Връзката ми се разпадна заради майката на половинката ми

• 3 129
  • 18
  •   1
Отговори
Здрасти хора,

Първо искам да се извиня за правописните грешки, които сигурно ще допусна.

Историята ми е следната: На 27 години съм и си имам или по скоро имах приятелка на 26. От 5 години сме заедно и от 2 живеем заедно. Между нас няма никакви проблеми, не се ревнуваме държим се прекрасно един към друг почти не се караме а като се караме са някви дребни неща. Има едно нещо което обаче е между нас което аз не мога да търпя. Връзката която приятелката ми има с майка си и сестра си.(повече майка и) Значи чуват се постоянно от сутрин ставане до последно съобщение вечер преди лягане говорят си пишат си, а майка и идва на гости сигурно 10 пъти в годината за по минимум 10 дена.(живеем в чужбина) Майка и е богата жена, изкарва много пари и много глези дъщерите си. Аз това не го харесвам защото имам чувството че по този начин тя не им дава да порастнат. Предния път когато бяха дошли на гости нещата ескалираха когато имаше спор между мен и приятелката ми, но майка и сестра и го водеха с мен а приятелката ми не. Помолих ги да не говорим на тая тема и че искам да го обсъждам единствено с моята приятелка. Изкараха ме че съм им говорил надменно и грубо а сестра и на мойта даже и ме напсува. Аз си събрах малко багаж и си тръгнах а като те си тръгнаха се разделихме. От много време се чувствам така. Чувствам че майка и е по важна от мен и че аз нямам никакъв глас.
Кво да правя, имаме прекрасна връзка и много се обичаме обаче това едно нещо не знам дали мога да преглътна. Приятелката ми казва че осъзнава и че ще направи промяна, но аз пак виждам как си пишат постоянно и как всъщност нищо не се променя.

# 1
Същата тема си я пуснал 23 година.
10 страници изписани, нищо не си стоплил.
Май ни пързаляш.
Айде да минат още 2-3 години и пак същата тема да пуснеш.

# 2
Направо щях да си помисля, че си Тюдор 4 с тези майки, сестри, ревност и т.н.

# 3
  • Пловдив
Ааами, тя е "приятелката ми",  а те са и майка и сестра. Като се замислиш..... ти какъв си и точно, май само гаджето.

# 4
  • София
Две години по- късно какво не разбра?
Или свикваш или сбогом.
Аз в подобни отношения не мога да съществувам. Но пък много хора са си окей.

# 5
Майка и е богата жена, изкарва много пари и много глези дъщерите си. Аз това не го харесвам защото имам чувството че по този начин тя не им дава да порастнат.
Сигурна съм, че дори ти не си вярваш на тази глупост.
Чий е покривът, под който сте заживели заедно? Неин? Наем на нейно име? Или на името на майка ù?

# 6
Eй, на косъм бяхме да свърши годината без да е минала отчетната тема за богатата зла майка и добрата приятелка, дето не могат да я поделят майка и уж гадже там някакво.

# 7
  • Далечният изток
Аха. 3 години почти са минали от предишното ти оплакване. Нещата са същите, тя ти е приятелка, ти си все още гадже, майката си е същата. Може да е станала по-богата всъщност. Ти си издържал.
Ще издържиш и в следващите 3. После още 3...
Някакво развитие на тази връзка - брак, дете?! Докога ще си кютате така като гаджета след като сте вече 5 години заедно? Поне да бяхте сгодени вече, ама явно ти си инициативен колкото картината ми на стената...

# 8
А дали не си много докачлив, много обсебващ и контролиращ?
Кой бил богат, кой често си говорил с майка си...

Живей и остави и другите да живеят. Хората се радват на каквото си искат и на каквото имат. Никой не ти принадлежи, че да му даваш тон в живота.

И понеже е Бъдни вечер, позамисли се. Голям подарък ще си направиш.

# 9
Мда... Както казваше един мой професор - Семействата ги развалят тъщите, не свекървите.
Свекървата казва - Този, моичкия, сам няма да се оправи, ами поне да е с онази, че да са заедно.
Тъщата казва - Моята принцеса ще се оправи сама къде по-добре без този мухльо.

# 10
И сега окончателно ли ти се разпадна връзката с това момиче или си се оплакваш периодично, и си търсиш причини в майката, сестрата и родата,  а ти си бял и невинен?

# 11
Мда... Както казваше един мой професор - Семействата ги развалят тъщите, не свекървите.
Свекървата казва - Този, моичкия, сам няма да се оправи, ами поне да е с онази, че да са заедно.
Тъщата казва - Моята принцеса ще се оправи сама къде по-добре без този мухльо.
За първи път го чувам. Досега съм запозната само с обратното твърдение. Как мъжете винаги ще се оправят и по-готина мадама чака зад ъгъла и няма нужда да търпят тая пача, сегашната, пък и да не чака - не им трябва жена. И как жените трябва да имат мъж, че иначе не могат да се справят в живота и хората ще ги одумват.

Последна редакция: чт, 25 дек 2025, 10:15 от Нарцùса

# 12
Не са й здравословни отношенията с майка й и сестра й, прав си че й пречат да порасне. Прав си, че не си на първо място за нея. Трудно ще изградите семейство заедно, винаги ще са те трите, детето/децата и най-накрая по ред ще си ти. Помисли дали те устройва.

# 13
Прочетох написаното и си викам "Дежа ву ли имам за някакъв същия лузър?" Пък то ти пак си бил!

Проблемът не ти е майката, нито приятелката, нескъсала пъпната връв. Ти си проб;ема си!
Контролиращ мрънкалник си. Искаш само да получаваш. Да си център не само на своя свят, а и на всички, които си обсебил. Не можеш да приемеш приятелката ти да отделя другимо внимание ако ще котка да е, камо ли някой, който и дава увереност да те нарита.
Нямаш никакъв шанс за нормално семейство с това, което е в теб. Ще има драми за вниманието към децата ви дори, и за всичко - работа, хобита, приятелите и! Просто сега си се хванал за семейството и, защото то и е по-важно от теб.

Виж, не ти се полага нищо в този живот.
ВСИЧКО, ама всичко е каквото сам съградиш с любов и внимание, а не с дърлене, сърдене, събиране на багаж.
По своята същност си парий - самотник, който е роден за принц - слънце, на който всеки трябва да угажда и да се съобразява ама няма да получи това. Самия ти си избрал приятелката, защото е богата /о, да не мисли, че не го знаем дори ние, камо ли майка и/ и защото те дърпа в света на богатите като стандарт, поведение, класа. Ти си от хората, които се лепат към някой, който е по-висока класа от тах и изискват и изискват.

Няма ли най-накрая това момиче да те разкара?

# 14
Чакаме още две години за да пусне същата тъпа тема.

Общи условия

Активация на акаунт