Тъщата се меси в нашите отношения, често това ни скарва - помощ!

• 20 974
  • 1 138
  •   5
Отговори
# 1 095
Той се чувства използван, защото се действа зад гърба му, не защото ще тя ще си купа някакъв си апартамент. Едно е да ти го кажат в очите, друго е криейки се зад полата на мама.

# 1 096
Търсене на апартамент, след това купуване с ипотека и пр. не са неща, които се случват за ден или два и в тотална секретност от най-близките. Твърде пресолява манджата ЛГ.

# 1 097
То със сигурност липсва много инфо. Но в малък град не е невъзможно да се организира мимоходом. Пазарът не е голям, сумите не са чак толкова големи, всичко може да стане много бързо.

# 1 098
Той се чувства използван, защото се действа зад гърба му, не защото ще тя ще си купа някакъв си апартамент.

Е той КАЗВА, че е заради това само, но ние чуваме и това, което не казва. За човек, когото го притеснява само, че се действа зад гърба му, е размишлявал твърде много върху косвено изплащане, кой колко внася, кой къде трябва да си инвестира парите, кой какво трябва да покрива, как на 6 покрити от него екскурзии е нормално тя да плати 7-мата - разбивката на приходи/разходи няма край. Даже и тази негова съпруга да не става, по начина на му на мислене ми става ясно как се е стигнало до това да ходи с нея - по-обиграните са го рязали още в началото.

# 1 099
Просто са го уведомили императивно и всичко се прави заедно с майката, а не със съпруга. За големите придобивки, дори и да е нещо лично, обикновено се съветваме с мъжа си, без да му искаме разрешение, не е ли така.
Аз пък на нея и се чудя защо  се е оженила, освен че вероятно са предполагали, че като по смотан авторът ще е и по податлив. Не виждам причина да се жени за него, освен предполагаема финансова облага, при която обаче е ударила на камък. Очевидно не го обича, та не го и понася дори,  не иска да живее в неговия град, гледа да се застрахова със собствен имот, всичко обсъжда с  и прави с мама... за какво и е мъж, като явно не е на този етап въобще.

В темата за свекървите имаме такива съпрузи, които всичка снасят на мама, ами не е гот и обикновено им се провалят семействата.

# 1 100
По описанието на автора хич не оставам с впечатление, че не е знаел и са купили апартамент тайно. Знаел е, просто не е бил съгласен.

То просто цялата му тема ври от бисери. Още в първия му пост по повод, че предпочитал да живеят под наем в град 2 пред нейната ипотека: “Бих могъл да го осигуря дори аз този наем, въпреки че не по моя нужда сме на чуждото място”.
То просто да се чудиш тоя човек защо е решил да се жени.

# 1 101
  • София
Да припомня ли, че авторът е искал да участва в ремонта, и с финанси, и с мнение? Но използвачите са отказали. А той защо е искал? Защото като налее пари и казва какво да се прави, после ще има лостове да задава тон и в този апартамент.

# 1 102
Абе надали година по-рано се е говорило и планирало, най-малкото е нямало да има сватба, ако беше така. Чакали са тя да има една година стаж, за да изтегли ипотека и са го направили 3 дена преди сватбата. Затова и авторът след този случай почва да се втелява в билетите за кино и разни дреболии. Нито нейното поведение е женско, нито неговото мъжко.

# 1 103
Не мога да повярвам, че не е знаел. Той на няколко пъти пише, че майка й настоявала за апартамента, всички други роднини били против, той бил против, ама да било след сватбата и той да даде разрешение да се го придобие само на свое име. Това е обсъждано и с роднини. Въобще тук роднините играят огромна роля. Той също се чува всеки ден с родители, помага им финансово, обсъжда с приятели и роднини семейния си живот.

# 1 104
Може и да е знаел, казва ли ти някой. Просто ако стои някакъв важен  и нерешен въпрос във въздуха, аз не бих се женила. Но все пак все си мисля, че става дума за хора с доста големи комплекси.

# 1 105
Няма нерешен въпрос. Всеки си има свои пари и решава как да ги харчи. И пак да кажа - особено пък в малките населени места, каквито са град оригинален и град 2, това да се обикаля по огледи, да се търси, пък в банката за икопека, пък местният нотариус... тази неща са достояние на цялата общественост.

# 1 106
Може и да е знаел, казва ли ти някой. Просто ако стои някакъв важен  и нерешен въпрос във въздуха, аз не бих се женила. Но все пак все си мисля, че става дума за хора с доста големи комплекси.

Знаел е, той на няколко пъти каза, че е знаел, но се е примирил, че се купува против волята му. Е, щом се е примирил, е трябвало да спре да опява и да отмъщава с ответни ремонти в неговия апартамент. Така и не ми отговори той на въпроса жена му знаела ли е, че в този конкретен злополучен уикенд той е планирал къртене в тях. Да, разбрали са се двата ремонта да вървят паралелно, но това е било преди месеци. Според мен последните й истерии са породени от неговите малки отмъщения. Тази тяхна сватба по-добре изобщо да не се беше състояла.

# 1 107
Ако се е примирил, примирил се е тогава.

# 1 108
Момата си иска да се окопава в малкия град, то това е ясно. Не е трябвало въобще да бързат със сватба, не зная кой е настоявал. Зачудих се и на лъжите на тъстовете, че после ще живеели те в това жилище. Нали в град 2 има жилище бабата, тя няма да е вечна жената.  Нали живеят в момента в нейното апартаментче. Тъстовете, ако решат да се местят в малкия град, нали в град 1 остава техен апартамент, той за брата ли е определен.
Тук е схемаджийство, интересчийство и всичко друго, освен любов. Двустранно.
И все пак, какъвто и да е авторът, аз повече симпатизирам на него. Или е много наивен, или е много влюбен. Как не е усетил, че отива да следва жена си, а са го омотали с лъжи, не мога да проумея. Очевидно е, че момичето е искало да се възползва от него финансово и нищо повече. Да му казва " умри, куче" ми е по-прекалено от шамара и торбата с боклука. Тя въобще не го е обичала, за техните-да не говорим. Да си се оправя сега сама. Той поне си е взел поука. Такъв си е нашият автор- обстоятелствен, многословен, философства изумително досадно, и е с някакви архаични представи за семеен модел. Дано си намери половинка, дето да му е по калъпа. Едната била безнадеждна, последната пък прекалено надеждна. Все лош избор.

# 1 109
Да бе - те младите и имотни жени примират за стиснат мъж преминал средна възраст.
Хайде стига сте го възхвалявали тоя скъперник.

Общи условия

Активация на акаунт