Тъщата се меси в нашите отношения, често това ни скарва - помощ!

• 20 887
  • 1 132
  •   6
Отговори
# 1 050
Ако е било в хубава дестинация, така че после да носи доход да, ама в някой малък град у нас това няма как да стане, няма да си избие парите за ремонта докато сме живи.
Пък и се предвижда не да носи доход - което явно знаят, че е невъзможно - а в него да живеят тъстовете, което не знам кого би мотивирало, много малко мъже... Авторът е смачкан, но явно не чак докрай.

Последна редакция: вт, 11 ное 2025, 10:32 от Iris04

# 1 051
  • France
Защо трябва да носи доход? Апартаментът е почти напълно на разноските на тъстовете. Единственото, което ще направи дъщерята е да плаща кредит вместо наем в продължение на 4-5 години. Осигурявайки си наследство. Аз съм от дълбоката провинция и съм сащисана колко върви м². И колко е поскъпнало за 5 години. Сделката е добра. Още повече, че там да се намери сносен апартамент под наем е супер трудно. Дават се едни дупки за 400лв.

# 1 052
Авторе, ще ни кажеш ли кои са двата града? Мисля, че не става дума за София и някой друг голям град, а за два наистина много малки и авторът се страхува да не бъдат разпознати.

# 1 053
  • София
То след всичката информация, която даде авторът, ако разчита да не го разкрият, защото не казва имената на градовете Joy

Айрис, разбирам какво казваш, и твоята гледна точка е вероятна, но аз все пак отчитам, че имаме само гледната точка на автора, както и всички негови изказвания. Да, възможно е тъщата да е лошия демон, който е накарал дъщерята да наруши всичките си уговорки, но е възможно и мъжът да е налагал своето, докато всъщност майката не се е застъпила малко да осигури дъщеря си, преди да са я вкарали в тотална зависимост. Не твърдя че знам точно къде в тези две крайности е истината, едва ли някога ще разберем тук. Но определено авторът не ми вдъхва доверие и у него също усещам изобилно желание за командване и налагане. Кой от двамата е прав, и кое е добре за съпругата/дъщерята... Кой знае.

# 1 054
То след всичката информация, която даде авторът, ако разчита да не го разкрият, защото не казва имената на градовете Joy

Сто процента някоя приятелка или позната на тъща му и жена му са прочели историята.
И аз съм на мнение, че за човек който много пази анонимността си даде твърде много информация.

# 1 055
Фактът, че се женят двама души, които искат да живеят в различни градове е абсурден, освен ако нямат отворена връзка.

# 1 056
Не разбирам как родители подсигуряват детето си, като го наказват  с едва прохождаща кариера и с половината си доход да си купува жилище. Другото е ала-бала. Щели после, ама после да доизплатят. А тя сега, млада-зелена, точно преди да сключи брак, да си купува жилище в малък град. Голямо подсигуряване, няма какво.
Защо те не са купили жилището на тяхно име. А, да, не им стига доход, годините до пенсия са малко. Ами да са мислили, още като са били по-млади, като искат да подсигуряват. Сега на гърба на автора, щото тя , щерката, е с малка заплата, но той ще я издържа едва ли не / с 600-700/ лева месечно кое младо момиче оцелява. Абсолютно непремерен ход, не е за доброто на момичето нито моментът, нито градът, нито подходът. Той, авторът, и той си има треските, но в случая си е прав. Неуважение е това, да отидеш и зад гърба му да купуваш. Човекът е предложил да сключат брак и да подпишат декларация за разделност, не е тръгнал да ламти за някакво апартаментче в малък град. Но е трябвало да му се надсмиват в лицето.
За мен е много провинциална постъпка и от родителите, а и момичето въвлекли, та се счупи бракът. Заради нищо.

# 1 057
Никой не е прав - и двамата имат вина да се стигне до тук. Няма как единият да е бял и чист, а другия да е еднолично виновен за всичко. Не знаем гледната точка на жената, особено за апартамента. Знаем само, че доводите на автора да е против доста куцат. Аз казах отдавна, че жена му чувства несигурност в него и виждам, че и други съфорумци са на същото менение.

Комуникация липсва тук за мен. Всеки си дърпа за неговия град. Жена му привидно се е съгласила за град 1, но с идеята да извърти нещата при свършен факт. Което е доста тъпо и естествено не се получи. Но и настояването на автора за град 1 без смислен довод и до степен да е по-важно от отношенията им не е окей.

# 1 058
Като им куца комуникацията не се женят. Явно и двамата са виждали някаква изгода в този брак.

# 1 059
Родителите постигат няколко ефекта с този апартамент - посигуряват я с недвижим имот, ограничават парите, които ще може да налива в семейния бюджет, обвързват я с град 2 и я отдалечават от мъжа й, когото не харесват. Това, че щели те да живеят там и затова се купувал мисля, че го казват само проформа, за да не си признаят направо, че искат дъщеря им да остане в град 2 завинаги.

В никакъв случай не е правилно да играят такива номера, но можем само да гадаем дали поведението им е продиктувано от това, че са гадно и обсебващо семейство или просто авторът с основание им направил впечатление на човек, който манипулира и използва дъщеричката им. Един малък нюанс да се пропусне в разказа и коренно може да се промени историята.

Единственото, което може да се твърди със сигурност е, че раздялата е правилно решение на този етап.

Последна редакция: вт, 11 ное 2025, 13:41 от Delta_12

# 1 060
  • France
Родителите постигат няколко ефекта с този апартамент - посигуряват я с недвижим имот, ограничават парите, които ще може да налива в семейния бюджет, обвързват я с град 2 и я отдалечават от мъжа й, когото не харесват. Това, че щели те да живеят там и затова се купувал мисля, че го казват само проформа, за да не си признаят направо, че искат дъщеря им да остане в град 2 завинаги.
Е, тук вече извади кристалната топка. Ако се придържаме само към версията дадена ни от ответната страна (с неприязъм), родителите дават самоучастието, парите за ремонта и до 5 години са пенсионери с десетки изплатени заплати. Няма нищо чудно в това. МВРейците се пенсионират рано и взимат 20 заплати накуп! Представете си 40×2000лв. Спокойно ще изплатят останалото. А през това време дъщеря им ще е живяла у дома си, вместо в някоя дупка под наем. Дай Боже всекиму

# 1 061
Philomena, да, напълно съм съгласна. Аз мисля, че действат изцяло в нейна полза. Също мисля, че си имат уговорка, ако на нея не й достигат парите след плащане на месечната вноска по кредита, те да й дават. Тези, дето смятат, че ако не е авторът, тя ще мизерства с 600 лв, доста се лъжат. Ще си е доста добре занапред, дори може с някой друг мъж да не избухва толкова.

# 1 062
Тя и сега живее у дома си - у баба си.

По принцип поощрявам разделността и независимостта на жената от имотното състояние на мъжа и, но в случая изобщо пък няма никаква семейственост, малко от малко приличие и съобразяване, само използвачество, от тоя мъж се иска само да дава и да си трае, че го и навикват.

Прекалено много е. За мен това моме ядове ще бере, и то защото е научена да не се сдържа, да надделява с цупене, с обиди и крясъци и направо с насилие. Практиката показва, че не е вярно, че с един си такъв, пък с друг, ако не те дразни и предизвиква - друг.  Кофти характера и насилничеството си го носиш в тебе.

Ако изобщо намери друг балък в малкия град едва ли ще е толкова умозрителен , като автора, да разсъждава какви  са корените на това скандалджийство, а директно ще и тегли една майна.

Последна редакция: вт, 11 ное 2025, 14:11 от Iris04

# 1 063
  • France
Ама какво дава този мъж??? Едни 1500, като се има предвид, че той най-много харчи. А жена му цели 700. А печели 6(!) пъти по-малко. Значи дължи на семейния бюджет само 300-350лв. Тоест тя харчи пропорционално повече от него. И то давайки местоживеенето.

# 1 064
Не е и длъжен да дава всичко, което печели. Може и той да иска да купи апартамент на майка си.

Общи условия

Активация на акаунт