Родителски права при бащата, възможно ли е?

• 1 093
  • 43
  •   3
Отговори
# 15

Имаме случай при който аз слизам до тоалетна на бензиностанция. Пари, документи, телефон остават в колата му. Пали колата и ме оставя без да каже нищо, в отчаянието си правя неравен опит да го догоня, тичам през шосето, защото оставам на сред нищото… навън е 40градуса, а аз вече бременна…
Как, как да докажа???
Всяка бензиностанция има камери, но по закон записите се трият след кратък период.
Всеки адвокат ще ти каже какво да правиш.
Например, записите не са официално доказателство в съда. Но ако ти (или той) пуснете високоговорител и до теб/него има приятел, който чува разговора - приятелят става свидетел в съда и това е доказателство.

Мъж, който тормози бременна приятелка, не е никакъв мъж. Не вярвам, че ще води дело за родителски права. Но все пак трябва да си подготвена.

Съдът няма да отнеме новородено от добра майка. Успокой се, защото нервите вредят на бебето.
Като родиш най-важното е да си гледаш добре бебето. Трябва да имаш покрив, финанси (твои или помощ от родители), да не биеш детето.

От родилния дом ТИ излизаш с бебето. Дори и да води дело трябват месеци. През това време ти доказваш, че си добра майка. Опитай се да кърмиш по-дълго.

Последна редакция: нд, 09 ное 2025, 15:49 от biborana

# 16
Имай глупоста да го запишеш на бащата и ще гледаш циркове 18 години. Ще те тормози за всичко, за което се иска подпис.  Детето е в корема ти. Можеш да заминеш някъде, можеш да го пишеш неизвестен. Върви  при адвокат с опит,  за консултация. Аз бих подала жалба срещу него. С доказателства или без, да го има записано. След това пак и пак.

# 17
  • София
Имай глупоста да го запишеш на бащата и ще гледаш циркове 18 години. Ще те тормози за всичко, за което се иска подпис.  Детето е в корема ти. Можеш да заминеш някъде, можеш да го пишеш неизвестен. Върви  при адвокат с опит,  за консултация. Аз бих подала жалба срещу него. С доказателства или без, да го има записано. След това пак и пак.

Абсолютно! Да документираш жалби в полицията. И да, можеш да заминеш някъде, да останеш известно време и да го запишеш с баща неизвесен. Пък той после да ходи да доказва бащинство. Сигурна съм, че въобще няма да се занимава!

# 18
Не желая да носи неговото име, но той заплашва, че ще поиска ДНК по съдебен път…
За заминаване някъде нямам възможността, ще се издържаме с едно майчинство, което далеч не е минималното, но не мога да си позволя и квартира…

# 19
  • Melmak
Първо наеми адвокат. Спри всякаква комуникация с този “човек”. Бебе не се взима от майка му ей така, трябва да докаже, че ти си неспособна да се грижиш за детето - примерно тежка наркоманка или шизофреничка, такива неща. Новородено без майка си???? Той ли ще го гледа? Ще спре да работи за да седи да кърми на 3 часа ли?

Ако не го запишеш на негово име, той после може да поиска да бъде вписан. Има как, адвокат ще ти обясни.

# 20
Ами да води дела, да плаща, да доказва. Може да отнеме  години.  Виждаш ми се податлива на манипулации, няма ли някой стабилен мислещ човек около теб. Баща, чичо, друг роднина, съсед, ако щещеш. Мисля че може да  опиташ и в социални грижи за съвет и помощ. Току виж попаднеш на свестен служител. Още една идея, може да се обърнеш към организация от рода на Анимус, поне за безплатна консултация.
https://animusassociation.org/programi-uslugi/goreshta-linia/
Разкажи за тормоза и заплахите.

# 21
Ако нямате брак, съвсем спокойно можеш да впишеш баща неизвестен, защото после 18 години ще зависиш от този идиот.
Не може, а трябва!

Пък после той нека води дела и изисква експертизи, залагам, че няма да му се дават пари за тези неща.

Също и една ограничителна заповед е добре да си издейства жената, да и е по скпокойно. Аман от психопати.

# 22
  • Paris, France
Позната в същото положение замина и роди в чужбина, в друга държава от ЕС. Върна детето с издадения акт за раждане в другата държава, без да му издаде тукашна лична карта или паспорт, както е прието и законно в ЕС. Не го регистрира веднага тук и си премести адреса от нейния апартамент в апартамент на приятели. Бащата я търсеше да припознава детето и я натискаше индиректно да го регистрира, но общите им познати му казваха, че не знаят къде е и не знаят родила ли е, къде и живо ли е детето. В твоя случай е възможно да родиш в Румъния, примерно. Ако имаш европейска здравна карта даже няма да платиш раждането в държавна болница ако си наскоро отишла. Казваш, че си отишла за 3 дена и не си очаквала да тръгнеш да раждаш.

Проблемът е, че май няма да можеш да взимаш майчинство в БГ ако не регистрираш детето в България.

Не мисля, че бащата може да изтръгне новородено от ръцете ти. Ще ти прави проблеми сигурно, ще иска смесено гледане на по-късен етап, може да прави врътки за издаване на лична карта или паспорт на детето и за пътуване извън Шенген, но не може да те лиши от родителски права ако не си перманентно дрогясана или с тежко поведение, застрашаващо живота и здравето на бебето, но даже и тогава е трудно.

# 23
Той дори не работи, не е работил от поне 5години. Дори не съм наясно как се издържа и как ще плаща хиляди левове заплата на бавачка, а как ще купува съда?
Дори да е възможно, никой не би го направил за жълти стотинки… това са мои размишления, дано съм права.

# 24
  • Пловдив
Той дори не работи, не е работил от поне 5години. Дори не съм наясно как се издържа и как ще плаща хиляди левове заплата на бавачка, а как ще купува съда?
Дори да е възможно, никой не би го направил за жълти стотинки… това са мои размишления, дано съм права.

Знаеш ,че не работи,  знаеш ,че не не е работил 5 години,  Не знаеш как се издържа (значи не живеете заедно) и си бременна 🙄🙄

No comment

# 25
  • Далечният изток
Виж сега, искам да те светна, че съдиите в районен съд вземат + 5000 лв заплата. Мислиш ли, че някой съдия ще си сложи главата в торбата, ще вземе подкуп и ще си рискува работата заради един мухльо, м?! Айде помисли реално.
Не се поддавай на манипулациите на един психопат.
За жалост си избрала този мизерник за баща на детето си, ама така или иначе вече детето станало, предстои да се роди. Виж как ще действаш от сега нататък и как ще защитиш себе си и детето.

Последна редакция: нд, 09 ное 2025, 18:16 от AIDA_N

# 26
О, поправям се. Той дори няма пари, значи няма как да ти вземе детето по никакъв начин.
Ти си опичай акъла от тук на сетне, че при избора на баща си се изложила, гледай занапред да компенсираш тази грешка.

# 27
  • Пловдив
Няма пречка записи да се ползват като доказателство в съда. Това е много устойчив мит, който се поддържаше от различната практика навремето (някои състави на съдилищата наистина не допускаха) и още върви дори след като ВКС се е произнасял, че няма забрана за записи, снимки и т.н. като доказателство по граждански дела.
Само заради това се включвам.
За детето и аз не мисля, че има вероятност да го "вземе".
Може обаче да установи бащинството си без твоето съдействие, да. По съдебен ред.

# 28

Може обаче да установи бащинството си без твоето съдействие, да. По съдебен ред.
Само да уточним, може ли човек без пари и трайно безработен да го постигне?
Тези процедури не са безплатни, мисля.

# 29
Въпросният мъж ти прилага психически тормоз, а ти си по-чувствителна заради бременността и му се връзваш на глупостите. По най-бързия начин се консултирай с адвокат и комуникацията между вас да минава само през адвоката.
Прочетох по-нагоре мнение, да му кажеш, че не е той бащата на бебето. Мисля, че не е лоша идея, вземи да го стреснеш малко и ти. И гледай реакции... Казваш, че няма да повярва, ама това ще е в началото, после ще го загложди съмнението.

Общи условия

Активация на акаунт