когато има парична награда. Има си мястото, времето и институциите за тези работи.
Абсолютно. Не е разумно хора с неотработени травми да се виждат в много пари и слава. Всички помним какво стана с Тризначките… Спечелиха от жал, издумкаха парите за отрицателно време, после заминаха за Лондон да просят и дори се смеят на “тъпите българи”, които си изкарват парите с труд… Изкопаха дъното. Две от тях, де - третата се откачи от сестрите си и живее що-годе нормален живот.

Мисълта ми е, че на такива хора им трябва работа с професионалисти, не бърза слава. Макар че Сияна се цели точно към това - щом даже си е наела ПР, който да ѝ поддържа Инстаграм (поне така пише в него).

# 1 074
В никакъв случай тризначките не бяха за победител в ББ, нито пък Марио.Но масата определено предпочита жертвите.Победители които харесвах са Орлин,Джино,Тото(преди да се промени тотално).И така.Но може и да не съм права това са си мои предпочитания.

# 1 075
И според мен трябва да изкарат подобни истории и на другите, иначе не са равнопоставени. Идеята на предаването е как се държат в тази изолирана среда, а не какви травми и трудности са имали в живота си.

# 1 076
  • SF
Lilly_85, 100 хиляди лева, особено когато нямаш много, лесно се думкат. Не ги защитавам и не ме интересуват грам, но имаха заеми, изплатиха ги и парите са заминали (издумкани). Всяко харчене може да се нарече думкане или помпозно и претенциозно да се ползва думата "инвестиция". Изплатиха кредитите  на майка си, сдобиха се с апартамента на изплащане, подмениха мебелите и отвориха някакъв магазин за козметика.
Марио си направи зъбите на себе си и на родителите си. И май наема на салончето се думка с малка част от тези пари. Това са 100 000 лева без данъка. Ти колко си представяш, че се думкат тези пари?
Да са живи и здрави, и на мене ми се думкат едни 100 хиляди. Аз бих ги издумкала за екскурзия, шпакловка и боя. Друг ще ги думне за кола, трети ще си купи диаманти, четвърти ще ги пръсне по концерти и смокинги за концертите, пети ще вдигне мечтаната сватба, шести ще си оправи зъбите и т.н.
Да се думкат, защото миналата година едни зъби бяха 30 хиляди, тази година са 40 и нагоре.

# 1 077
В никакъв случай тризначките не бяха за победител в ББ, нито пък Марио.Но масата определено предпочита жертвите.Победители които харесвах са Орлин,Джино,Тото(преди да се промени тотално).И така.Но може и да не съм права това са си мои предпочитания.
Орлин е чудесен актьор и певец, но нека сме обективни - той проспа сезона. Не видяхме никаква социална игра от него.

# 1 078
  • Bayern
Не харесвам Елена и Ебру , но не смятам ,че реакциите им бяха фалшиви.  И на мен ми се пръска сърцето като чуя , че дете е тормозено психически или физически. Но аз разграничавам детето Силвия от Сияна , та може и двете ( Елена и Ебру ) като мен да са прегръщали Силвия.... От друга страна аз също се замислих все пак тази история дали не е съчинена много удобно за предаването, но може и да съм предубедена. Съмненията ми произхождат от факта, че за тази история никой не знае,  как тогава  е узнала продукцията? И ако таиш нещо толкова тежко ,  което пред никого не си споделяла , защо го сподели пред няколко милиона, а не поиска разговор  с психоложката на предаването....Колкото повече мисля, толкова повече въпроси ми изникват .... Но за мен винаги има нещо гнило около Сияна!!!

Последна редакция: нд, 26 окт 2025, 09:46 от ROSHLA2006

# 1 079
Нали правите съществената разлика колко са 100 бона през 2024-та, когато ги взе Марио (хайде и колата да не забравяме) и колко бяха 100 бона, когато спечелиха тризначките? С цените на всичко в момента тези 100 бона не стигат дори за малък аоартамент.

Някой може ли да ми припомни дали тризначката, която спечели (мисля, че Любов) се е отцепила или тя е една от двете, които просят в Англия?

Общи условия

Активация на акаунт