Родителски права при бащата, възможно ли е?

• 689
  • 32
  •   4
Отговори
Здравейте!
Моето дете е все още неродено, но бащата ме заплашва, че ще ми го отнеме по съдебен път, намеква, че всичко в България се получава по втория начин с пари и връзки.
Отначало това беше тормоз, чрез който да ме накара да абортирам детето.
Аз не можах, сега вече е твърде късно за това и той е променил тактиката си.
Случва се да звънне и да се умилква да се събираме и отглеждаме детето двамата, но шестото ми чувство подсказва, че той не е искрен и всъщност има друга цел.
Говори за бавачки и как, ако мен ме няма детето ще бъде отгледано от чужда жена.
Всичко това ме вцепенява и не мога да си поема дъх от страх и мисли дали може да се осъществят тези заплахи Sad
Понякога си мисля, че той умишлено ме провокира и записва наши разговори с цел да му послужат пред съда някой ден.
Тук възниква и въпрос от моя страна, до колко такива записи се приемат в съда?
В тях той ме обижда, провокира и когато аз се изпусна отговаря- “виждаш ли ти си нестабилна”, “ти не можеш да се грижиш за дете”, “не ставаш за нищо” и прочее.
Имам семейство, което ме подкрепя и ще родя и отгледам детето си в техния дом.
Моля Ви, моля за малко подкрепа, живея в ад…

# 1
  • Далечният изток
А защо не го блокираш?
Защо позволяваш да се държи така с теб?
И се консултирай с адвокат.

# 2
Спри всякаква комуникация с него.
Говори с адвокат.
След това ако се обади, кажи му да говори с адвоката ти, а не с теб.

# 3
  • София
Да повторя предишните - спри всякаква комуникация с този, освен чрез адвокат.

# 4
Има ли шанс да се хване на въдицата, че детето не е негово?

# 5
След последния скандал е вече блокиран. Но аз не спирам да премислям какво е записал и какво ще изопачи срещу мен…
Няма как да му кажа, че не е негово,  просто няма да повярва…

# 6
  • SF
Не вярвам съдът да присъди правата на бащата за новородено, ако няма някакви особено основателни причини детето да не бъде отглеждано и кърмено от майката. Не се тревожи. Българският съд не отнема бебета от майките просто ей така, защото някой е звъннал по втория начин.
Имаш доста неприятности по време на бременността, поне за това не се тревожи. И се обърни към адвокат, който да ти помогне да спрете тормоза. Осъди го ти преди да започнете дело за попечителство на детето.

# 7
Тук има юристи, нека дадат насоки, но и ти посети адвокат и се консултирай.
Има разни врътки, нека ти каже всички възможности.

# 8
  • Далечният изток
Аз бих започнала с едно дело за домашно насилие.
Защото този целият тормоз към теб си е домашно насилие.
Въобще реагирай някак...

# 9
  • София
И какво точно ще го прави бащата това новородено?
Ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха!

Последна редакция: нд, 09 ное 2025, 15:50 от Светулчица

# 10
Аз бих започнала с едно дело за домашно насилие.
Защото този целият тормоз към теб си е домашно насилие.
Въобще реагирай някак...
За съжаление нямам доказателства.
Той в разговорите ни отрича/а още повече на чат/, че това се е случило!
Казва ми “ти сънуваш”, “това не е истина”… “не съм казал това”, “аз искам най-доброто за нас”.
Явно е прекалено умен, или се е посъветвал с адвокат, за да може да се представи в най-добрата светлина на евентуалното дело.
На чат не оставя никакви следи, но на живо е страшно.
Имаме случай при който аз слизам до тоалетна на бензиностанция. Пари, документи, телефон остават в колата му. Пали колата и ме оставя без да каже нищо, в отчаянието си правя неравен опит да го догоня, тичам през шосето, защото оставам на сред нищото… навън е 40градуса, а аз вече бременна…
Как, как да докажа???

Последна редакция: нд, 09 ное 2025, 15:18 от ivelina8494

# 11
  • София
Спри лична комуникация с този, независимо дали е на живо или онлайн. Комуникирай единствено чрез адвокат.

# 12
  • SF
А ти си прекалено глупава да мислиш, че някой ще те съди на база написано в чата.
Това не са никакви улики. Успокой се.

# 13
Освен ако бащата не докаже в съда, че може да кърми на 3 часа новородено бебе, няма никакъв шанс да ти го вземе.
В България традиционно децата се оставят при майката, а за новородено даже не може да става въпрос.
Тоя твой бивш блъфира и се опитва да те уплаши, не знам как си го търпяла до сега, но стой далече от него.

# 14
  • sofia
Ако нямате брак, съвсем спокойно можеш да впишеш баща неизвестен, защото после 18 години ще зависиш от този идиот.

Общи условия

Активация на акаунт