Пазаруване от about you (м. ноември) - тема 43

• 84 848
  • 1 027
  •   1
Отговори
# 870
Това яке  https://www.aboutyou.bg/p/trendyol/zimno-yake-28789408   в About You струва 127.90лв, а в сайта на Trendyol - 38.39лв /откъдето си я и поръчах, иимах и отстъпка безплатна доставка за нови клиенти и още 30% отстъпка някаква/. Редовната цена е 78.35лв.
Защо е тази разлика?

Причините най-вероятно са няколко.

Първо, Trendyol е турска марка и в сайта на Trendyol директно продават от производител.
В About you се вижда, че доставчик им е нидерландски клон на Trendyol.
Самата марка най-вероятно няма политика за единни глобални цени(единна редовна цена, unified recommended retail price), както например имат глобални марки като Adidas. И така от About you го купувате през нидерландския доставчик, а при внос на стока от Турция към ЕС има допълнителни такси и вероятно политиката на самата фирма е да пуска по-високи цени в Европа заради разлика в стандарта.

Прикачвам пример и от хонконгски сайт, в който редовната цена от 629 хонконгски долара е близка до редовната цена в About you, което за мен показва, че този бранд има различна ценова политика за Турция и за чужбина(извън Турция).
Скрит текст:

Като обобщение, в сайта на Trendyol го купувате на турска цена и с намалението дори още по-ниско, а в About you го купувате на европейска/международна по-висока редовна цена.

# 871
  • София
Благодаря за изчерпателния отговор Simple Smile

Добре, че проверих в Trendyol.

# 872
Trendyol като платформа за електронна търговия е основана в Турция и до днес централата им е в Истанбул, но действително мажоритарен собственик в момента им е китайският Alibaba Group, който притежава и Aliexpress. Така че може да се каже, че като маркетплейс Trendyol са буквално турският Aliexpress.

В случая говорим обаче за техния бранд за дрехи, който през тяхната платформа се продава по-евтино, не защото са ментета, а защото такава им е ценовата политика.

# 873
  • София
Здравейте! Дали има активни кодове за аутлета? Описаните по-горе в темата са само за основния сайт май....

# 874
  • София
Няма активен код за аутлета.

# 875
Получих това яке, от линк от темата за 113 лв. Много е хубаво, обаче по чуждите сайтове го намирам и пише че е down jacket, в абаут ю пише полиестер пълнеж. И наистина не е пух или пера пълнежа. Как мога да разбера дали е истинско. Мъжа ми ме подиграва, че съм поръчвала ментета.

# 876
Това ли е якето

https://www.napapijri.com/en-gb/products/alma-puffer-jacket-np0a … 67&pr_seq=uniform

Не виждам да пише пух и пера. Ако модела е Alma.

Main fabric: 100% Polyamide
Padding: Thermo-Fibre™ Loose Fill 100% Recycled Polyester

# 877
Много ми е странно, що за политкоректност или не знам си какво, но двата ми поста за Trendyol са изтрити.
Човек би си помислил, че са на заплата при китайците.

Последна редакция: пт, 21 ное 2025, 16:43 от Lemy

# 878
Да. Същото е якето. И аз тъкмо го намерих в този сайт. В амазон ми излизаха пух. Както и да детето си го хареса, остава си. Реално е супер хубаво и качествено

# 879
Защото е тяхна марка.Имат и купони за първите поръчки.След това ,не е много изгодно пазаруването при тях .Аз правих няколко регистрации,за да ползвам големите отстъпки.

# 880
Може ли някой с наблюдения да сподели дали 240 е оферта за дог мартинс... нямам идея дали още да ги чакам ... Не са тук на тази цена, но пък сякаш най-шопващите мами са именно тук Simple SmileSimple Smile

# 881
Да, но зависи от модела, но като цяло е приемлива. Има извънредно и към 120-150 лв. но на по-нестандартни модели - с рози, бели и т.н.

# 882
Още миналия месец писахме за съществена разлика в цените на Трендиол- аз си взех рокля от АЮ за 28 лв и после я поръчах за 7 от Турция.
Три седмици ми бавят рекламация, там по- бавно ли се случват нещата?

# 883
Дойдоха Пепетата
Виж този продукт в ABOUT YOU:

https://m.aboutyou.bg/p/pepe-jeans/niski-maratonki-yara-sweet-28 … _campaign=product
Бяха 43 лева. Отгорят си на номера, аз нося  38,5. Тези са 39 номер и са ми леко големи, точно колкото обичам. Твърдички са, но тъй като не са по крака ми не мисля, че ще е проблем. Остават!

# 884
Не е оферта.

Може ли някой с наблюдения да сподели дали 240 е оферта за дог мартинс... нямам идея дали още да ги чакам ... Не са тук на тази цена, но пък сякаш най-шопващите мами са именно тук Simple SmileSimple Smile

Общи условия

Активация на акаунт