Мощност на вентилатор за баня

• 325
  • 2
  •   1
Отговори
Привет,
Правим основен ремонт на жилище и скоро ще се местим. Естествено ни трябва всичко необходимо, включително и вентилатор за банята. Моля, насочете ме горе-долу каква мощност е подходяща за една стандартна баня, и какво кубици? Нашата е около 3-4 квадрата. И да е сравнително бюджетен вентилатор, същевременно. Ф е 12 см., ако това има значение.
Благодаря!

Последна редакция: ср, 22 окт 2025, 16:44 от Borqna Sto 771419

# 1
Една баня без прозорец и без отопление трудно се обезвлажнява дори вента да работи с часове. А и отворът ви е 12 см смалява избора. Търсете по- скоро специализиран магазин за вентилатори , отколкото хипермаркет. Изберете най-мощния без да се съобразяват с квадрати на банята. По добре малко по-голям разход за ток отколкото мухлясала баня. Ако имате обевлажнителен уред може да го пускате паралелно на вента, така просъхването става по-бързо.

# 2
Благодаря Ви за отговора. Тъй като е апартамент, прозорец няма. Отопление обаче ще има, което един плюс. За обезвлажнителя не се бяхме сетили в целия хаос, ще разгледам. Иначе вентилаторите, които са с 12 см. отвор, все ми излизат до 190 кубика. Мъжа ми казва, че имало по повече.

Общи условия

Активация на акаунт