Родителски права при бащата, възможно ли е?

• 1 321
  • 45
  •   8
Отговори
# 30
  • Пловдив
Не е безплатно. Принципно може да поиска освобождаване от разноски по делото (преценка на съда е дали има възможност да ги плати и дали ще го освободи) и да намери адвокат, който да го представлява без пари като материално затруднен.

# 31
Той дори не работи, не е работил от поне 5години. Дори не съм наясно как се издържа и как ще плаща хиляди левове заплата на бавачка, а как ще купува съда?
Дори да е възможно, никой не би го направил за жълти стотинки… това са мои размишления, дано съм права.

Е в такъв случай дори няма за какво да се притесняваш. Дела се водят с пари, а безработни мухльовци като този няма как да си ги позволят.
Нямата да се повтарям с другите в темата, всички са ти дали добри съвети. Само бъди спокойна, няма кой да ти вземе детенцето.

# 32
Не е безплатно. Принципно може да поиска освобождаване от разноски по делото (преценка на съда е дали има възможност да ги плати и дали ще го освободи) и да намери адвокат, който да го представлява без пари като материално затруднен.
А днк тестовете кой ще ги плати?

# 33
  • Пловдив
Ако страната бъде освободена от всички разноски, бюджетът на съда ги плаща.

# 34
Магдена, а проучват ли се доходите на родителите?
Аз работя все още и ще получавам майчинство. Той няма трудов договор и не знам как ще докаже доходи.
Има средства от продажба на имот, не знам дали се зачита това.
Твърди, че съм непригодна, защото той разполага с един-два имота, а аз ще живея при родителите ми. Това му е единствения довод, защо е добре детето да живее с него…

# 35
  • В полите на Пирин планина
При раждането записваш "баща неизвестен", а той да доказва, че е баща на бебето. Не говори с него. Ако продължи да те тормози - пусни жалба в полицията.

# 36
Ивелина, апартаментите не гледат бебе, родителите го правят.
Запиши си спешно час при адвокат. Отиди с родителите си (поне с един от тях). Напиши си всички въпроси.

Повтарям ти - не мисли за него и какво има. Мисли как ти да си добра майка. Ти излизаш с бебето от родилния. Ако иска да ти вземе детето, той първо трябва да докаже, че си лоша майка, второ, че той ще е добър баща.
Делото ще се гледа месеци след раждането. През това време ти си гледала детето, доказваш, че си перфектна майка. А той няма доказателства, че може да е баща. И с бавачките е пълна глупост за гледане 24/7 - трябва да наеме 4 бавачки (седмицата е 168ч = 4 бр *42 ч)! И само с бавачки трудно ще докаже, че става за баща.

Ще бъда малко по-груба. Ще ставаш майка, мисли с главата си. Информирай се от правилните хора (адвокати) и не се поддавай на манипулации.

# 37
  • Пловдив
Ивелина, доходите не са решаващи за родителските права. Споко.
Всичко се гледа, но доходът е от малко значение (основно значение има за издръжката), а и с бебе е нормално да нямаш доход, не е като цял живот нищо да не правиш.

# 38
Като родиш, записваш го на баща си и оня нищо не може да направи.

# 39
  • Пловдив
Като родиш, записваш го на баща си и оня нищо не може да направи.
Това не е вярно, разбира се.

# 40
Безработен насилник, който може и с нещо незаконно да се занимава, ще взема дете. Grinning Просто пиши баща неизвестен.

# 41
Ивелина, ти пишеш, че той те е карал да абортираш бебето в началото. Ти си оставила бебето, което е похвално. Е, как тогава ще ти го вземе?! Какво по-голямо доказателство, че бащата всъщност не иска това дете от факта, че той те е притискал да го абортираш? Можеш да кажеш това на адвоката си и да го посочи в съда, ако се стигне дотам.

Желая ти успех и живо и здраво бебе!

# 42
Radilena, не знам дали и това е лесно доказуемо, защото после имаше период в който се правеше на примерен баща- придружаваше ме по прегледи и ме покани да живея у тях.
Аз бързо разбрах същинската му цел- той искаше да ме побърка и наистина да ме направи непотребна за детето ми…

# 43
Ако той е искал да абортираш, той едва ли ще отрече това в съда. Може дори да започне да се оправдава: „Карах я да абортира, ама тя не пожела, и ето ни – сега се съдим".

Не се притеснявай. Сега е важно ти и бебето да сте добре.

# 44
Ивелина, това е най-изтърксният номер на манипулатора, че ще те съди и ще ти вземе детето. Реално той от детето не се интересува, просто иска да си задържи жертвата. Един съвет - премести се някъде при близки в друг град без да казваш къде си и роди там. Не му казвай като влизаш да раждаш. Не прави моята грешка в името на детето да му даваш информация за да не се яви и да припознае детето. Припознае ли го за негово после цял живот ядове, ама нямаш идея какви. След раждането вече като е записано на твое име ако иска да го припознае трябва да си направи ДНК тест, да заведе дело и т.н.т. Само, че това са пари и време, обикновено такива хора не поемат инициативата за дела. Ако искаш спокойствие изобщо не слушай съвети от типа - осъди го за издръжка. Щом не работи ще ти отсъдят минималната, която е 270лв., но той може да не я плаща и процедурата по тази издръжка е сложна - подаваш жалби за неплатена примерно 6 месеца, той прави плащане за 1 месец и се води, че има движение  и после пак същото. Дори и осъден да ти върне твоите разходи по делата може да не ти ги върне никога и това остава безнаказано.  Цял живот може да не работи на договор само и само да не ти плаща нищо, но имаш ли отсъдена издръжка има и режим на лични контакти с детето. Не се връзвай на тази примка. От опит ти давам съвет - изобщо не се занимавай с него. Блокирай навсякъде, не отговаряй на провокации и не вярвай на обещания. Сега е моментът да се откопчиш. Най-голяма сила дава детето. Помисли си така ли искаш да живее и то. И търпение много трябва да имаш. Той ще си намери друга жертва рано или късно и ще те остави на мира, но до тогава бъди умна.

Общи условия

Активация на акаунт